onsdag 22 september 2010

Krüger klar för spel: " Får jag spela så går jag för fullt "


(Krüger, äntligen spelklar. Och sugen som få. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Marcus Krüger har fått vänta på sin säsongsdebut men mot Brynäs är han äntligen spelklar.

Den spricka som han har haft i foten ska inte vara något problem längre.

– Den är tillräckligt bra för att hålla och spela med. Jag har tränat nu måndag, tisdag och i dag (onsdag) och det har funkat, säger Krüger.

Någon större risk att han ska börja känna av foten under matchen är det inte heller:

– Nä. Jag kommer inte att tejpa eller så heller men man känner inte av det, när man väl spelar så känns det inget alls. Det är väl i så fall mest före och efter.

Men du sitter inte med bultande fot efteråt hoppas jag?

– Nä, det tror jag inte. Jag har inte känt något efter träningarna nu i veckan heller, säger Djurgårdsforwarden.

Som har haft det svettigt vid sidan av isen under de två matcherna som har spelats. Inte på grund av det som har hänt på isen utan för att det är så sjukt tråkigt att sitta skadad på läktaren.

– Ja ska jag vara ärlig så har det varit ganska jobbigt att sitta bredvid och inte få spela.

Vad är värst?

– Det är väl att man inte får vara med och bidra, man kan ju inte göra något från läktaren och så. Man vet ju hur roligt det är så man vill vara med, man vet vad man missar.

Som att stå i en godisaffär och inte så smaka?

– Ja, ha, ha, lite så. Typ. Det är nästan bättre att in alls i affären då.

Hur tycker du att det har sett ut annars så här långt för dina lagkamrater (som vann första och förlorade andra matchen)?

– Jag tycker att det har sett bra ut, vi gör en riktigt bra match mot HV hemma. Där tycker jag att vi spelar som vi ska göra med mycket energi, vi gör de saker som vi har pratat om och då kan vi vara med och slå de bästa lagen i serien känns det som.

Och den andra mot Modo?

– Den var… vi kom inte upp riktigt i samma energi som i första. Målen som de får är lite slarv från oss, vi ger de några mål där då blir det svårt att komma i kapp även om vi gör ett bra försök och nästan kommer ikapp, säger Marcus Krüger.

I morgon är det match mot Brynäs, borta. Och vill Hardy köra full ut med 20- åringen så är han redo, trots de missade matcherna. Matchas in mer och mer i varje match är inget alternativ, det är bara ösa på som vanligt.

– Ja, för tänker du bara på foten så håller den en hel match. Sedan ska jag försöka spela så mycket som möjligt bara, så mycket som jag får. Sedan har jag väl missat lite träning och ligger efter lite med orken på grund av det, det är mer såna saker som tar ner speltiden i så fall men får jag spela så går jag för fullt. Jag kommer inte bara spela en period eller något sånt.

Det blir inte helt lätt att ta sig in, John Norman med flera har varit riktigt bra och tagit chansen när du har varit borta?

– Ja, det är några som har spelat riktigt bra men det är inte så konstigt. Så var det förra säsongen också, man vet att man måste spela bra för att få spela mycket.

Vad säger du avslutningsvis om Brynäs, som vann genrepet mot er med 5-0?

– De gjorde väl en bra och vi en mindre bra match men Brynäs är alltid tuffa att spela emot. De är ganska konsekventa i sitt spel och spelar en tajt defensiv. Sedan har de några unga spelare där framme som kan hålla i pucken och göra mål.

Någon större skillnad mot det Brynäs ni mötte i våras?

– Nej, de har ett ganska liknande lag och samma tränare så de kör på ungefär samma sätt. Och Bjurling har spelat många år i ligan, de i laget vet att han är en bra målvakt.


Inga kommentarer: