lördag 25 september 2010

Ryan Lasch "När jag får en sån chans så ska den sitta"

Ryan Lasch besviken men inte knäck. Foto:www.hockeymedmariehallman.se


Ryan Lasch var så sjukt nära att göra 2-1. Någon minut efter kom kallduschen och 2-1 för Timrå istället. Tungt som fan för SSK som nu har tre raka hemmatorskar på de fyra hittills spelade matcherna.

Jag skrev för TT och den artikeln med Lasch hittar ni lite här och där, bland annat på DN.se. Klicka på den här länken så kommer ni dit och kan läsa min TT.artikel.



När man skriver för DN så får man bara ha en viss längd på texten men det blir oftast en hel del mer snack och så måste man ofta korta i det snack som finns för att få in åtminstone en del av allt man vill ha med. Här nedan har ni därför allt som inte fick plats, samt alla svar från Lasch i sin helhet.


Så här sa Ryan Lasch om....



… förlusten:
–  Det känns verkligen inte bra, men vi ska inte få panik. Det är ju fortfarande tidigt på säsongen. Tyvärr gör vi små, små misstag som blir väldigt dyrbara för oss.


…. vad som blir fel:
– Vi måste spela smartare, vårda pucken bättre. Och vi måste få ner pucken djupare, när vi inte får de där långa anfallen så trycker de tillbaka oss och vi får börja om och om igen. Det funkar inte.


… ännu en hemmaförlust:
– Vi skulle ha vunnit, den här matchen ska vi ha, absolut. Men pucken studsar inte vår väg och  det är bara fjärde matchen som vi har spelat. Vi ska se till att behålla lugnet, köra på enligt vår plan och jobba vidare med det spelsystem som vi har.


… vad som gör att SSK förlorar:
– Alltså vi har ju en del problem med flera bra spelare på skadelistan. Det är ingen ursäkt på något sätt för att vi förlorar, vi tog ju två poäng i torsdags under samma förutsättningar, men vi saknar några ”big guns” där bak och det gör att uppspelen inte blir lika bra. När vi får tillbaka de spelarna så blir det förhoppnings lite lättare.


… det enbart är de saknade spelarna som är problemet:
– Nej, det är inte de som är det stora problemet men visst påverkar det.


… att det blir mycket åka en och en istället för att anfalla samlat:
– Passningsspelet är en del av problemet, vi får inte till bra uppspel, sedan får vi inte de där passningarna från blad till blad heller. Utan det blir lite utspritt i anfallen och funkar inte uppspelen då funkar inte resten av offensiven heller.


… situationen där han är helt fri vid stolpen och har öppet mål men utan att få in pucken:
– Åh jag ska göra mål där, när jag får en sån chans så ska den sitta! Varje gång! Och det brukar den göra, jag sätter den nio gånger av tio. Definitivt.


… exakt vad som hände:
– Jag fick en bra pass av Jocke (Eriksson) där, plockar ner pucken som studsar, lägger den tillrätta precis som man ska göra i det läget men precis när jag ska lyfta in pucken så får målisen dit sitt klubbblad så att pucken studsar ut istället (för in i mål).


…. SSK hade vunnit om Lasch hade satt det målet?
– Absolut, det är givet, det hade vi gjort. Det var tio minuter kvar, då hade de fått börja jaga och öppna sig bakåt, det hade varit ett helt annat läge. Jag blev så förbannad, helt tokig på mig själv.

copyright: TT/ www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: