onsdag 29 september 2010

Mathias Tjärnqvist: " Vi krånglar till det för oss"

 
(Mathias Tjärnqvist vill se enklare spel och mer lagarbete. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Första derbyt och en tung förlust för Djurgården.

Inte bara för att det var derby utan kanske ännu mer för att det var fjärde raka förlusten varav tre vid full tid.
 Mathias Tjärnqvist hörde till en av Djurgårdens bästa och han gick med tunga steg från Globen till Hovet med det mesta av prylarna i en trunk på axeln.

– Det spelar ingen roll om det är derby eller någon annan match som vi förlorar. Det är tre poäng som vi spelar om, här också, och det är tre poäng som har gått förlorade. Det är det som svider mest.

Vad går fel?
– Ja du… vi spelar inte tillräckligt bra. Jag tycker att de (AIK) vinner mer närkamper, gör mål på sina chanser, vi gör det inte, säger Tjärnqvist.

Han var tillsammans med sina kedjepolare Jimmie Ölvestad och Kristofer Ottosson en av två bra kedjor i Djurgården. Den andra var den med Patrick Cehlin, Marcus Krüger och John Norman. När den rutinerade trion och den ettriga ungdomskedjan var inne hände det saker mest hela tiden.

– Ja, men en eller ett par bra kedjor räcker inte. Man måste spela som ett lag, det är svårt när det bara är en eller ett par femmor som går bra, man måste ha fyra femmor som är bra. Och det har vi inte haft i de fyra senaste matcherna.

Djurgården inledde med en kalasmatch mot HV71. Sedan har det mesta gått emot i matcherna.
Det känns ju lite märkligt med tanke på hur bra laget spelade i just premiären mot HV71 så frågan är ju vad som har hänt sedan dess?

– Jag vet inte. Vi krånglar till det för oss och gör inte det vi ska göra, konstaterar Djurgårdsforwarden och fortsätter:

– Vi vill väl för mycket. När man hamnar i en sån här situation, att det går emot och man förlorar några matcher så vill väl alla för mycket, man tar i så det låser sig. Man gör det svårt för sig, alla vill så mycket och då funkar ingenting. Det är inte så att man inte vill vinna, och jag tycker att vi kämpar och står i men pucken vill inte in.

Vad kan ni göra för att bryta det här?
– Det är bara att jobba ännu hårdare, det är en gammal klyscha men det är på med blåstället nu. Det är inte så att någon kommer ösa poängen över oss eller ge den till oss. Vi måste kriga för det och vi måste kriga som ett lag.

Ni fick sitta där och vänta i 15-20 minuter extra på grund av bråk på och runt Globen?
– Ja det var bara att knyta upp skridskorna igen och ta det lugnt.  Och det var synd att några gör sådär, det var ju bra atmosfär runtikring annars, det var roligt att spela.

På torsdag väntar Luleå hemma för Djurgården, skönt tycker Tjärnqvist:
– Vi måste på det igen, det är tur att matcherna duggar tätt nu, så att man inte hinner tänka, det är bara att gå ut och köra igen.

10 kommentarer:

Jesper sa...

"– Det spelar ingen roll om det är derby eller någon annan match som vi förlorar. Det är tre poäng som vi spelar om, här också, och det är tre poäng som har gått förlorade. Det är det som svider mest."

Inte så svårt att se varför DIF torskade om de har den här inställningen! Fy fan vad vidrigt att läsa en dag som denna. Fattar man inte att en torsk mot aik är nåt helt annat än en torsk mot SSK eller nåt annat bonngäng ska man inte spela i DIF.

Justus sa...

Och Tjärnqvist och dif kan nog räkna med böter och gnäll från Svenska Spel. Han spelade ju inte i den silverhjälm som han skulle ha spelat i, i den här matchen. Det går tungt för dif på många plan just nu.

Och frågan är också: Vad ska Hardy säga nu?

Marie Hallman sa...

