lördag 9 oktober 2010

tokspäckad hockeylördag - Mark bara 1.21 från första nollan och AIK värvar UPPDATERAD

Myyyyyyyyycket hockey idag.

Alla tre 08-lagen är på bortaresa, Djurgården möter i skrivande stund Färjestad, senare i kväll är det dags för HV71-AIK och Modo-SSK.

Efter det är det dags för NHL match nummer två.

Jag följer Djurgårdens äventyr i Karlstad på tvn, där John Norman gjorde 1-0 i första och Ottosson gjorde  2-0 i andra. Mikael Johansson reducerade för FBK 1-2 med 1.21 kvar av tredje. Mark Owuya gjorde sin andra elitseriematch från start och var alltså bara en minut och 21 sekunder från att ta sin första nolla. Synd på den men ändå, grymt spel av Mark i kväll. Och resten av laget, bra  kämpainsats.
Det här var för övrigt Djurgårdens första bortaseger i Karlstad sedan 22 november 2007 då man vann med 3-0. Bra tajming att bryta den sviten och ta tre pinnar nu då får man väl säga.

Sätter mig i bilen nu och drar mot NHL match nummer två.Ska dock försöka ringa någon i Djurgården när jag är framme i Globen. Sedan blir det NHL hockey plus lite annat för mig i kväll så SSK och AIK följer jag upp i morgon.
Från Globen kommer jag för övrigt att lämna noterat från San Jose och Columbus samt lite eftersnack här på bloggen.Men det kommer sent i natt, matchen börjar ju 21 och jag åker nog hem och skriver.

UPPDATERAD 2: SSK förlorade uppe i Övik med 3-6 och AIK tog en poäng av HV71 som sedan vann på straffar. Efter matchen kom beskedet att AIK värvar Rastislav Pavlikovsky på ett tryoutkontrakt samt Kent McDonell. Vet inte om jag får tag på Gozzi så här sent annars får vi ta det med i morgon.

Häng med! :0)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tja Marie. Vi ssk fans uppskattar dina intertjuver mycket. Vi skulle gärna vilja ha en med Linus Klasen. Hur han tänker om sin framtid, om det finns nån chans att vi ser han i ssk i år.

Stefan sa...

Ikväll är det bara hockey som gäller. Och fasligt kul är det också.

Marie Hallman sa...

Anonym: Linus ja... ska försöka men det är jättesvårt att få tag på honom där borta. Ska testa men lovar inget.

Stefan: ja, riktig myslördag

Eric sa...

Marie: Jonas Andersson måste vi få en interljuv med :D

Btw, går journalister gratis in på NHL matcherna? ^^

Niklas Persson sa...

Mark va grym idag! Det är ju så han är. Med sitt spel, när det sitter är han grym, när det inte sitter där är han rätt medioker!

Men grymt kul för honom! Jag gillar Mark, har en skön avspännd attityd!

Nu kör vi DIF!

Robban SSK sa...

Vet inte om du sett eller kommer se matchen men här är en besviken reflektion av mig.
Att SSK skulle vinna borta mot MODO som hände senast 2003 (förutom en ÖT-vinst 2009) är inte självklart precis.

Att man efter 3 raka utan förlust gör en sån slät figur var inte roligt att se. Inte någonstans. Hade jag varit på restaurang igår så hade produkten jag köpt skickats tillbaka. Den var inte god.

Sen var de några få på SSK's forum som försökte se det positiva igår som att; När vann SSK 4 raka senast? När vann SSK borta mot MODO senast? osv.
Sen när ska man nöja sig med hur det sett ut tidigare? Möjligtvis om vi var HV-fans. Då skulle jag idag vara jävligt nöjd om det såg ut som tidigare.
Nej. Varför ska inte jag kunna ha känslan att 4 raka är en möjlighet? Varför ska MODO borta vara lika med 0 poäng? I så fall var de bland de mest meningslösa 2,5 timme jag gjort av med igår kväll om det på förhand var kört.

Jag trodde nämligen att Brynäs borta var barriären SSK behövde kliva över för att visa att vi duger. Ge alla "experter" en käftsmäll. Att då kallt konstatera att inte ens spelarna själva tror på produkten SSK mer gör att det känns tungt, tungt, tungt.

Dom får gärna skriva att fallet inte är så men SSK kommer harva runt där nere i år igen. Det gör bara så jävla ont att ta sig till det.

Marie Hallman sa...

Eric: Ska försöka med JOnas A alltså. Gratis - både ja och nej. Det räcker inte med att vara journalist men är man det så kan man ansöka om pressaccreditering hos NHLs mediaavdelning. Om de säger ja så får man gå in gratis på matcher och träningar och har tillgång till spelarna efter match och träning. Jag fick ett ja så det fick jag. Men det kräver ju att man är seriös när manär där också. Om man krökar, slackar runt och partar loss så får man garanterat nej nästa gång samt kan bli av med accrediteringen när man är där. De förväntar sig ju att man är där oc jobbar inte chillar runt och har det nice. Och de brukar kolla upp sedan vad man har gjort också, särskilt omman jobbar för en mindre redaktion. Helt rätt tycker jag. Är man där för att enbart ha en mysig kväll kan man betala som alla andra.

Niklas Persson håller med :)

Robban Ja tråkigt att det blev så men jag hoppas verkligenatt de kan rycka upp sig, kan Luleå ligga i topp med 22 pinnar! efter nio matcher så måste SSK också kunna överraska och ta sig upp ur bottenträsket.