onsdag 27 oktober 2010

Lasch: "Jag vill göra ännu fler mål, fortsätta i samma stil som nu"

 
(Hattrick! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
I torsdags gjorde Ryan Lasch sitt andra mål i elitserien, mot Brynäs slog han till med sitt första hattrick – ett mål per period.
Ni kan läsa lite om det här i min TT text… men vi hann prata om lite mer än det som står där.

Så här sa Ryan om…

… sitt hattrick, som han delvis tillägnade två andra spelare:
- Det var en total insats från hela vår line, och jag måste lyfta fram mina kedjekompisar Pekka (Saarenheimo) och Fredde (Andersson) också. De trampar på och skapar ytor för mig. Utan dem hade det inte gått. Både vid andra och tredje målet så var det för Pekkas och Freddes hårda forechecking som bäddade för att det blev mål.

… första målet:
- Det  var ett friläge där Lukas (Kilström) flippade upp pucken i luften och när man gör det så studsar den och den hoppade och for över backens klubba och mellan hans ben fram till mig, sen fick jag tag på den och sköt.

… andra målet:
Pekka slängde in pucken mot mål, han forecheckade backen där också och slängde in pucken mot mål, jag bara styrde in den.

… tredje målet:
- Var lite samma som andra. Jag dumpar ner pucken, han är först på den och skickar in den tillbaka till mig framför målet, jag behövde bara sätta till klubban.

… SSK:s taktik mot Brynäs nye målvakt Thomas Greiss:
- Jag kände inte till den här målvakten sedan tidigare men före matchen så sa vi att de har en ny kille från AHL, så försök skjuta så många skott som det bara går på honom. Ös på allt ni kan mot målet eftersom vi visste att han behövde vänja sig vid spelet på stor rink och för att han var lite ringrostig

… när det började kännas att Greiss hade en mardrömskväll:
- Jag vet inte om vi kände så - det kändes mer skönt att puckarna gick in. Och jag vill inte säga något nedsättande om honom, det är tufft första matchen. Sedan hade han en tuff kväll,  men han kommer tillbaka,  han  gjorde ändå några bra räddningar

… det var SSK som var bra, Brynäs som var dåliga eller om det var en kombo:
- Jag vet inte om de var dåliga men vi spelade bra, spelade enkelt, gjorde det vi skull så vi spelade så bra att vi gjorde dem dåliga

… det kändes redan i första att allt skulle gå in?
- Nej inte alls utan vi gick in till omklädningsrummet och sa att det här är inte över än, vi måste spela på så här i 60 minuter nu, vi kan inte slappna av utan ska bara köra på

… det är svårt att hålla farten uppe när målen rasar in?
- Nej, man har en gameplan och det är bara följa den, gör man inte det så vinner man inte, oavsett hur bra start man får

… om det var viktigt för skyttet att få göra ett hattrick?
- Nja det vet jag inte, he he utan jag är ju här för att bidra offensivt, det är min styrka. Så visst är jag glad att det blev mål och ett hattrick men det är en lång säsong, jag vill bara göra ännu fler mål, fortsätta i samma stil som nu.


Jag kunde för övrigt inte hålla mig från att fråga Jonas Almtorp om det första i matchen och kanske Almtorps lättaste alla kategorier:
- Ja, kanske, ha, ha, men jag tar hellre 52 såna än inga mål alls!
Hade pucken gått in ändå tror du?
– Jag tror det men det är dumt att chansa... då hade det gått ett par tre sekunder ju så det var bättre att peta in den, jag petade bara till lite så vet du... he


6 kommentarer:

mídke sa...

ett "äkta hat trick" skall vara tre mål i följd under en och samma period...

Marie Hallman sa...

midke: jo så är det men hattrick är det ju ändå, om än inte ett "äkta".

Danne sa...

Måste bara tacka dig marie för allt du skriver om SSK!

Du kanske får för lite av det från oss supportrar. jag har läst din blogg sen du var på city eller var det var, ett bra tag iaf =)


/Danne

Marie Hallman sa...

Danne: Tack du det värmer, det lovar jag :)

Robban "Masen" SSK sa...

Hörrö Marie! Vart har din "inkomst" tagit vägen!?

Marie Hallman sa...

Masen: Ja det kan man undra. Killen på Tailsweep har semester jag ska kolla igen när han kommer hem om det finns något intresse där eller inte. Hoppas få lite hjälp av en annan tjej att sälja annonser men vet inte än hur de går med det. Gör några små försök själv också men är ju ingen bra säljare tyvärr. Försöker innan med det också, vi får se hur det går med alltihop.