torsdag 2 september 2010

Två bra saker... uppdaterad

Skador suger verkligen så det glädjer mig att Niklas Kronwall nu har fixat sitt knä och att Marcus Ragnarsson verkar vara på väg tillbaka - trots allt.

Just Kronwall sa ju i en intervju med bloggen för ett par - tre veckor sedan att det nog kunde bli tidigare avfärd än vanligt till Detroit och kanske en operation för att få ordning på knäet som störde och som saknade den styrka som krävdes för att spela sitt allra bästa.

Detroits general manager sa när de citaten plockades upp av Detroit News (länk här) att någon operation hade man inte diskuterat men några dagar sedan kom beskedet att Kronwall visst hade gått in i knäet under en titthålsoperation.

Och att man nu hittat det som störde Niklas (en "lateral meniscus tear" vad nu det blir på svenska). Nu väntas han kunna vara tillbaka i spel lagom till premiären och med lite tur även under några dagar på training campen.

Nu finns det en intervju med Kronwall, på mlive.com där han berättar att operationen gått bra. Ni hittar den intervjun på den här länken.

Härligt! Måste jag säga.

Kul också att Djurgårdsbacken Marcus Ragnarsson verkar slippa operation för sin del. Bladet har en intervju med honom där han säger att han kan spela. Nu har jag tyvärr inte hunnit få tag på Ragnarsson själv men stämmer artikeln och han är rätt citerad så är det ju kanon.

Och det säger jag inte för att han är Djurgårdsback (jag hör redan kommentarerna på den...) utan för att jag inte gillar när spelare tvingas lägga av på grund av skada. Ska man sluta så ska det helst vara för att man känner att man är färdig med hockeyn. Finns inget värre än när spelare tvingas sluta på grund av skador fast de inte vill annat än att fortsätta spela. Och det gäller oavsett klubb.

Apropå skador och Djurgården så klev Stefan Ridderwall av under matchen. Men det var ingen större fara med målvakten sa tränaren Tomas Montén när jag kollade. Ridderwall fick ett skott på sig innan matchen, på träning, och försökte spela men klev sedan av för säkerhets skull. Han har sedan tränat hela de här veckan.

Nichlas Falk som missade de två sista matcherna i ET på Hovet har däremot vilat hela veckan. Han har "känningar" enligt Montén som dock räknar med att Falk ska vara med och köra för fullt från och med måndag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Marie Hallman håller på Djurgårn!

Linnea sa...

Anonym: Synd att man inte kan gilla kommentarer här som man kan på facebook ;) DIF <3

Ragge sa...

Dum vore man annars..

Marie Hallman sa...

Anonym: Nä. Men jag håller på Ragnarsson. Gillar som sagt inte det här med skador som förstör karriärer. Hoppas för övrigt att Pakaslahti kommer tillbaka till SSK snart. Och att Sandberg får ordning på sin magmuskel, det behöver AIK.

Linnea och Ragge: se ovan... :)