onsdag 8 september 2010

Krüger riskerar att missa premiären

Det här är beskedet som Marcus Krüger och Djurgården inte ville ha. Men Djurgårdsforwarden riskerar med stor sannolikhet att missa premiären. Krüger fick ett skott på foten i början av försäsongen och samtliga inblandade i Djurgården trodde länge att svullnaden "bara" var en inflammation, eller berodde på en mjukdelsskada som följd av skottet.

Djurgårdsforwarden har vilat men också spelat på i en del matcher när foten har kännts bättre. Det har gått bra under matcherna men har gjort väldigt ont efteråt. Och Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson bekräftar för bloggen att Krüger har en spricka i ett ben i foten.

- Ja, det är en spricka men det är en fin spricka, så fin att det inte syntes i en vanlig röntgen. Men den syntes när vi gjorde magnetröntgen (för några dagar sedan), säger Gustavsson.

Krüger kommer nu får vila ett tag till och hur länge det tar det får man enligt Djurgårdsläkaren se "från vecka till vecka" men det är enligt Gustafsson som sagt stor risk att Krüger missar premiären.

- Jättetråkigt. Men det är inte mycket man kan göra mer än att gilla läget och göra det bästa av det, säger Krüger som nu kommer köra på med rehab men även överkroppsstyrka med mera för att inte tappa allt för mycket.


När det gäller övriga skador så har Patrick Cehlin problem med en ljumske. Han fastnade med skridskon i isen under JVMsamlingen senast och hoppas vara tillbaka till premiären men var inte helt hundra på om det skulle gå.


Stefan Lassen har fortfarande plastkängan på men "den är av och på hela tiden, den går ju att ta av" sa sportchefen Järlefelt. Lite oklart med statusen där, DIF hoppas på spel i premiären men är inte helt hundra de heller.


Marcus Ragnarsson kommer inte att spela i premiären men kämpar på. DIF letar ingen ny back just nu utan avvaktar hur det går med Ragnarsson först.


När det gäller Marcus Nilson så håller Djurgården kontakt med honom, eller snarare, DIFs sportchef Janne Järlefelt gör det. Vad som händer där beror ju helt på hur det går för Nilson på den tryout i NHL som han verkar vara på väg till, så det kan ta ett tag innan det blir definitivt vad som händer med Nilson.

3 kommentarer:

Anonym sa...

VAD FAN AVVAKTAR DOM FÖR?! UT OCH LETA BACK FÖR HELVETE.

Erixon sa...

Lugna ner dig lite vi har en ok uppsättning. Bom-Bom, LillHonken, Printz och Oscar är bra.
Om du backar tillbaka bandet 1 år så var laget fullt av oerfarna unga killar som spelade in sig i laget.
Matcha Kim och Deilert hårt så här i början så utvecklas dom. In i november vet vi om Ragge håller annars kanske vi kan ta in en transatlant på artistkontrakt. Jag tror Lassen kan bli riktigt riktigt bra han med.
Centrar däremot är det lite tunnare med, där kommer Norman verkligen behöva visa framfötterna i tredjefemman (när Kruger kommer tillbaka).
Vi säger så här att Staffan, Ragge och Jacob kommer tillbaka i oktober, då blir det guld.

Marie Hallman sa...

Anonym oc Erixon. Jag är inte orolig över att de som är i laget ska prestera men visst måste det in en till om inte Ragge kan spela och frågan är ju hur länge man kan vänta? Och hur länge det finns bra backar att tillgå? Än är det ingen panik men efter alla camper kan det ju vara bra att hugga om man nu ändå ska göra det. Tycker jag.