söndag 10 oktober 2010

Noterat San Jose - Columbus 2-3 e förl (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)


Matchen MMMMycket bra. Hög fart, fina mål.
Målvakter Antero Niittymäki, San José,  94,28 %   Steve Mason, Columbus, 88 %
Publik: 9 537.


Kvällens...

...målvaktsbyte: gjorde San José redan före match då man bytte ut en finländare mot en annan. Niemi som var lysande i går, fredag fick kliva undan för landsmannen Niittymäki.

... videotitt kom nästan direkt efter nedsläpp då Nash fick på ett handledssskott efter 1.09 som gick i ramen.

... retroakiv utdelning: Det tog inte många sekunder efter det bortdömda målet så small det ändå bakom Steve Mason i Columbusmålet.

... 1-0 (2.02)  Devin Setoguchi (Jason Demers, Ryane Clowe) spel 5 mot 4. Ett slagskott rakt framifrån.

... Replik: kom snabbt från Columbus, hann bara gå 1.11.

...  1-1 (3.13) Rick Nash (Antoine Vermette, Kristian Huselius) Skott i höjd med och längs förlängd mållinje in till Nash som anslutar med ett handledsskott.

... stolpskott: Columbus Antoine Vermette, prickade stolpen halvvägs in i första så klonket hördes högt uppe i taket.

...kvickaste fötter sitter på småkillarna som är inne och skottar is. Jäklar vad det går undan, vet inte om de har hängt med från USA eller om de drillats här men de är som en liten maskin.

... ryggont: Douglas Murray fick en tackling men landade lite snett och såg ut att ha sträck till ryggen eller något lite. Åkte stelt av isen. Men var tillbaka ett par byten senare.

... puckätare: Jag gillar verkligen inställningen hos spelarna, finns ingen som inte kastar sig handlöst för att täcka en puck och då är det ändå 80 matcher kvar av grundserien efter den här matchen...Columbus Rostislav Klesla gjorde en höjdartäckning i andra. Det är hjärta och proffsighet ut i fingerspetsarna.

..skott i fejjan. Eller snare masken San Joses Patrick Marleau dundrade ett slagskott i masken på Columbuskeepern Mason så det ekade över hela Globen. Masken sprack men det fanns som tur var en reservmask att byta den med. På med den, ruska på huvudet och köra vidare typ.

... klapp klapp: mycket elegant förspel till Columbus andra mål.

...1-2 (5.07) Kristian Huselius (Nikita Filatov, Anton Strålman)  spel 5 mot 4. Elegant klappklappspel i pp-boxen med en klinisk avslutning av Huselius som nog får kallas helgens svensk efter sina 2 mål och 2 poäng

... låtval: AC/DCs High way to thell... Im on the high way to hell... spelat efter Columbus andra mål. Det var ju San Joses hemmamatch så det var kanske så det kändes att få det målet i  baken..?

... minsta möjliga marginal: Sååå nära ögat att det blev mål för San José 13.01 i tredje, men Mason fick på en skridskospets eller något. Mason hade tur även lite senare i tredje, först då San Jose prickade ribban, följt av en puck som landade mellan benskydden och liksom ramlad ut precis bredvid stolpen på rätt ställe = utanför utan att Mason själv märkte det och så ett stolpskott till på det... läge att köpa en trisslott???

... Videokoll 2: Det bara visslade till när Thornton fick till en kvittering ur nästan ingen vinkel alls.

... 2-2 (7.05) Joe Thornton (Dany Heatly, Patrick Marleau)  Spel 5 mot 4. En diagonalpass rätt framför  Mason till Thornton som i höjd med förlängda mållinjen skickade iväg en projektil ur ingen vinkel alls men den smet in, flög in i målet och sedan ut igen. Förmodligen därför det blev videokoll. Vilket mål! Några spelare såg först osäkra ut om de verkligen skulle jubla men Thornton såg bergsäker ut direkt.

… sudden death: Kom 1.56 in i förlängningen.

…2-3 (1.56) Ethan Moreau (Dedor Tyutin).Samuel Påhlsson snodde pucken från Dany Heatly i mittzonen, backen Fedor Tyutin skickade sedan pucken vidare till Moreay som sköt ett handledsskott där pucken gick via San Josemålvakten Antero Niittymäki och in i mål.

Skotten i matchen 35-25 (7-12, 12-4, 16-6)

Svenskarnas istid
San José: Douglas Murray 20:39, Niclas Wallin 16:06
Columbus: Anton Strålman 16:46, Kristian Huselius 16:26, Samuel Påhlsson 16:41.

Inga kommentarer: