torsdag 23 september 2010

Mattias Carlsson: "Ibland ska man ha lite tur också"


(Matte Carlsson, stillsamt glad efter övertidssegern mot AIK . Foto:www.hockeymedmariehallman.se

Om det var sammanbitna miner i AIK:s omklädningsrum så var det desto mer uppåt hos SSK - så klart. Segerskytten Mattias Carlsson tog dock segern med ro:
– Ja det var en lite svängig match så där, det kunde ha slutat hur som helst, säger SSK forwarden.

SSK började – precis som i de två första matcherna – med att göra första målet. Men sedan kom – precis som i de två första matcherna – en kvittering från motståndarna och ett mindre smickrande fall tillbaka för SSK som resultat av det.

– Ja, det är svårt att säga varför det blir så men vi måste höja vår lägstanivå. Alla matcher går upp och ner hela tiden, så är det ju bara men då måste man ha en högre lägsta nivå så att det går bra ändå.

Kom tankarna att ”inte nu igen”?
– Nej, man funderar inte så mycket, utan försöker köra på bara och göra bra byten. Man funderar inte så utan blir mest förbannad över att vi släpper in mål, lite för onödiga och enkla mål. Såna släpper vi alldeles för ofta. Det är en sak om det är mer riktiga, skickliga mål i så fall, men det vi gör nu är att vi släpper alldeles för billiga mål. Vi behöver ju inte bjuda på målen. Så bra är vi inte att vi kan bjuda motståndarna på dem.

Varför gör ni det då?
– Nä men vi går ner oss lite grann, vi gör små, små misstag som kostar oss baklängesmål. Sedan har vi haft lite oflyt också, det är puckar som har tagit på spelar och klubbor och studsat och så, så det är lite slumpen ibland också men det är ju lite det vi måste ändra på också, vi måste se till att få ut pucken ur zonen, säger Mattias Carlsson.

Skriv att han skjuter hårdast i Sverige”, säger Pontus Sjögren när han går förbi.
Och när han passerar några minuter senare kommer samma uppmaning en gång till.
Så varsågod Pontus, här har du den! Matte Carlsson skjuter hårdast i Sverige.

Men den beskrivningen skriver Carlsson själv inte under på:
– Nä, he, he det tror jag inte. Det finns många andra som skjuter hårdare, i vårat lag har vi ju till exempel Marcus Seikola som skjuter betydligt hårdare!

Men oavsett hastighet och styrka på skottet så var det ju Mattias Carlssons två mål, kvitteringen till 4-4 efter 18.31 i tredje och 5-4 efter 1.24 i förlängningen, som avgjorde matchen och gav SSK två pinnar och första segern för säsongen.

Ni fick lite extra hjälp där på slutet också, då Patrick Blomdahl åkte ut bara några sekunder efter att Popovic plockat Sjögren?
– Ja det var skönt, he, he. Jag ser hur de jobbade fram pucken bakom mål, Jonas (Almtorp) får ut pucken till Lasch som lägger in den till mig, det vara bara att sätta dit den. Det var lite turligt men det var ett bra jobb av de andra bakom mål som låg bakom det där.

Och segermålet? Du bara dök upp mitt i banan plötsligt?
– Ja, jag var osäker på om jag skulle åka tillbaka till båset eller inte. Eftersom Ryan (Lasch) kom in (från utvisningsbåset) var vi fyra forwards inne och jag tänkte byta så att vi skulle få in två backar men tänkte att äh jag stannar och så hann jag upp pucken. Den var på väg ut ur zon men tänkte att jag drar till så gick den stolpe in, he, he.

Så det var tur att du inte åkte och bytte då?
– Ja, precis jag var lite kluven men ibland ska man ha lite tur också, säger Carlsson och spricker upp i ett brett leende.

Att det blev videokoll och att den tog evigheter bekom honom inte alls. Själv var han osäker på om det var mål eller inte.
– Men Canal Plus sa att den var inne och Ryan sa det med men jag hade ingen aning, jag trodde pucken hade gått stolpe, stolpe, ut.

Sa domare Sjöberg något sedan om varför det tog sån tid?
– Det var lite snack innan om att målkameran var trasig, det hade varit någon strul så det kanske var något sånt men de sa innan att blir det en sån situation så får de använda alla tv-bilder som finns så det var väl någon sån lösning det blev till slut, säger Mattias Carlsson.

Och vinsten den satt bra för ett hårt prövat SSK.

– Ja, det var jätteskönt, för hela lagets skull, att vi kan studsa tillbaka när vi har haft två jobbiga förluster som vi har haft mot Luleå och Färjestad. I dag spelar vi inte så jättebra men det är skönt att vinna såna matcher också och så gör vi ju fem mål framåt, det får vi vara nöjda med.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

7 kommentarer:

Benny sa...

