fredag 22 oktober 2010

Lasch "Vi spelade med huvudet under armen"



 
(Lasch i ny kortare frippa! Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Hade precis kommit på en bra AIK-vinkel på texten så vann SSK och det var bara att tänka om. DN.se har plockat upp min TT-artikel om matchen, den som vill läsa den hittar artikeln på den här länken.

Men vi pratade lite till så här har ni lite bonussnack med Ryan Lasch som gjorde sitt andra elitseriemål och drog i gång SSK:s vändning.

Ryan sa så här om…

… sin syn på matchen:
– Vi började bra men mitt i matchen så börjar vi spela huvudlöst, körde med huvudet under armen, inget funkade.

… varför inget plötsligt funkade:
– Åh det är hockey! Typ, ha, ha. Nej jag vet inte men vi krånglade till det, försökte kanske FÖR mycket.  Sedan när vi började spela enkelt så gick det bättre, då fick vi mer energi och spelade bra.

… om han började känna ”vad faaaaaaaaaaan?” när Victor Fasth tog både fina lägen, frilägen och Linus Vidells straff:
– Nej så kände jag inte men jag hoppades väl att vi skulle få in några till mål. Och man kan inte tappa modet eller bli missmodig i ett sånt läge. Samtidigt så var det väl lite där som vi började spela med huvudet under armen, det kanske var där vi började spela huvudlöst och krångla till allt för mycket.

… sitt fina friläge som AIK-målvakten Viktor Fasth räddade:
– Ja, nej, jag fick en bra passning men pucken bara studsade och hoppade och studsade igen. Jag försökte få ner den och få kontroll på pucken, få den att ligga ner och när jag äntligen fick till det så var jag för nära och kunde inte skjuta så bar.

… Vad sa SSK sa i andra pausen, då man kom ut som ett mycket bättre lag i tredje:
– Vi sa att vi skulle hålla det enkelt och spela vårat spel, hålla oss till spelsystemet, till det vi har bestämt och när vi gjorde det så fungerade resten också.

… sin 2-2 kvittering:
– Jag tog med pucken längs långsidan, la in den i slottet till Pekka (Saarenheimo) som sköt, Fredde (Andersson) tog första returen och jag den andra, fick in den på tredje skottet, ha, ha. Det var skönt att få kvittera, det målet gav energi till laget sedan kunde vi dra nytta av det och få in en puck till, he, he.

… att det här ”bara” är hans andra elitseriemål:
– Jag har inte tänkt så mycket på det, jag var medveten om att det skulle ta lite tid att anpassa sig till spelet här, det är bara jobba på och försöka vara på rätt plats hela tiden. Jag är glad över att jag har gjort de poäng jag har gjort och känner att jag får vara nöjd med det, sedan är det ju tidigt på säsongen. Vi har bara spelat 12 matcher, det är ingen panik, jag känner ingen panik i alla fall.

… det har varit svårare än han trodde att spela i elitserien?
– Nja, nä det tycker jag nog inte. Alla behöver lite tid för att anpassa sig och lära sig systemet, sättet man spelar i en annan liga. Och jag har kommit in i det mer och mer för varje match, nu känns det som jag börjar kunna spelet här och då är det lättare för mig att spela sitt eget spel också. Får jag bara göra det, hålla i gång fötterna och spela enkelt så spelar jag min bästa hockey.

… vara Linus Klasens ”ersättare”:
– Men jag ju kan inte ersätta Klasen! Han är ju en väldigt, väldigt bra spelare och så lika är vi väl inte till stilen heller? Han har sin stil, jag har min, jag sliter och river mycket hårdare i hörnorna än han till exempel och jag måste bedömas utifrån att jag är mig själv inte utifrån vad han gör. Han är han, jag är jag!

… varför det har gått lite trögt de senaste matcherna.
– Allså, skador är ingen ursäkt men det är en förklaring ändå, vi har haft många skador på rutinerade spelare, har haft många yngre inne som inte är så vana vid elitseriespel, de har gjort det bra men det är klart att det har märkts att vi har haft skador. Nu har vi fått tillbaka några erfarna kilar, det är kart att det märks och att det gav oss en boost idag.

… vad SSK ska göra för att fortsätta vinna:
– Vi ska spela som i tredje, spela enkelt och hålla oss till det spelsystem som vi har kommit överens om. Gör vi de två grejerna och jobbar hårt så finns det alla möjligheter att fortsätta vinna och spela bra.

Inga kommentarer: