söndag 14 november 2010

Brodin! och Bång!


 (Bång! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Oj, det här var ju inte vad man hade väntat sig men när Andreas Jämtin, Fredrik Warg och Niklas Nordgren tvingas avstå Finlandsmatchen på grund av skador så fick Djurgårdens Daniel Brodin och AIK:s Daniel Bång plötsligt kasta sig iväg mot Helsingfors.

Jag tog en dator och hockeyledig kväll i går såg det här dels i natt (Brodin) och nu på morgonen (Bång) och tycker det ska bli oerhört intressant att se hur de funkar på den här nivån.

Jag frågade Tre Kronors GM Johan Garpenlöv vad man väntar sig av de båda och han sa så här om ...

... Bång:  Han fanns inte med i den ursprungliga truppen då han har varit skadad men han har kommit starkt nu på slutet och står för det vi vill se. Han har bra skridskoåkning, han är stor fysiskt och har bra teknik, älskar att sticka in skallen och vara i hettan.


(Brodin! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Brodin:  Han är lite som Bång, spelade i JVM förra året, visade där att han är en som passar in på det här sättet som vi vill spela. Han går in och sätter press på motståndarna, ligger på hela tiden, han är beredd att offra sig själv gillar även han att vara där det hettar till. Det ska bli kul att se vad båda de här kan på de här nivån.

Om ni undrar varför det bara är två inkallade spelare när nu tre spelare skadade sig i går, så beror det på att det fanns 13 forwards med från början, alltså en extra. Nu är man 12 forwards med inklusive Bång och Brodin och det räcker ju fint till fyra kedjor.

12 kommentarer:

JImmie sa...

Brodin är helt klart värd en plats, han har visat att han kan under säsongen. Kanske lite i det tysta men om man har kikat på vad han gjort så är han där han hör hemma!

Marie Hallman sa...

Jimmie: jo, kan tänka mig att tanken också är att testa honom lite nu när det blir enbart en match på kort varsel, passa på och se hur han håller...

Stefan sa...

Kul att se hur Mårts satsar på unga spelare i landslaget.

Marie Hallman sa...

Stefan: ja verkligen oc jag tror det kommer fler! Han har ju bra koll på de som varit med i JVM de senaste åren och nu är seniorer.

Marie Hallman sa...

Plus att de redan är inne i det tänk som han vill att spelarna ska ha. Glömde jag skriva!

Stefan sa...

Ja dom äldre rutinerade spelarna måste verkligen vara i form och spela bra om dom ska vara med i landslaget..

Marie Hallman sa...

Stefan precis som man vill ha det, blir så glad!

Anonym sa...

Förstår inte hur Mårts kan lira Erixon istället för Rundblad, och varför Staffan Kronwall inte fick chansen. Fyfan så dåliga våra backar var idag, helvete.

Marie Hallman sa...

Anonym Håller med dig om Rundblad men Staffan har de förklarat redan före turneringen. Han har precis flyttat hem, de ville ge honom lite luft och chans att få i ordning på allt hemma först. Han lär vara bland de första i kön till Baltica i december.

Frank sa...

Hur fasen kunde han ta in Brodin? Han drog ju på sig en förbaskat klumpig utvisning också, där det bara vara snorflyt att det inte blev mål i baken på. Och Mårts verkar inte ha sett mycket av elitserien när han tog ut de spelare han gjorde. Jag kan då räkna upp en handfull spelare i AIK som varit bättre än Brodin. Jag hade alla dagar i veckan tagit Oscar Steen, Christian Sandberg, Johan Andersson och Johannes Salmonsson före Brodin. Men Mårts kanske inte vill vinna matcherna, eftersom väljer han att satsa på förlorare (läs: gårdare...)

Frank sa...

Anonym: Staffan Kronwall har ju inte varit något vidare - var ju ett rundningsmärke i derbyt. Hade varit bättre då om han gett Nemeth chansen och framförallt Dick Tärnström.

Marie Hallman sa...

Frank: Vet inte hur många gånger jag har skrivit det här men...okej vi tar det en gång till då. Patrik Nemeth är aktuell för JVM. Alla spelare som är aktuella för JVM är "fridlysta" tills dess. Däremot har Mårts sagt att efter JVM är Nemeth är klar kandidat till att spela.

Staffan Kronwall har varit kanon sedan han kom tillbaka till Djurgården. Och Brodin gjorde en bra match, han gjorde det som Mårts ville = gick in spelade fysiskt, tog grovjobbet och gjorde det bra. Det skulle till och med du se om du tog av dig dina HataDjurgårdenskygglappar.

Jag förstår inte varför du inte kan skriva något positivt om AIK utan att spy på andra lag och deras spelare enbart för att de inte är AIK:are. Det blir bara fånigt. Lyft gärna fram AIK men sluta kasta skit på andra.