måndag 22 november 2010

Fredagshockey? Nej tack!

Hockey på fredagskvällar har varit ett önskemål i några år från en del elitserieklubbar ute på landet och nu verkar det som att det kanske kommer testas nästa år.

Men jag säger bara nej, nej, neeeeeeeeeeej.
Ska det spelas hockey på fredagskvällar så får de göra det ute på vischan i så fall. I Stockholm är det stendött.

AIK spelade hockey på fredagar i hockeyallsvenskan. Jag var där och så mycket kan jag säga att fredagar är ingen succédag publikt. Inte här i alla fall. Det var alltid sämst med folk då.

Det är möjligt att folk på landet tycker det är kul att använda hockeyarenorna som en slags förfestlokal och att en del klubbar därmed kan öka sin ölförsäljning men i Stockholm går det inte.
Här finns för mycket annat att konkurrera med, det finns det inte ute på vischan där hockeyn är huvudnumret.

Jag fattar inte hur de tänker, om det nu inte bara är ölkranen fredagsälskarna tänker med.

När har de tänkt sig att barnfamiljer ska gå på hockey? VIll man inte ha dem där?

Så här är det ju:

Måndag är sämst dag överallt, i alla läger, de flesta har varken tid, ork eller lust då.

Torsdagar och i viss mån tisdag är affärsmännens dagar. Det är då man kan lägga representation på hockey det gör man inte på fredag..

Lördagar - klockan 16.00 är barnfamiljens hockeydag. Hur många vill släpa trötta ungar på hockey en sen fredagkväll när idol lockar på tv?????

Vi som gillar hockey och är på matcher av den anledningen (och inte behöver lockas med öl) går alla dagar (till och med måndagar faktiskt, för oss riktigt hängivna), men även hockeylovers vill roa sig med annat och matcher på fredagskvällar och sena lördagskvällar funkar inte. Inte här i alla fall.

Om nu landsortsklubbarna lyckas tvinga igenom det här måste man givetvis göra ett undantag för Stockholm.
Låt folket på landet kröka sig igenom matcherna på fredagar och lördagskvällar (18.30 matcher) om det nu känns så viktigt.
Men låt matcherna här vara på tisdag och torsdagskvällar samt lördag med matchstart 16.00. Allt annat blir fiasko.

12 kommentarer:

Eric sa...

Håller med fullständigt. Fredagsmatcher är SKIT!

Jerker sa...

Tror de varken är speciellt sugna på fredagskvällsmatcher i Gävle, Timrå eller Luleå heller. Där krockar det ju med andra sporter som har rutat in fredagarna redan som "sina" dagar.
Dessutom fasar jag för att det blir lika rumphugget som i fotbollen, med tre matcher ena dagen, två nästa och en ytterligare en dag efter. Eller fyra ena dagen och två nästa. Det är illa nog som är det nu på lördagarna med olika matchtider. En del av tjusningen med hockeyn är ju "plingandet" från andra arenor från matcher som pågår samtidigt. Dessutom är det underbart med en tabell som sällan haltar som den alltid gör i fotbollen.

Jobe83 sa...

Håller helt med, i Stockholm gör man, på fredagar, helst något annat än att gå på hockey.

Anonym sa...

Inte fredagsmatcher!!

Marie Hallman sa...

Till alla fyra: Bra, då är vi fler :) men allvarligt talat så undrar jag vilken del av arslet som de tänker med. Argh! Hoppas nu att åtminstone AIK, DIF och SSK sätter sig på tvären och vägrar fredagar.

Håller med dig Jerker också om att det är öken om de börjar splittra schemat. Så är det i hockeyallsvenskan nu, det är match varje dag, en här och endär och tabellen haltar hela tiden. Öken.

BigDan sa...

Håller helt med om att fredagsmatcher inte är någon hit.

Däremot tycker jag att sena lördagsmatcher (18.30) nångång här och där är riktigt bra men inte varje lördag. Stämningen i templet i lördags under den 3:e perioden var nästan magisk. Säkerligen pga av att det var en sen lördagsmatch, folk som inte vågar klappa i vanliga fall fyllde i efter ett par pilsner :)

Peter sa...

Hoppas verkligen inte det blir matcher på fredagar, då kan vi lägga ner redan nu.

Sen tycker jag det är lite märkligt att det kommer ett sånt här utspel när lördagsmatcherna har varit en sån succé.

If it ain't broke, don't fix it!

Petrus sa...

Jag tycker de ska återgå till som det var förr - matcher torsdagar 19.00. Söndagar 17.00. Rakt av bara, inga krusiduller och behövdes det, så spelade man tisdagar 19.00 också. Inga måndagar, inga lördagar och annat trams.

Jag hoppas å andra sidan på att fotbollen ska återgå till den klassiska tiden från förr, söndagar 13.15 också men tyvärr verkar det också förbli en dröm...

Marie Hallman sa...

BigDan: jag hoppas ju att det var SSK.s insats på isen, inte att man behöver dricka bira under tiden för att komma loss som var orsaken till jublet...

Peter håller helt med!

Petrus: Söndagar var ingen bra publikdag det heller, många andra aktiviteter för barn som gojrde att de inte kunde gå och för sent med 17start. men lördagar är bra, så länge det börjar 16 i huvudstaden. Det drar många kids och det behövs

Victor Capel sa...

Måndagar funkar rätt bra för fotbollen av någon anledning.
Bästa tiden faktiskt.

Lördagar är katastrofala publikmässigt för fotbollen, men funkar för hockeyn.


Fredagar funkar inte för någon, att det krockar med Idol är anledning nog (inte för mig alltså, men för väldigt många tydligen).

Plock sa...

Härligt skrivet Marie! På spiken så att säga.

Marie Hallman sa...

Viktor: ja det är lite märkligt :) men i hockey är måndag rätt dött. Och fredagar helkörda. Åh jag hoppas så att de tänker till här nu!


Plock: tack :)