torsdag 30 september 2010

Hockeytorsdag!

Ah, hockeytorsdag och full omgång! Djurgården tar emot Luleå hemma, AIK möter Skellefteå borta, SSK har åkt till Gävle och möter Brynäs. Själv åker jag till Hovet. Kommer noterat och snack därifrån efter matchen – och bilder om jag får till det tekniskt. Men till dess, här är lite från veckan som gick:


SOM SAGT VAR…

” Det är de där högarna, de där rugbyhögarna som är derby från mig. Man vill verkligen försvara sitt mål och man vill så gärna få in den”
(Canal Plus expert Arto Blomsten förklarar derbykänslan i sändningen från AIK-Djurgården.)

” Jag kan inte sluta ha känslor bara för att jag hamnar i Skellefteå som tränare”. 
(Skellefteåtränaren Anders Forsberg har en gång i tiden stått på ståplats i Kempehallen och gått hockeygymnasium i Övik)

”Det är ganska roligt, i alla fall när man vinner”
(Timråmålvakten Magnus Åkerlund gillar, efter straffsegern mot Luleå, upplägget med just straffar.)

” Sämre än farsan? Det vetifan om jag håller med om, he, he. Han kanske var tuffare, men jag är en bättre hockeyspelare”.
Per Hallin recenserar familjens insatser på isen.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Brännsår i själen efter derbyförlust och fyra raka torsk.
Doktor DIF ordinerar: Ta en titt på tabellen. Jakten på att ta sig om AIK borde vara tändvätska nog.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Jumbo med misströstan, dålig självförtroende och enmansshower.
Doktor Kringla ordinerar: Matteträning. Det är 50 omgångar och 150 poäng kvar att spela om. Det är inte kört än.

DOKTOR GNAGIS
Patientens tillstånd: Eufori och glädje. Små lyckomoln att sväva fram på efter derbysegern.
Doktor Gnagis ordinerar: Det tog fem matcher innan spelet funkade. Fortsätt våga släppa loss och jobba hårdare än hårdast.

VECKANS LAG (antal gånger i laget).
Viktor Fasth, mv, AIK (1)
Lars Jonsson, b, Brynäs (1)
Antti Halonen, b, Timrå (1)
Pär Arlbrandt, f, Luleå (1)
Johan Andersson, c, AIK (1)
Martin Thörnberg, f, HV71 (1)

VECKANS….
… turgubbe: Johan Davidsson, HV71 som fick med sig ett sånt där slumpmål som måste vara det allra värsta att släppa som målvakt. Davidsson stod bakom blå och försökte slå en hög passning till en back vid blå. ”Men pucken försvann och plötsligt låg den i målet” berättar HV-forwarden som fick extra utdelning då hans lyckoskott kvitterade matchen med sex sekunder kvar av tredje. HV vann sedan i förlängning.
…comeback: Det var osäkert om Brynäs Mads Hansen skulle kunna fortsätta spela hockey över huvudtaget men nu är han tillbaka och i torsdags avgjorde han matchen mot Djurgården. Starkt.

… utvisning – eller?: Djurgårdens Daniel Brodin vände ryggen mot Niclas Burström men lyckades samtidigt träffa honom i ansiktet med en armbåge. Utvisning, sa domaren och skickade Brodin mot botbänken. Sekunderna senare fick han åka därifrån. Ostraffad. Om det var Hardy Nilssons ilskna blick och gester eller något annat som fick domaren att ändra sig är oklart men vem sa att det inte lönar sig att protestera?

 … fynd: Jeremy Boyce Rotevall, 17 år, är nästa guldklimp från talangfabriken Huddinge. Ville till Djurgårdens hockeygymnasium men fick nobben, sattes på väntlistan hos AIK:s dito och nobbade själv SSK. Efter nej även hos Brynäs och Linköping sa Timrå till slut ja. Det är dem, Jeremy och Timråtränaren Perra Johnsson tacksamma för i dag. Håll ögonen på den killen!

