fredag 26 november 2010

Andreas Holmqvist: "Jag får ta på mig det där målet"

 
 (FOTO ANDREAS GRANDIN/ARKIVBILD)

Först enorm glädje, sedan stor depp.
Andreas Holmqvist spelade fram till två reduceringsmål (1-3 och 2-3).
Men var också den som rensade lite galet vid Frölundas kvittering till 4-4.

–  Jag får ta på mig sista målet. Jag skulle rensa så studsade pucken på hans knä och rätt ut till hans klubba. Det kändes för jävligt när vi nu hade gjort en så stark vändning, säger Djurgårdsbacken.

Som analyserar matchen så här:
– Första perioden var vi jättedåliga. Eller vi gör första 2-3 minuterna bra men sedan får de ligga och anfalla, trycker på och får in två mål. Sedan får det ett skitmål på en studs på en av våra skridskor (3-0) i början av andra. Efter det börjar vi släppa loss och får några pp i rad som vi kan utnyttja.

Vid 1-3 gick pucken som en biljardboll i sargen bakom målet och studsade in till Nisse Ekman som lyfte in pucken i tom kasse. Men där hade Djurgården stor tur i oturen.

För Andreas Holmqvist siktade inte:
– Nej, absolut inte, ha, ha. Skottet var på mål men gick utanför men det blev ju bra där ändå... vi reducerar till 1-3. Så får vi ett mål till (2-3). När vi fick de där två målen så blev det en direkt effekt, då får vi mer energi så och går upp till ledningen 4-3. Så det känns för jävligt att vi tappar det. Men vi får ta med oss det (vändningen) i alla fall men inget annat. Eller jo, vi hade 40 procent i pp i dag, det är bra.

Den avbrutna näsan ser helt okej ut nu. Men så har Holmqvist ”dragit den till rätta” också. Aj det låter så ont bara att säga det.

Mot Frölunda fick Holmqvist en ny snäll, som såg ut att på nästan i gen. Men det blev en smäll på läppen. Men att ha ett heltäckande visir har inte ens varit på tal.

– Nä vad ska jag med ett sånt till?! Det är inte så ofta sånt där händer. Och den är ju redan av, konstaterar Holmqvist.

Men det såg nästan ut som att han siktade på din näsa. Den kan ju gå av igen?
– Jo men äh, nu tog det på läppen.

Att det bara blev en poäng innebar ingen som helst glädje i Djurgårdens omklädningsrum;
– Nej, visst vi får den där poängen men äh. Vi skulle ha haft tre, det där var tråkigt. Riktigt tråkigt. Sedan såg Riddarn bra ut på straffarna också så. Men nä. De får några för enkla mål. Det får dem.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vakna nu holmqvist!

Rojk sa...

"Jag skulle rensa så studsade pucken på hans knä och rätt ut till hans klubba."

Han rensar ju rakt in i smeten igen!

Marie Hallman sa...

Anonym och Rojk: ja det blev fel där. JÄttefel. Men bra att han tar det på sig tycker jag.