tisdag 26 oktober 2010

Und jetzt - hockey!

Är på plats i Södertälje, lyckades finta köerna och kom så tidigt att jag fick runda Riku Helenius och gänget när de bollade gris ute på parkeringen utanför Templet.

Ska bli intressant att se...
* ... SSK kan ta sin tredje raka trepoängare efter vinst mot AIK hemma och Färjestad borta. Det skulle i så fall bli tredje hemmavinsten också. SSK har så här långt gått bättre borta än hemma - rent poängmässigt i alla fall - då man har tagit tio pinnar borta och sex hemma. Dags att bättre på hemmastatistiken alltså.

*...tyske målvakten Thomas Greiss. Ska man tro Brynäs målvaktstränare Pekka Alcén så är det något av en fantom som man har fått i målet. Så här säger han till gd.se om Greiss: "Han är en rapp jävel. Snabb i sidled och bra på skridskorna. Han står upp mycket men är samtidigt riktigt bra efter isen. Så enligt mig är han ganska komplett. Dessutom är han trevlig och sympatisk och jobbar hårt på varje puck, det kommer han att få en hel del respekt för."

Jag är som sagt på plats, skriver för TT men lägger ut noterat och lite bonussnack - har jag tänkt - senare i natt.

AIK spelar också hemma, tar emot sensationen Luleå. Minns ni när jag skrev inlägget som hette varning för Luleå? Jag skrev att Luleå nog landar någonstans mellan fyra och sexa och att nye tränaren Rönnqvist var en jäkel på att kräma ur folk det mesta och det bästa som de har att ge. Och så här långt har det ju gått ännu bättre!  Sedan är frågan hur länge Luleå orkar med sin spelstil som kräver sjukt mycket jobb men oavsett vad som händer framöver så har Luleå visat att det finns en hel del att se upp för däruppe.

Gnaget får enligt den laguppställning som lagts ut på swehockey tillbaka den numera skadefria duon Daniel Bång och Tobias Ericsson till dagens match.  De ska spela med Christian Sandberg, ska bli kul att se hur det går för Helan och Halvan där nu när de får spela ihop.. men den matchen får jag följa upp senare, liksom Djurgårdens match.

DIF är ju i Göteborg och möter ett Frölunda som fick någon slags uppvaknande senast. Om det var ett permanent eller tillfälligt dito lär vi se i kväll.

Djurgården saknar Stefan Ridderwall och Marcus Nilson men har fått tillbaka Marcus Ragnarsson. Mer om det också senare.

Nu kör vi!

4 kommentarer:

Lossenlad sa...

"Thomas Greiss håller på Telge!"

Nästan så man tycker synd om killen. Men han var INTE bra idag, släpper några puckar lite väl enkelt.

Anonym sa...

Vart fan är DIF på väg man verkar famla runt i dimma. Ser värre ut än en hönsgård. Ingen glädje i laget nått är totalfel i DIF. Vad tror du Marie...när vänder det när ryker nån miljonvärvning, suck //Kokta hönan//

Svempa sa...

Ha ha ha Pecka Alcén han verkar ha noll koll den snubben. "En rapp jävel". Ja jävligt rapp på att sparka in pucken i eget mål... Varför byttes inte eländet ut efter fyra insläppta?

Marie Hallman sa...

Lossenlad: Ja synd om honom var ju bara förnamnet.

Kokta hönan: Vet inte, jag fattar inte vad som är fel. Det här laget är så bra så det finns inget att skylla på heller, de har de spelarna de vill ha. Tror inte det ryker någon miljonvärvning men jag hoppas de ryker i hop lite och har något hett möte som får fart på hela gänget! Så här illa får det inte vara.

Svempa: Ja de orden lär han få äta upp .... jag frågade om byte och Alcén tyckte inte det ens var ett ämne att ta upp, bättre att låta honom spela klartoch "vänja sig" vid spel på stor rink. lite obarhärtigt om du frågar mig, hoppas killen har starkt psyke