Mycket oförtjänt seger av ett lag som var utspelat 80 procent av tiden. SSK är nog det sämsta lag jag sett spela den här säsongen. Hade det inte varit för klantige Blomdahls utvisning och att Nordström gjort två jättegrodor hade AIK tagit den här matchen busenkelt. Med samma försvarsspel som mot Frölunda och samma målskytte som igår kan det blir riktigt trevligt i derbyt på tisdag...

CiprY sa...

tycke det var en jämn match där båda hade sina toppar, och utspelat 80%!? nej knappast, aik fick några billiga mål men man såg att SSK är några snäpp bättre. bli inte för allt ledsen nu gnagare, många matcher kvar.

Kent sa...

Benny, skrev du samma sak när Frölunda hade pucken i 60 minuter i tisdags.

SSK sämsta laget och så fick ni pisk, ja surt i röven av rönnbär.

Har ingen doktorshandling att luta mig emot, men i särklass bäst på att skylla förluster på en massa tomma teser är AIKare. Är jag generell nu? Ja, faktiskt. Det finns säkert undantag, jag har bara inte hittat det.

Pelle sa...

Tråkigt nog fanns det fler dåliga spelare hos Sportklubben än det fanns hos AIK. Det säger jag som Täljetok och det borde fler Täljetokar inse. Några av deras lirare inte heller höll måttet. Nummer 13 gav ju bort två mål till oss och det tackar vi för. Men känslan var ändå att det var fler SSK:are som gjorde bort sig och halkade och körde ihop och hade sig (agerandet vid deras 4-3-mål är ju bara för uselt)
Det var ju bara när vi hade Chabada-kedjan inne som vi kunde pressa tillbaka dem och skapa något tryck, annars tyckte jag de surrade friskt i vår zon. Men att spelövertaget skulle vara så stort som 80 procent vill jag inte hålla med om men 65-35 var det nog i AIK-favör matchen igenom.

Seppänen - vilket rundningsmärke och vad bortgjord han blev i samband med Salmonssons mål. Det var vid fler lägen han bjöd AIK:arna på fina lägen. Har vi inte haft tillräckligt med finländska halvmesyrer i sportklubben genom åren? Och Seikola som skulle vara så fantastisk. Han har ju inte visat ett skit mer än i ett par matcher på försäsongen. Men när serien startat har han mest sitt vilsen ut och sällan kommit till avslut.
Hur har Nygårds tänkt kring värvningarna av Seppänen och Seikola? Och hur har Nygårds tänkt kring målvaktssidan? Två jättesåll som släpper in det mesta som kommer i deras väg. Den borde också ha åtgärdats inför säsongen. Nej det finns mycket att önska hos sportklubbens lagbygge. Och det hade varit kul att få höra Nygårds syn på det hela. Jag är ruggigt besviken att vi inte kunde göra en bättre match. Jag trodde vi skulle lyfta oss en nivå och sikta mot slutspel men klarar vi bara att slå AIK med sämsta laget i serien på papperet, med uddamålet efter förlängning, så vetefan om det inte blir kvalserien igen.
Den SSK:are som säger något annat och som inte inser sjukdomsbilden borde skaffa starkare linser. För görs inget nu, då kan hela säsongen vara körd. Ja, jag vet det är 53 omgångar kvar. Men det är bättre att agera nu än efter omgång 25 då kanske alla möjligheter definitivt är borta.

BigDan sa...

Pelle>>> För det första så var inte Nygårds med i värvningarna av Seikola, Seppänen eller målvakterna. Då han blev klar som sportchef senare Lasch var väl hans första värvning till klubben.

Sedan hade Seikola känning av en ljumske och klev av igår och blir förmodligen borta ett tag.

Pelle sa...

BigDan: Jag borde ha utvecklat mig mer. När jag skrev hur Nygårds har tänkt kring dessa värvningar är om han funderat på att behålla dessa med tanke på att de kom in efter hans tillträde och ingen av dem har varit speciellt bra. Se på Västerås som exempel där den nye sportchefen rensade ut nyförvärv som värvades innan hans tillträde.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Intressanta åsikter alltihop :D Jag tycker att AIK och SSK varit rätt så jämnlika så här långt. Fast de har lite olika utgångsläge: AIK ska hitta ett spel som även funkar i es, SSK ska försöka få ihop ett lag med väldigt många nya spelare. Jag tror båda delar tar ett litet tag. Nu har man inte råd att låta det ta FÖR länge men jag tänker vänta några matcher innan jag tar fram motorsågen...

När det gäller Nygårds så är det som BigDan ju så riktigt påpekar att han inte varit med och gjort alla värvningar. Skillnaden mellan VIK coh SSK är dessutom den att VIK har haft spelarna på tryout och sitter därmed inte på kontrakt som måste lösas när man dumpar en spelare, SSK har skrivit kontrakt och kan inte bara skicka iväg folk, då får de ändå fortsätta betala om ingen annan tar över kontraktet.

Båda lagen har haft lite otur med skador men som sagt det är tidigit än jag hoppas båda lagen samlar ihop sig!