lördag 11 september 2010

Lasch "Vi jobbade hårt, då faller allt på plats"


(Inget är omöjligt för Ryan Lasch. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

SSK fick en kanonavslutning på försäsongen.

6-2 seger över Linköping men framför allt ett kvitto på att det man jobbat med under försäsongen börjar falla på plats.

Och nye målskytten Ryan Lasch känner sig redan som hemma:

– Absolut. Det har jag gjort från första dagen. Det kändes som jag kom hem direkt, säger han med ett brett leende.


Gästande LHC gjorde en blek insats och verkade ligga kvar på kudden hemma i Linköping, det ska sägas.

Men det förtar å andra sidan inte det fina spel som SSK visade upp. Passningarna satt där de skulle och när SSK satte press hade LHC inte mycket att sätta emot.


– Vi känner oss trygga i vårt spel. Vi har varit starka och spelat bra hela försäsongen tycker jag, så vi körde vidare på det jobb vi har gjort gick ut och fortsatte jobba bra. Just att vi slet hårt var det som sedan gav oss alla chanser, säger Lasch.


Linköping slutade i toppen av tabellen nu vet jag inte vad man ska säga faktiskt?

– Nä men vi brydde oss inte det eller om hur de spelade. Det hade vi inte gjort oavsett. Det viktiga för oss i dag var att göra vårt jobb och få ett kvitto på var vi stod och det gjorde vi. Vi jobbade hårt då faller allt på plats.


Hur tycker du att försäsongen varit generellt annars?

– Jag tycke vi har gjort jobbet och jobbat hårt varje dag. Då känner man sig bra förberedd och lugn inför premiären också.


Det angavs aldrig någon publiksiffra men det var uppskattningsvis runt 2 000 på plats och de hördes bra.

Det uppskattade Lasch som var lite extra tänd inför första hemmamatchen, även om det nu var genrep och inte ”på riktigt”.


– Det är ju alltid speciellt att spela hemma. Då blir man lite extra peppad, laddar lite extra och får extra energi. Och speciellt så här när det är första hemmamatchen för säsongen inför våra sköna fans, det är extra kul.


(Jubel på isen och läktaren efter 6-2 i genrepet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Linköping är det femte elitserielaget som SSK har mött under försäsongen. De andra är Brynäs, AIK, Luleå och Skellefteå.


Men Lasch har varken koll på dem som han har mött eller de han nu kommer att få möta.


– Jag har ingen koll alls faktiskt. Inte det minsta! Varken när det gäller de vi har mött eller de andra. Men jag brukar inte ha koll på motståndarna. Vill inte ha det heller. Det är inte på grund av någon brist på respekt eller så, absolut inte. Utan det handlar om vad som funkar bäst för mig och det är att gå ut och köra med full fokus på vad jag ska göra. Att jag lägger energi och allt fokus på min uppgift – för gör jag det så brukar det gå bra, säger Lasch.


Vad har varit svårast för dig så här långt?

Att man spelar lite mer kontrollerad hockey här än hemma.


Men då ska det väl vara lättare?

– Ja kanske, ha, ha. Men det är en helt annan stil och tvärtemot vad jag är van vid. Det var mest dump and chase och go go go (i collegehockeyn) hemma. Här är spelet i neutral zon mycket mer kontrollerat till exempel. Och så är spelarna mycket bättre både tekniskt och i skridskoåkningen. Det går mycket fortare här, tempot är högre, men jag börjar vänja mig, he, he.


Vad har varit enklast så här långt?

– Oj, finns det något???? Ha, ha, ha. Nä men det ska väl vara omställningen i att flytta hit och att lära känna killarna. Alla har varit helt fantastiska, de hjälper mig med allt. Speciellt Matte Carlsson som varit min kedjepolare i de första matcherna. Så fort jag har en fråga eller om det är något jag behöver hjälp med, både på eller vid sidan av isen så är han och de andra grabbarna där och hjälper till direkt.


Du är värvad för att fylla luckan som målskytt efter klasen, känner du pressen?

– Äh jag vet inte om det är någon press egentligen, jag tänker inte så riktigt. Jag har alltid gjort mycket mål, det har alltid varit mitt jobb. Jag vet att det är så bara. Och jag vet också att fokuserar jag bara på att jobba hårt, trampar på snabbt i skridskoåkningen och kör järnet hela tiden så löser det sig, säger Lasch.


Dagens mål var nog ett av de enklare han gjort då Fredric Andersson skickade vidare en studspuck som flög ut från sargen ner till Lasch blad.


– Jag satte klubba i isen, styrde ner pucken till stolpen och lyfte in den. Jag hade lite tur som var där när Fredde skickad ner pucken, ha, ha säger han med ett jätteleende.


