söndag 14 november 2010

Helenius stannar i SSK

Och bara för att jag inte varit vid datorn... så har det hänt två SSK relaterade saker under dagen. Värvningenav Månsson kan ni läsa om i nästa inlägg.
Förutom det står det klart att Riku Helenius, som åkte fast för rattfylla i förra veckan blir kvar i klubben.

Beslutet är, enligt SSK:s hemsida förankrat i såväl lagledning, bland spelarna och klubbledning samt SSK:s styrelse.


Så här står det i det pressmeddelandet:

"Enigheten är total om att SSK ska stötta Riku fullt ut.Lagledningen är tydlig med att Riku är en bra och viktig person i laget och menar dessutom att Helenius har en stor potential som målvakt. Det innebär att Riku kommer tillbaka till söndagens träning efter sin och lagets ledighet.

- Jag är naturligtvis fortfarande otroligt ångerfull, det jag gjorde är oacceptabelt och jag har fått en läxa för livet. För att visa detta kommer jag stödja SSK:s ungdomsverksamhet genom en ekonomisk gåva. Samtidigt har jag om möjligt nu ett ännu större engagemang för SSK, en stor revanschlust och jag ska göra allt för att hjälpa klubben till bättre resultat framöver, säger Riku Helenius"


Och så här säger lagkaptenen Jocke Eriksson i samma utskick från klubben:

- Vi spelare stödjer Riku helhjärtat. Riku är en mycket bra lagkamrat som vi vill hjälpa och stötta i den tuffa tid som han nu går igenom, det är så en riktig hockeyfamilj ställer upp.

Och klubbdirektören Stefan Jonsson:


"Föreningen är helt enig, vi ska gå vidare tillsammans . Den sympati och det stöd som spelare, ledare och andra i föreningen visat Riku under dessa dagar gör mig rörd. Riku är en väldigt bra person, han är en ung kille som gjort ett stort misstag. Klubben har varit tydlig med att det Riku har gjort är helt oacceptabelt. Vi har tyckt att vi är en förening med tydliga och starka värderingar, men vi blir naturligtvis självkritiska efter det inträffade. Vi kommer ta lärdom av det som hänt och se hur vi kan bli ännu tydligare. Vi är också en förening som tar hand om varandra, vi ska stötta Riku Helenius och vi ska tillsammans gå stärkta ur det som hänt."

Det har snackats om att två spelare till var ute och festade med Helenius efter SSK:s lagfest i onsdags. Hur de tog sig till hallen är oklart men nu går föreningen ut och bekräftar det snack som gått och skriver så här i sitt pressmeddelande:

- Även de två andra spelare som var ute på lokal sent under onsdagsnatten är mycket ångerfulla och vill visa detta genom att stödja SSK:s ungdomsverksamhet genom en ekonomisk gåva.

Inga kommentarer: