onsdag 15 september 2010

Stefan Johansson: " Att de stöttar oss matchen ut är jävligt viktigt"


(Stefan Johansson efter elitseriepremiären. Foto www.hockeymedmariehallman.se)


Jag pratade lite med backen Stefan Johansson också.

Han satt utvisad för puckout när Linköping gjorde första elitseriemålet den här säsongen.

Och det sved.

– Ja, åh det var onödigt. Pucken ställde sig på högkant, det är sånt som inte får hända men... det händer ibland och jag var mest arg på mig själv, säger Johansson med en liten suck.


Men efter det kunde ju AIK kvittera. Det blev värre i tredje då det rann iväg rejält målmässigt.


Varför?

– Ja om jag kunde svara på det men de sätter dit sina chanser, vi släpper en del lägen, de sätter det där viktiga 3-1 målet sedan känns det som att luften går ur oss lite där.


Linköping vann skotten i stor stil. AIK hade 17, LHC 37 (6-13, 7-14, 4-10). Bara 17 skott är väldigt få. Känns som att ni måste skjuta mer än så?

– Jo det är sant, vi kan jobba mer på att få in puckarna på kassen, och jobba mer på returerna. Men det är inte alltid man får igenom skotten heller, de ligger bra i skottlinjen.


Det är ändå första elitseriematchen på åtta år för AIK, vad kan ni ta med er från premiären?

– Att vi gör första perioden jättebra, det kan vi ta med oss.


(Foto: Olsin sportfoto)


Vad måste ni lära er till nästa match?

– Att vi är en serie högre upp nu, då går det lite fortare. Plus att vi måste vara lite mer klara i skallen, att det måste gå fortare från tanke till handling, säger Stefan Johansson.


På pluskontot finns också fansens stöd som AIK-spelarna uppskattade enormt.

– Det var helt fantastiskt bra tryck på läktaren och fansen ska ha enormt stor cred för att de även sjunger på slutet. Att de stöttar oss matchen ut är jävligt viktigt, vi kommer att behöva allt stöd vi kan få.

5 kommentarer:

Lance sa...

Väldigt mycket snack om publiken. Inte ens 7000 pers på första Elitseriematchen på 8 år. Knappast godkänt om man frågar mig.

Marie Hallman sa...

Lance jag undrar om det inte var en del svartabörshajar som satt på ett gäng biljetter.För de som har velat boka har mötts av slutsålt på Ticnet. Sedan var det glest i bortaklacken. Vet inte exakt hur många som går in där men det var väl max 100 LHC-fans på plats.

Benny sa...

Johansson gjorde ingen vidare match. Dels klumpig utvisning för puck out. Det är ingen jävla förklaring till att pucken ställde sig på högkant. Man ska ändå inte lyfta ut den som han gjorde.
Och han själv sköt ett par skott rakt på täckande spelare. Väldigt klantigt. Hur är det med siktet och ögonmåttet? Väldigt märkligt hur både han och Österberg kunde få förlängda kontrakt. De håller inte för elitserien och de själva borde väl ha så pass stor självrannsakan att inse det.

Lance sa...

Marie det är jag väl medveten om, men det här är ju inte första matchen i världshistorien som svartabörshajar sitter på mycket biljetter. Konstigt att det blir slutsålt i så många andra matcher då.
Får tacka annars för en bra blogg.

Marie Hallman sa...

Benny håller med om att insatsen i matchen inte var något vidare av Johansson men jag håller inte med sågningen av honom totalt sett, tycker ändå han har vissa kvailteter.

Lance: Vet inte om de försöker suga ut FÖR stor pengar, såg såna som försökte dra in 750 -1 000 spänn för biljetter som kostar 250. Sjukt. Men jag håller med dig om att det blir absurt när folk inte kan boka och budskapet hos ticnet är utsålt och det ändå inte blir fullsatt.