Amerikanen sprider verkligen positiva vibbar runtikring sig.

Såna där inget är omöjligt vibbar.

De behövde han då SSK fick ge sig ut på klättring i träden i en höghöjdsbana i skogen tidigare under försäsongen.

En del av er har kanske sett klippet där han står och kramar ett av träden högt upp i luften och inte alls är sugen på att varken röra sig fram, bak, upp eller ner.


– Ja jag behövde en liten paus där, he, he. Behövde hämta andan och samla ihop mig lite.


Är du höjdrädd?


– Ja! Och Robban Carlsson också! Han är också det.


Och Almtorp! Han trodde han varit med om det värsta när han hoppade från ett högt hopptorn på ett bad på sin svensexa sedan kom det här?

– Ja ha, ha, ha. Det är några stycken killar som är höjdrädda här, he, he. Jag gjorde en liknande grej som teambuilding hemma (i USA) förra året men det var inte lika högt upp och inte lika svårt som här! Konstaterar Lasch med ett garv.


Det är inte många dagar kvar nu. Och visst längtar han liksom alla till premiären.


Vad förväntar du dig där?

– Oj, jag vet inte vad jag ska vänta mig, allt är så nytt för mig men jag antar att det enda som gäller är att gå in och köra för fullt!

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

11 kommentarer:

Higginz sa...

Det känns onekligen rätt bra just nu att vara SSK:are. Laget ser starkare ut generellt gentemot föregående säsongen då man hade några bra killar, men man föll på lite darriga backar och ojämnt spel med ibland rätt djupa dalar och stora förluster.
Jag hoppas att det blir stabilare den här säsongen.
2 bra målvakter, bättre backar, en ruggigt bra lagkapten och bra nyförvärv på forwards-sidan.
Kul att Lasch trivs i klubben. Det är ju en förutsättning för att han ska leverera.

Cylinderhatt sa...

I år gäller det för SSK. Förutsättningarna finns för slutspel, det gäller att ta chansen.

Tony sa...

Och som vanligt, ett underbart bra jobb med att vaska fram intervjuer Marie!!

Myran sa...

Inte så svårt att se dig på pressläktaren ;)
Bra skrivet Marie och kan bara intyga att SSK åkte sjukt mycket skridskor samt var först på i stort alla puckar!
Nu får man läsa i media hur dåliga LHC var men inte hur bra SSK spelade. Så är det att alltid vara ett lag tippat i botten innan försäsongen börjat.

Anonym sa...

Håller med om att Lasch mål i sista inte var jättesvårt, men även i ett sånt läge ser han verkligen ut som en utpräglad målskytt. Trots att han bara är någon meter från målvakten vispar han upp pucken strax under ribban.

Såg även en träning där Lasch la varenda avslut på typiska målskyttplaceringar i varenda avslut. Jag tycker att det ser väldigt lovande ut med Lasch!

Marie Hallman sa...

Higginz och cylindehatt: jag håller med, ser bättre ut i år. Sedan ska ju alla leverera också men ett par kliv uppåt i tabellen borde det bli!

Tony: Tack :) det värmer!!

Myran: Nä det var ju inte särskilt många där om man säger så.... Kul att spelet verkar sitta redan nu tycker jag.

Anonym: Ja precis. Det är väl det som gör en målskytt, alltid på rätt ställe. Det är ju en konst att vara det också!! Han är förhoppningsvis en sån som suger åt sig puckarna.

Anonym sa...

Måste bara tacka för alla intervjuer med mera. Jag går in flera gånger om dagen och kikar om det kommit upp något nytt.
Jättebra jobbat igen! Din blogg uppskattas mycket!

Marie Hallman sa...

Anonym: TACK! Jag vet att jag har sagt det förr men jag säger det gärna igen. Jag har världens bästa läsare, det är ni som får mig att köra på när orken tryter. Tack för pepp och för att ni läser, allihop!

Benny sa...

Som vanligt en enstaka bra insats av Ponta Sjögren. Det vill till att han fortsätter spela bra för Helenius lär ju behöva mer tid på sig att komma iform. Det sägs att målvaktsexperten Petter Rönnqvist dissade Helenius rejält nyligen och kallade honom för tjockis. Och han har ju sett lite plufsig ut, Helenius alltså. Märkligt av SSK att fortsätta med finländaren med tanke på hans svajiga spel i kvalserien.

Anonym sa...

benny är du hög eller, helenius va ju stabilast av alla målvakter i kvalserien, förlora inte en enda match på fulltid

Marie Hallman sa...

Benny och anonym: Det petter sa var på skoj på upptaktsträffen...sedan var Helenius stabil under kvalserien, precis som anonym säger . Sjögren har verkligen utvecklats i sommmar så det ser rätt bra ut på målvaktsssidan för SSK.