söndag 26 september 2010

Patrick Cehlin: " Det är klart att vi går för att vinna (derbyt)"


Cehlin fotad i våras. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild

En poäng i går för Djurgården mot Skellefteå, hemma, efter straffar.
Patrick Cehlin satte kvitteringsmålet till 2-2 som gjorde att Djurgården fick en pinne med sig från ordinarie tid.
Här har ni hans egen syn på matchen:

– Det var lite svängigt fram och tillbaka, hela matchen. Sedan är vi alldeles för försiktiga i de två första perioderna, skjuter bara åtta skott total där och det är inte så mycket… jag vet inte riktigt varför det blir men det blir för mycket fläng. Det blir ingen riktig press från vår sida. Varför vet jag inte. Vi fick inte fast någon där nere (runt Skellefteåmålet) heller och det är ju en del av vårt spel att vi ska få fast pucken i anfallszonen och trötta ut motståndet. Vi lyckas inte riktigt med det, så det kanske ligger något där (som förklaring till att det inte blir vinst).

Vad säger du om tredje perioden då?
– Jag tycker inte att vi kommer upp då heller riktigt. Vi gör en ganska dålig match, sedan är det synd att vi, fast vi spelar dåligt inte får med två poängen, det kunde vi ju ha fått men straffläggningen gick inte våran väg, säger Patrick Cehlin.

Och Djurgårdsforwarden är kritisk till hur just den delen fick gå till:

– För det första så var det ett konstigt arrangemang. För när man väl tagit in att man ska göra straffar, då brukar man göra rent där framför målen, så gör man i vilken liga som helst. Och tar man in straffar så ska man göra det helt rätt tycker jag. Nu kom de in och sa att det inte fanns tid till det (att spola en remsa eller skrapa isen på båda sidor) !

Det låter ju helt sjukt?
– Ja, jag tyckte jag hörde att det var tiden som var förklaringen och då knatade det in några killar i stället och skrapade rent framför Skellefteås mål, alltså där de skulle skjuta (på Ridderwall, i målet som var närmast utgången). Men det var ingen som skrapade rent framför det andra målet, där vi sköt (på Hadelöv, som stod i målet vid den bortre kortsidan). Vi hade en massa snö kvar. Varför vet jag inte. De sa bara att de inte hann (köra med ismaskinen och skrapa).

I normala fall, ska en ismaskin köra ut och göra rent på tre-fyra remsor mellan de två målen så att det är lika rent på båda sidor.

– De lägger inte på vatten då utan de brukar låta maskinen skrapa bort all snö så att pucken glider lättare. Jag tycker, och det tror jag alla gör, att det blir stor skillnad. När det är snö kan pucken ställa sig upp och vobbla, det såg man i går på både Nisses och Marios straffar, då stod pucken upp och rullade hela vägen. Nu ska vi inte skylla på det men jag tycker bara att de kunde ha gjort rätt helt enkelt. Nu var det så mycket snö att pucken hoppade och fibblade, säger Cehlin.

Vad tycker du om säsongen hittills annars? Ni gör ju en kalasmatch i premiären sedan har ni tappat både spel och poäng tycker jag?
– Ja, första matchen var riktigt bra. Det var som match sju från förra året så den var riktigt bra. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände, men vi har inte kommit upp i den nivån som vi ska spela efter. Men jag tror att nu tisdag kommer det att hända något stort.  Jag tror vi tar oss i kragen och spelar bra då!

Och Cehlin är inte ensam om att längta till derbyt:
– Det var så länge sedan det var något senast så det kommer att vara ett jävla pådrag både på och vid sidan av isen. Och vi vill vinna, helt klart. Men vi har inte mött AIK än och det kommer att bli en upplevelse. Det är klart att vi går för att vinna.

Hur mycket prestige är det i vem som vinner?
– Jag har ju aldrig varit med om det som senior men jag kan gå tillbaka till när man spelade i J20, då var det en jävla stor prestige vem som vann, verkligen. Det är nog samma sak nu. Det kommer vara mycket prestige i den matchen, säger Cehlin.

Som inte känner så många i AIK personligen utöver Johannes Salmonsson och Filip Olsson.
Men snackar med eventuella kompisar i det andra laget:
– Det tar man utanför (Hovet) på telefon och så i så fall.

Förr om åren så var det sjuk prestige har jag hört. Att laget som vann var kungar i korridorerna på Hovet, de andra smög längs väggarna, typ. Men så är det inte nu eller?
– Nä, he, he, man hälsar, nickar lite sådär typ men vi får väl se efter derbyt då, he, he.

Såhär inför matchen, går det att föreställa sig hur det kommer att bli?
– Nej. Jag tänker bara på slutspelsmatcherna i våras, hur det var då. Och nu kommer det nog att bli ännu en nivå till, det blir nog en upplevelse.

Hur ska du hålla dig från att bli övertänd?
– Äh, det är bara att hålla sig kall fast det är mycket folk på läktaren, det är viktigt…

Bara?
– Ja, he, he. Man får ha tålamod och inte brusa upp alltför lätt. Alla är väl olika men jag gör nog inget speciellt (för att fixa det) utan försöker mer att inte ta några dumma utvisningar. Man får hålla sig het men lugn, säger Cehlin.

Det har varit lite snack om att tränaren Hardy Nilsson kräver mer av Djurgårdens young guns den här säsongen. Och så här betygssätter Cehlin sin egen insats hittills:

– Helt okej. Det var kul att göra mål i går, men vi måste upp och hitta tillbaka till vårt spel och då kommer det gå bättre för oss alla.

Vad har du gjort bra?
– Hm… jag åkte mycket skridsko i första matchen, har försökt jobba ner motståndarna i deras försvarszon.

Vad bör du jobba med mer för egen del?
– Att komma in lite mer mot mål, bli lite giftigare i skotten. För även om jag försöker skjuta så mycket som möjligt så måste det vara giftigare skott, jag måste vara ett större hot.

Det är bara nöta då?
– Ja, nöta och bestämma sig att puckjäveln ska in!

Stämmer det att ni yngre som gör sitt andra år, nu måste visa mer vad ni går för?
– Ja så känner man ju. Vi är många som konkurrerar om få platser. Man måste vara på topp varje dag annars tar någon annan platsen, så är det. Man vill självklart spela alla matcher, då gäller spela bra och vara på topp annars får man inte göra det.

Inga kommentarer: