lördag 16 oktober 2010

Noterat Djurgården-Frölunda 3-2 (2-1,1-0, 0-1)

Matchen: MMM Hade blivit en fyra om inte andra perioden hade varit lite väl mycket nertempo.
Publik: 7 767
Domare: Sören Persson & Mikael Nord

 











(Staffan Kronwall. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Bäst i Djurgården   
MMM Staffan Kronwall, b.
MM Patrick Cehlin, f.
M Mario Kempe, f och Josef Boumedienne, b.

Kvällens...

... välkommen hem: Staffan Kronwall var tillbaka på Hovet och skrinnade in på isen i förd tröja nummer 24. Och hade en fin målchans redan efter fyra minuter. Hade en till lite senare i perioden, spelade nonstop samt rensade ut pucken i slutsekunderna och träffade nästan det tomma målet. Kort sagt. Han var överallt. Bra debut om man nu kan säga så om en hemkomst.
(Ragnarsson är tillbaka. FOTO JOHANNA LUNDBERG )


... välkommen tillbaka: Comeback för Marcus Ragnarsson som tyckte axeln höll bra. Och debut för ramsan Staffan Kronwalls järnkaminer/Ragnarssons järnkaminer.

... fräckis: Marcus Krüger rivstartade med en lite ovanlig variant där han åkte låååångt ut och var bakom förlängda mållinjen då han passade in mot slottet men där var Lundström med i Frölundamålet och stängde till.


(Norman försöker följa upp och peta i Krügers fräckis. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... sargstuds: Det har hänt förr på Hovet och höll på att hända igen då sargen är gammal och har lite speciella skarvar. En puck hamnade i en av de där luriga sargskarvarna och studsade så när in framför fötterna på Mark som dock får undan pucken.

... slarv: Djurgården var inte alls på tå när Frölunda plötsligt fick fritt fram att trycka in kvällens första mål.


 (Mark Owuya. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


... 0-1 (5.21) Toni Koivisto (Mikael Johansson). Trassligt framför Owuya sedan fick Frölunda skjuta i stolpen (Riku Hahl), plocka upp returen och skjuta igen (Mikael Johansson) och sedan slutligen trycka in returen (Toni Koivisto).  

... enklast är bäst: Mario Kempe har trixat, fintat, dribblat och donat utan att få in pucken i mål. Men nu satt första (och andra) elitseriemålet i DIF-tröjan. Äntligen.


(Där satt den. Kempe jublar med Ragnarsson, Tim Eriksson och Nichlas Falk. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 1-1 (7.03) Mario Kempe (Tim Eriksson). Tim jobbar bra ute vid sargen, en Frölundaspelare lyckas komma åt pucken och peta in den i banan passnngen går fel och där snappar Kempe upp den istället, struntar i liret och bara klipper till. Effektivt och bra.

... läckraste:  Det går ju bra att finta och bulldoza sig och pucken ända in i mål också. Som Cehlin. Lite allt i ett typ.

... 2-1 (7.46) Patrick Cehlin (John Norman). Lite dräll av en Frölunda spelare ner i DIFs zon, Norman snor pucken och skickar den vidare till Cehlin som i hög fart drar pucken i zickzack framför sig hela vägen in i mål. Han blir hakad på slutet av Tobias Viklund och rammar därför nästan Lundström men mål blev det.


(Cehlin tar sig hela vägen fram. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... argaste: Niclas Lasu som fick fint läge, fintade sig fram till DJurgårdsmålet men kanske gjorde en dragning för mycket och liksom fastnade i stolpen och Mark och sedan ilsket drog klubban i sargen. Frustration. Typ.

... skott längs med mållinjen: levererades av Patrick Cehlin som i början av andra la en fin pass eller om det var ett målförsök längs med mållinjen bakom Lundström, tyvärr snappade ingen upp den.

... grovjobbare: Mario Kempe bytte verkligen ut smokingen mot blåstället i dag.

... 3-1 (17.47) Mario Kempe (Josef Boumedienne). Skott av Boumedienne, retur och där störtar Kempe fram och stöter in pucken. Snygg på ett grovjobbarsätt. Och hans andra mål för säsongen. Fanns dessutom bud på fler.

.. knuff: Domare nummer Sören Persson stod vid sargen och hängde och var i vägen, då knuffade Kempe sonika undan honom. Bra där Kempe men domarn, vakna!

... fem mot tre: fick Frölunda 8.22 in i tredje då Mathias Tjärnqvist åkte ut för hög klubba. Frölunda hade 1.20 på sig i spelformen men Frölunda lyckades inte göra mål varken då eller i de 40 sekunder som man sedan hade spel i fem mot fyra i samma sekvens.



(Marcus Krüger på väg att täcka skott. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... sista chans och lite revansch: tog Frölundas Robin Lindqvist (han som utan att mena det passade fram till Kempes första mål) när han forcerade in reduceringen 2-3 i slutminuterna.

... 3-2 (17.03) Robin Lindqvist (Niklas Andersson, Henrik Tömmernes) Lindqvist kommer fri, väntar iskallt ut Owuya och lägger sedan pucken stolpe in så att pucken går runt ramen längs med isen.

... rensning: Var galet nära att Frölunda som plötsligt fick energi av reduceringen satte även en kvittering men plötsligt stod 194 cm och 102 kilo Kronwall där och bara skickade iväg pucken mot Frölundas tomma kasse. Han var värd ett mål där men rensningen som säkerställde de tre poängen var  bra plåster på såren.


(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... gladaste: Mario Kempe i hård konkurrens med Marcus Ragnarssons lille son. Båda sken som varsin sol, Kempe när han gjorde intervjuer och Ragges son bredvid pappa i omklädningsrumet nu när Ragnarsson senior – äntligen - fick spela.

Skotten i matchen 23-33  (12-14, 8-5, 3-14)

4 kommentarer:

Bengt sa...

Märkliga sargstudsar är det väl i de flesta arenorna, oavsett hur gammal sargen är? Jag har sett många märkliga sargstudsar också i Cloetta center exempelvis.

Dif hade enorm tur att greja hem matchen, så utspelade de var i sista perioden... att skjuta bara tre skott mot mål i en period i en hemmamatch - så dåliga är inte ens AIK.

Marie Hallman sa...

Bengt: Jo men det finns några klassiska mål som har sargstudsat in på Hovet, det ska enligt de som säger sig veta beror på konstruktionen av sargen och det kan hända att det finns liknande konstruktion på annat ställe men jag vet målvakter som har klagat över just den här sargen.

Niklas Persson sa...

Det va lite trist att inte Djurgården stängde matchen i andra då dom spelade ut Frölunda efter noter!

Bengt: Jag tycker nog inte det var tur. Frölunda hade ett långt 5 mot 3 och fler powerplay. Djurgården spelade av matchen och jag tycker aldrig Frölunda var nära.

Då hade Frölunda mer tur som fortfarande var med i matchen efter andra.

Skönt att Mark spelade stabilt igen! Han är riktigt bra tekniskt, men lite för teknisk, då det blir lite väl mycket butterfly. Fast den diskusionen har vi ju redan haft Marie. :-)

Tänkte på igår då han går ned på et knä intil stolpen kryper han ihop väldigt mycket och det ser ut som han lämnar en lucka över axeln.

Får nog snacka med Magnusson om det då jag stöter på honom! :-D

Marie Hallman sa...

Niklas Persson: Ja gör det... :)