söndag 31 oktober 2010

Hedin: " Vi gör det krångligt för oss"


 
(Pierre Hedin var glad över att få näta på Modo men ledsen för förlusten. Här med dottern Mira. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det var ett tag sedan Pierre Hedin gjorde mål senast – närmare bestämt den 6 april mot Leksand i kvalserien. Det är ännu längre sedan han gjorde två mål i en match, nämligen 19 november då han reducerade till 2-6 och 3-6 mot Skellefteå.

Men när hans gamla lag Modo kom, då rasslade det till.

– Fast jag har haft en del bra chanser i andra matcher också, men ibland är det så där, det är nog en tillfällighet att mina skott gick in just nu men det är klart att det var  lite kul att det var mot dem, he, he.

Inte så att det suger extra mycket i måltarmen då?
– Nej, då skulle jag nog göra ännu fler mål mot dem ha, ha, säger Hedin med ett stort leende.

När förlusten på övertid och framför allt spelet mot Modo kommer på tal blir han desto allvarligare:

– Det märktes att vi inte hade den där noggrannheten som vi ska ha. Då tappar vi folk, och de får spelvändningar på oss. Och Modo är bra på att trycka på med mycket folk i de lägena. I första perioden spelar vi inte bra men vi leder ändå med 2-0 sedan tar de över matchen i andra, då hade vi inte någon energi alls tyvärr.

Borde ni ha haft nytta av deras utsatta läge?
– Jo det borde vi ha gjort men det är svårt när man tappar folk och blir långa i laget, vi tappar folk i anfallszonen och backarna är jättelångt back, samtidigt så drar Modo iväg, och slår långa pass. Vi får så jättelångt lag, ger dem alldeles för mycket utrymme i mittzonen och så får de komma och sätta sina chanser där, säger Hedin och fortsätter:

– Vi måste förbättra vårt spel när vi har de där perioderna, när dem drar ut laget och har tryck på oss. Då måste vi spela enklare, hålla i laget bättre. När vi gör 1-0 och 2-0 i första perioden så får vi energi och i den vågen av energi måste vi ta vara på den. Vi måste bli bättre på att känna av när vi är tillbakapressade, när vi kan spela enkelt och ska göra det istället för att försöka göra allt så svårt.

Men det kunde ju ha blivit tre pinnar, om bara Julian Jacobsens skott i sista sekunden gått in i stället för att pricka ribban, konstaterar Hedin:
– Ja där kunde vi lika gärna ha fått tre poäng med oss. Och när vi gör ett så snabbt mål i första bytet i sista perioden (16 sekunder) så ska vi ha energi av det att hålla i pucken,  men vi faller ändå tillbaka och gör det krångligt för oss. Vi sänker tempot, slår krångliga passningar, har inte den energin som vi borde ha efter en sån start (på tredje) där borde vi ha kört på och satt 4-2.

Inga kommentarer: