lördag 16 oktober 2010

Jhonas och Wesslau... del tre (plus lite Klasenshow och Jacob debut)

Inget spel än för Gustaf Wesslau. Jag fick ett mejl från honom i veckan, då stod det att han skulle gå på is nästa vecka och hoppades vara igång med matcher om 2-3 veckor. Lite synd att det tar sån tid.

Men Jhonas Enroth är igång och tog på fredagen (natt mot lördag) sin tredje raka seger av tre möjliga när hans Portland vann med 3-1 över Bridgeport. Jhonas tog 27 av 28 skott, enda baklängesmålet kom 2.38 när Bridgeport hade en man mer på isen. Jhonas blev third star i matchen och har nu fina 92,9 i räddningsprocent och ett snitt på 2,34 insläppta mål per match.
Robin Figren var med i Bridgeport, återigen i förstafemman. En klart bättre start än förra året... för att uttrycka det milt. Kul! Det var dock inte Figren som gjorde målet på Jhonas utan det var en spelare med det sköna efternamnet harmonisk,  alltså Travis Harmonic som sköt ett skott från högra tekningscirkeln.

Lite mer noterat från nattens NHL-matcher:
.. Linus Klasen gjorde två mål i sin tredje match för Milwaukee. Han gjorde ju två även i debutmatchen mot Abbotsford, hade noll poäng i andra matchen men i tredje satte han Milwaukees båda mål mot Chicago hemma natten till lördagen.
Ena målet kom på en straff 8.31 in i andra, den kan ni se här. Mycket elegant skottfint innan han väljer att använda sin backhand och lura upp Edward Pasquale till läktaren. Andra målet kom 16.33 i pp i andra. Det målet ser ni här. Milwaukee ledde då med 2-0 men tappade i tredje och förlorade med 2-3 efter förlängning.

... Andreas Engqvists Hamilton har av någon outgrundlig anledning inte spelat förrän nu men nu är även de igång. Andreas fanns med och sköt tre skott, gick plus ett när Hamilton premiärvann med 3-2 över Rochester där för övrigt Micke Nylander gick poänglös och Jacob Markström vaktade målet och tog 26 av 31 skott.

... Jonas Anderssons Manitoba mötte Griffins hemma, föll med 0-1. Jonas noterades för ett skot och två utvisningsminuter. Manitobas målvakt Eddie Läck tog 27 av 28 skott och blev second star.

Ett snäpp upp i systemet... gjorde Jacob Josefson NHL-debut för NJ Devils. 19-åringen gjorde inga poäng men spelade så bra att han snabbt flyttades upp i första kedjan med Ilja Kovaltjuk och Zack Parise.Och fick beröm av tränaren John MacLean efteråt: " Han hörde helt klart till våra bästa spelare i den här matchen", sade MacLean. Ny match i natt för Jacob, mot Boston.

Inga kommentarer: