tisdag 19 oktober 2010

Ett par att se upp med...

Hemmamöte mot Brynäs för DIF i dag och här är två killar att se upp med...

Anton Rödin - har spelat fram till mål i de fyra senaste matcherna (AIK, Timrå, Luleå, Linköping).
Eero Somervuori - verkar även han ha vaknat till liv. Finländaren har gjort minst en poäng i de sex senaste matcherna. (mål mot Skelllefteå, assist mot Färjestad, AIK, Timrå och så mål mot Luleå och Linköping.)
Finns en tredje också föresten - Calle Järnkrok som har gjort sex mål och tre assist så här långt.

Enligt lokaltidningen GD lite i kedjorna inför matchen mot Linköping vilket gav effekt. Mads Hansen är tillbaka med Andreas Dackell och Jonas Nordquist var bättre när han fick Magnus Kahnberg vid sin sida. Allt enligt GD.se

För Djurgårdens del gäller det (förutom revansch för 2-4 torsken i Gavlerinken så klart) att jobba än mer på att hitta det egna spelet. Det var lite uppfriskande att höra Staffan Kronwalls sågning av laginsatsen trots seger senast och han hade ju rätt i att Djurgården släppte upp Frölunda lite onödigt mycket, framför allt i tredje.

Jag har förstått att en och annan Djurgårdare hoppas på Mika Hannula. Hm. Alltså inget ont om Mika men det är inte fler spelare som DIF behöver nu. Det är lugn och ro på lagbyggarfronten och hårt jobb för att få in alla i systemet samtidigt som det i sig behöver utvecklas hela tiden för att det ska fortsätta vara slagkraftigt.

Det handlar ju inte om några revolutionerande grepp utan mer om detaljer. Eller som Kristofer Ottosson och Mathias Tjärnqvist brukar påpeka - om små detaljer här och där som tar spelet längre och gör det bättre. Inte så lätt att se varje detalj med blotta ögat men med lite tur och skicklighet ska det ju synas i det totala spelet.

AIK vilar i dag såklart (och jag har fortfarande inte kommit över den totala kollektiva kollapsen där i går, den borde man sätta en beteendevetare på). SSK vilar också, schemat är lite konstigt men det är ju bra för SSK som har haft en fet skadelista att få vila ett par dagar till så de tackar nog bara och tar emot.

Jag åker till Hovet, kommer lite grejer därifrån senare i kväll/natt. Häng med!

7 kommentarer:

Andreas sa...

Så samma sak står inte på arbetarbladet.se då? Mig veterligt är det samma sportsidor där och det är Gävle Nyhetsbyrå som levererar till båda sajterna.

Stefan sa...

Jäklar vilken moral och inställning DIF visar som vänder ett 0-3 underläge mot Brynäs.

ADHD sa...

Stefan: Skrev du det där verkligen kl. 19:28? :-)

Stefan sa...

Svar nej..
Skrev det 21.28

Kolla tiden på ditt eget inlägg.

Niklas Persson sa...

Bra karaktär i DIF idag!

Trist för Mark, hade en sån där dag när det går fel och han inte har den timeing han haft! Rät att byta!

Kul att Sandberg kom in och visade det finns fler bra målisar i organisationen!

lan-kan sa...

Helt ärligt. konfererade domarna i en kvart om Marcus Nilson vara eller icke vara? Jävla inkompetens. Att dem får betalt.

Marie Hallman sa...

Andreas: jo det gör det men det räcker väl med att credda en av tidningarna. Eller? Huvudsaken är väl att en av dem får cred när det nu är samma reportrar och samma texter i båda tidningarna.

Stefan Ja det var starkt!

ADHD Det är något vajsin på klockan på den här sajten går två timmar fel! vet inte hur man ändrar tyvärr.

Niklas Persson: HÅller med

lan-kan: ja det var värsta soppan, kommer i ett inlägg här ovan snart...