måndag 25 oktober 2010

Klasen ångar på..


( Klasen under försäsongen. Nu ångar han på på andra sidan pölen i expressfart. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det går riktigt bra för Linus Klasen på andra sidan pölen just nu. Han gjorde 1+1 i lördags (natt mot söndag) och 1+1 i går (natt mot måndag) och har nu gjort 1+1 i de tre senaste matcherna i rad.

De två poängen i lördags kom när Milwaukee vann med 3-1 mot Abbotsford. Linus spelade fram till Milwaukees första mål, i pp och satte sedan 3-1 i trean i spela fem mot fem och blev second star i matchen.

I går, söndag, blev det förlust för Milwaukee men Linus hade en bra kväll personligt sett då han gjorde 1-4 reduceringen och spelade fram till Andreas Thuressons 3-4 mål i, båda kom i tredje men närmare än så kom inte Milwaukee som alltså torskade med 3-4. Klasen blev dock third star i mathen.

Noterbart är att Linus nu ligger på sjunde plats i AHLs poängliga, han har gjort flest mål av alla (sju stycken) och toppar alltså skytteligan i AHL. Fyra av hans mål har kommit i pp, han ligger plus tre och nog borde han väl få chansen att sniffa lite NHL-luft snart? Får man hoppas i alla fall.
De går mycket på statistik och poäng over there och ser man det så så ligger han ju bra till.

Eller som Klasen själv säger i Milwaukee Sentinel:
- Jag är här för att göra mål och poäng  i varje match. Det är något jag  alltid har gjort och jag fortsätter göra det.

Så här säger klasen om sitt mål i lördagsmatchen:
- Palin ett bra läge, i vanliga fall så står jag inte framför målet och bökar. Nu satte jag bara ner klubban i isen och styrde pucken mot målet. Pucken gick in och jag är väldigt glad för det.

UPPDATERAT: Linus Klasen blev för övrigt även vald till veckans spelare i AHL. För det fick han en kristallvas. Man kan ju hoppas att det fick lite fart på Nashvillebossarna också...

Milawaukees coach Lane Lambert är också glad - såklart:
- Han har fått en fantastisk start. Han hittar hela tiden ett sätt att göra mål, han kom hit och visste att det var det- att bidra offensivt - som skulle vara hans roll. Och han gör ett bra jobb.

För övrigt så....
... spelade Robin Figren i lördags och Andreas Engqvist i går söndag, ingen av dem gjorde poäng dock.

Jacob Josefson spelar ju en liga högre upp... och han är kvar i Devils. Kämpar på och ligger runt 17-20 byten per match. Speltid senast 11.53, i matcherna innan dess spelade han 13.35, 12.48, 13.46 och 15.15. Det går ju lite mindre bra för Devils och ingen är helig där, inte ens Kovaltjuk med monsterlönen. Men jag hoppas de har tålamod med Jacob, det är bara ösa på.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har faktiskt sett alla matcher med Jacob hittills och i mina ögon har han varit en av de absolut bästa spelarna i Devils. Han tar ansvar, jobbar hårt, spelar bra i PP osv.
Tyvärr är han väl lite för ofarlig framför mål. Han var ju ingen poängmaskin i Djurgården heller så det är ingen skräll direkt men jag hoppas att han blir lite rivigare och trycker dit några puckar snart.

Iaf så borde han aldrig behöva lämna laget för AHL, så bra har han varit! Sen vet man ju inte vilka spelare som får bära hundhuvudet efter en sån här dålig start, det är ju lite lättare att peta en junis än Kovalchuk (även om han faktiskt fått sitta en match!).
Tyvärr har ju inte laget något hjärta eller ledare alls. Ville verkligen följa och hålla på dem i år men det går bara inte, sjukt tråkigt lag!

Tror problemen är lite som de var för Djurgården i början på säsongen (innan Ragge och Kronwall var tillbaka): man har inte byggt laget bakifrån utan tvärtom satsat på ett framtungt lag och det verkar vara helt fel i hockey...

Jojo

Marie Hallman sa...

Jojo: Tack för info om Devils! Jag följer de bara via nätet. Det enda som är lite illavarslande är att istiden har minskat senaste matcherna, å andra sidan är det ungefär lika många byten så han kanske har fått spela kortare byten bara. Och som junis ligger man nog pyrt till men ajg håller tummarna.

Anonym sa...

Yes, han har definitivt smartnessen for att spela I NHL. Ska val bli lite tuffare och rivigare bara. Producera lite fler poang och sa...

Men japp, vi haller tummarna! :)

Jojo