…frysbox: Lance Ward riskerar snart att bli ett med bänken i HV71. Kanadensaren platsar inte utan agerar istället isskulptur trots att klubben saknar backar. Är enligt uppgift lagledningens tiondeval (?!) för tillfället. Dags för lite miljöombyte?

... instruktion: Efter fjuttiga tre pinnar på fyra matcher brukar de flesta coacher rabbla mantrat "backa hem, gnugga på, spela enkelt". AIK-tränaren Roger Melin ville annat. Han sa åt AIK att "våga släppa loss, slå en flippmacka eller något, våga visa att ni hör hemma i den här serien." Den inställningen kan man ju bara inte låta bli att gilla. Våga och vinn. Verkligen.

BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR:

GLÖDHET: Stockholmsderbyt. Räcker så tror jag.

ISKALL: Muppen som slängde in en bengal mot de spelare han påstår sig hålla på. Snacka om systemfel i hjärnan. Skulle vara intressant att se minen hos idioten om någon kom hem till honom en fredagskväll med en bengal i högsta hand, tände den i vardagsrummet under parollen ”det känns inte fest utan bengal” och sedan kastade den på parkettgolvet när de 180 graderna började kännas i händerna. Party on typ.

GODBITEN: The William Wallén show. 18-åringen fick bara spela 17 sekunder under ordinarie tid men vem minns det efter straffen som var stor show och avgjorde mötet mot Brynäs? Wallén satte full fart, drog ner målvakten i spagat till vänster, svängde tvärt till höger och la sedan busigt retfullt enkelt in pucken till höger om en helt överspelad Svedberg. Det var Walléns första elitseriemål och knappast det sista och den här kommentaren lovar mer: ” Jag har en del varianter att välja på men isen var så dålig att jag inte vågade åka baklänges eller något annat”. Vi väntar William, med spänning.

WHAT THE F…K? Vad är det som händer i HV71? Eller inte händer kanske vi ska säga. Tredjen sist, med ynka fyra pinnar och bara en lite bättre målskillnad som räddningsplanka från elfteplatsen. Det har talats om kris i SSK, AIK och Djurgården men mästarna då? Med ett stjärngnistrande lag som det här ska väl ligga i topp, åt andra hållet?

6 kommentarer:

Eric sa...

Stockholms bästa i kategori:
Lag: AIK
Tränare: Roger Melin
Målvakt: Viktor Fasth
Nykomling: Alla AIK's spelare som växt enormt från allsvenskan till elitserien

Person: Gozzi

I win? :D

Marie Hallman sa...

Eric okeeeej... :) Kul dock med alla utdömda spelare som faktiskt har växt från match till match.

Bengan sa...

Fråga i stället vad som har hänt hos the monkeys. Sist i Elitserien. HELA SVERIGE SKRATTAR och vad ska Hardy säga nu???

Marie Hallman sa...

Bengan: vårda språket, annars ryker dina inlägg. Jag fortsätter tjata om det men inga öknamn, inte på något av lagen, please!

KallSomIs sa...

Ang Brodins utvisning: Såvitt ingen annan kan bringa TVbevis så hävdar jag att att det aldrig visades tecken för utvisning av någon huvuddomare. Det var linjemannen som på eget bevåg förde Brodin mot botbänken...Så alldeles oavsett vad det nu var som hände tror jag inte att domarna vek sig för några protester som det getts uttryck av tidigare i pressen.
Bengan: nu är du på lite för många ställen och vässar - rask torsk mot BIF så kom ner på jorden. AIK är lite som Finnarna kontra Sverige - nöjer sig med att slå DIF och tror att det räcker

Marie Hallman sa...

KallSomls så kan de absolut vara med Brodins utvisning. märkligt hela grejen.
Och lite ödmjukhet är på plats Bengan, AIK torskade också. Själv hoppas jag på framgång för er alla tre (AIK; DIF och SSK) Ös på nu!