Jesper: Jag tolkade inte det han sa som du gör. Att det skulle vara dålig inställning alltså, tvärtom jag tolkar det mer som att laget känner att nu MÅSTE det in poäng, oavsett vilket lag man har på andra sidan. Att det är vinna man fokusera på. Sedan vill väl ingen i DIF ge AIKs spelare och fans tillfredsställelsen i att känna att deras seger svider mer än andras. Hade nog varit samma sak om DIF hade vunnit och en AIK are hade fått samma fråga. ;)

Justus: Men var det verkligen krav på silverhjälm på igår? Den är man bara tvungen att använda på torsdagar när det är det där spelet powerplay. Om det nu inte var ett extra i går?? Har inte full koll på just de reglerna ska erkännas men det var spelare som missade och till och med vägrade ha på den förra året och ingen av dem fick böter vad jag vet. Däremot undrar man ju vad Hardy ska göra nu. Ska bli intressant att se.

Linnea sa...

Det är klart att en torsk mot AIK är tung, jag som Djurgårdare är grymt besviken! Men att DIF-klacken först sätter sig ner med armarna i kors för att DIF ligger under och sen lämnar arenan innan matchen är slut är det som är mest oacceptabelt den här matchen. De tappade puckarna, felpassarna och för många insläppta målen är ingenting i jämförelse med den besvikelse som jag känner inför det faktum att DIF-supportrarna vägrade stödja laget igår! Det är pinsamt! Oavsett hur det går så står man upp och lyfter sitt lag, man går inte därifrån!

Anonym sa...

...problemet var bara att DIF knappast gav allt den här matchen. Sämsta inställningen jag sett på våra etablerade spelare som varit med i derby förr. Ärligt talat, riktig katastrof när våra youngguns är de enda som visar hjärta & engagemang.

Idag skäms jag som Djurgårdare. Kan inget annat än gratta Solna som gör en gedigen insats. Gör så jävla ont att säga att de var bättre än oss igår.

Linnea sa...

Anonym: Oengagemang från spelarna är ingen anledning att lämna matchen, tycker jag. Självklart ska engagemanget komma från båda håll, både från supportrarna och spelarna och jag håller med om att DIF inte verkade ge allt igår. Men jag tror knappast att spelarna hade dålig inställning eller var oengagerade... Snarare så att de var lite för säkra på vinst när de klev på isen och när de märkte att AIK kunde bryta deras anfallsspel och spelade tuff hockey så blev de förvånade och stressade.

Jag är stolt Djurgårdare och tänker inte låta en Allmän Idrottsklubb från Solna ta det ifrån mig, inte ens en dag som denna!

Anonym sa...

Jag håller med Linnea, väldigt dåligt att lämna innan matchen är slut. Heder åt killen som stod kvar med flaggan. Övriga i klacken kanske skulle göra om "sjung för gamla djurgårn" så att den passar dem bättre "sjung när vi har vinst på gång och spring när det går snett" skulle passa dom bättre, svikare.

Anonym sa...

Mackan på g till DIF ? http://devils.nhl.com/club/news.htm?id=538976

DJJJUUU

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/nhl/article7870235.ab


JAAAAAAAAAAAA! KOM HEM TILL DIF NU! Frägan är bara om DIF har råd? Dom aksnke lägger prio på en back?

Marie SNÄLLA ge oss lite info! Vi behöver det en dag som denna

/ Rolle

Marie Hallman sa...

Linnea: Jag håller med om att det var beige agerande där. Och jag blev väldigt förvånad. Den DIF klack som jag har vant mig vid att se och höra numera sjunger oavsett läge och när det går emot sjunger man lite till. Kämpa- för Djurgården är ju oslagbart, hördes ett tag men sedan dog det. Klart du ska vara stolt Linnea, sträck på dig!

Anonym: stort att kunna medge det.

Anonym två: ja det var svagt!

Anonym 3 och 4, finns lite snack med Tommy och Järlan,högst ett par inlägg upp nu :)