fredag 15 oktober 2010

Davidsson: "Vi kan inte åka runt och vilja slå Gretzkypass hela tiden"


 (Johan Davidsson, nöjd efter första bortasegern för säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
  
Man gör alltid två versioner, på texterna åt TT, en på slutsignal utan citat och en med citat en timme efter.

Det var en del av snacket som inte fick plats, antingen inte alls eller inte i sin helhet, så här har ni ett gäng citat av Johan Davidsson om…

… varför det tog ända till omgång tio innan HV71 lyckades ta en bortaseger:
– Ja du det kan man undra. Vi spelar inte en perfekt match i dag heller på något sätt men det är så här vi spelar nu, då är det i den här änden som vi måste börja och ta såna här vinster och vi tar de här tre poängen med glädje. Sedan får vi, med tur och skicklighet, fortsätta jobba för att ta oss upp från den plats där vi befinner oss nu i tabellen.

… matchen:
– Det var en konstig match, i första var vi jättebra, vi har 2-0 men sedan hände något i pausen. SSK gör det bra då, de forecheckar högt och sätter tung press på oss och får två snabba, får 100 procents utdelning. Sedan har vi lite tur och får 3-2 rätt snabbt på det, vi reder upp läget och sedan håller vi de ganska bra ifrån oss men hade vi inte fått det där (3-2-målet) så hade det sett helt annorlunda ut i resten av matchen.

… att HV tappade den 2-0-ledning som såg så säker ut i första:
– Det är ett ganska klassiskt syndrom för de lag som inte har hundra procent självförtroende. Ett lag i toppen tappar inte i det läget men med vårt läge blir det annat. Vi är bara människor och känner man sig inte hundraprocentig så blir man tveksam och då blir man sen i agerandet och sedan blir det kaosartat. Och börjar en spela så, så sprider det sig fort till de andra.

… att HV har svårt att spela enkelt:
– Alla vill gå in och ta igen nio-tio förlorade matcher på egen hand men det går inte för då måste man göra 13 mål själv i varje match och det gör man ju inte.

… sitt eget mål, en lite intränad variant:
– Jag hade lite olika alternativ men jag hade testat alla de andra, det var bara den kvar, ha, ha.
Sedan har vi lite olika grejer vi har tränat på i pp men de är inte fasta så där, man får ta det efter den situation som uppstår. Och det är ju en passning som jag har slagit förut, he, he. Men den är svår att ta emot så det var duktigt gjort av Thörnberg där, men han har en så stor rumpa som han vänder upp motståndaren, en rumpa som gör att han är svår att få tag i, svår att få grepp om, he, he.

… Linus Vidells målchans på slutet:
– Ja av någon anledning så får han öppen gata att gå hela vägen in, jag vet inte varför men det var någon där som gjorde något misstag.

…räddningen av Andreas Andersson på samma målchans:
– Ja den var fin och vi hade en fantastisk målvakt men han gör räddningar även utanför målet och så fördelar han puckarna bra och hjälper till i uppspelen det gör det lättar för oss att försvara oss.

… vad HV ska göra nu för att fortsätta klättra uppåt:
– Vi får fortsätta på den inslagna vägen och kriga för varenda poäng sedan tror jag det löser sig efter hand men med de poäng och det tabelläget vi har så måste vi spela enkelt. Vi kan inte åka runt och vilja slå Gretzkypass hela tiden för då blir vi straffade. Vi måste tillbaka till grunderna.

Inga kommentarer: