lördag 11 september 2010

Genrep SSK-LHC noterat Live

Jag har hittat den här laguppställningen på swehockey, så vi kör på den:

SSK:
Målvakter: Pontus Sjögren (står), Riku Helenius (backup)
1:a femman Stefan Bemström-Pierre Hedin, Martin Chabada-Jonas Almtorp-Linus Videll.
2:a femman Mikko Kalteva-Marcus Seikola, Mattias Carlsson- Fredric Andersson-Ryan Lasch.
3:e femman Timo Seppänen-Arto Laatikainen, Robert Carlsson- Pekka Sarenheimo-Patrik Carlsson.
4:e kedjan: Alexander Lagerström-Julian Jacobsen-Thom Flodkvist.
Extra spelare: Blaz Gregorc (back), Jonas Engström (forward men uppsatt som back).

LHC
Målvakter: Fredrik Norrena (står) Tero Leinonen (backup).
1:a femman: Magnus Johansson-Robin Persson, Mikael Håkansson-Patrick Zackrisson-Andreas Jämtin
2:a femman: Erik Andersson-Nicklas Hävelid, Michael Holmqvist -Erik Lindhagen-Andreas Molinder
3:e femman: Andreas Pihl-Viktor Ekbom, Joachim Nermark -Johan Andersson-Pontus Petterström
4:e kedjan:Martin Laumann-Ylven-Sebastian Karlsson-Jari Tolsa.
Extra spelare: Klas Dahlbeck (back).


Matchen är i gång..

... Rivstart av SSK som går rakt ner på kassen. Fin målchans av Mattias Carlsson också efter 1.20, pucken går sånär in bakom Norrena som dock får på en hand på pucken men måste vända sig om och kolla om han har den eller inte.

... första utvisningen bokförs på Linköping som får Mikael Håkansson på botbänken efter 1.27. Bra press av SSK under pp:et men inga mål än.

... nära att Pontus Sjögren styr in pucken i eget mål när han tar emot en lös puck och ska slå undan den men inte får full kontroll på rörelsen.

... SSK gör matchens första mål.

... 1-0 (6.20) Markus Seikola (Mattias Carlsson). Seikola fullkomligen bombar in pucken mellan benen på Norrena med ett skott från blå. Norrena står beredd med plocken och blir bra skymd av Mattias Carlsson och verkar helt ställd när pucken kommer längs isen i stället.

... skulle just skriva att SSK har bra press runt LHCkassen så kom mål nummer två.

...2-0 (8.39) Martin Chabada (Linus Videll, Mikko Kalteva) Pucken spelas ner längs långsidan ner till hörnet och ner bakom mål där Videll står och serverar en perfekt macka till Chabada som sätter till bladet och styr in 2-0. Pang, pang lät det bara.

... noterbart i SSK:s laguppställning är att unga spelare som Kilström, Heed och Gröndahl inte ens får vara med på bänken. Kilström och Heed tittade föresten in en snabbis på pressläktaren men det blev en kort visit på någon minut. De kids som är med har samtliga ramlat ner i fjärdefemman.

... Linköping som såg helt chockat ut första tio har fått lite bättre ordning nu på spelet i slutet av första. Mikael Håkansson slog till med någon snurrfintsvariant avslutat med skott bakom ryggen ner mot Sjögren men det var lite för mycket folk framför målet för att det skulle funka.

Skotten i första: 13-6.

Andra perioden är i gång.

... om någon undrar var Jocke Eriksson
tagit vägen så är han på bröllop och missar därför matchen.

... SSK fortsätter sätta press på Linköpingsmålet.
Och där kom trean.


... Linköping har bytt målis
i pausen, Leinonen i kassen nu.

... 3-0 (4.11) Fredric Anderson (Mattias Carlsson, Ryan Lasch)
Lasch snurrar runt lite i slottet, får fram pucken till Carlsson som skjuter, retur av Leinonen som hamnar framför Andersson som står tätt inpå och stressar LHC-keepern och kan lyfta in returen.

.. och fyran.
Det gick fort. Bara 44 sek emellan.

... 4-0 (4.56) Linus Videll (Martin Chabada, Jonas Almtorp)
Återigen bra tryck på Linköpingskassen och svagt försvar av LHC ska sägas också. Men Videll som står lite till höger om Norrena är sist på pucken, känns som Leinonen och Norrena båda är lite svaga på just plocksidan för dagen.

...pp för Linköping som får till en fin box till slut.
Bra press på Sjögren som är med bra och tar både slagskott från Magnus Johansson på blå och en och annan mindre fin omkullknuffning.

... Leinonen gör en lite ovanlig rensning
när han först skickar pucken upp i luften och sedan klipper till med klubbskaftet på tennis och nästan tappar balansen samtidigt. Men han klarade sig och fick bort pucken dessutom.

... en lite märkligt reducering
av Linköping nu. Märktes knappt att pucken gick in i förstaläget men det gjorde den.

... 4-1 (13.28) Pontus Petterström (Joachim Nermark, Johan Andersson).
Kom ett skott från sidan som såg ut att gå i stolpen och ut till retur som Petterström sedan slog in en gång till på andra sidan av Sjögren för säkerhets skull. Men pucken var inne redan första gången, var inget stolpskott alltså utan mål.

... Seikola övar prickskytte och ser stark ut.
SSK-backen ger sig inte heller, sköt, pucken studsar tillbaka, tar ny sats och siktar lite bättre gång två, fint skott som Leinonen dock tar. Jag tycker för övrigt att Seikola varit riktigt bra de här sista träningsmatcherna.

... Lite gruff nere i ena hörnet precis när signalen för paus går.
Linköping ser ut att ha kinden kvar på kudden fortfarande. Blev helt utspelade i andra av SSK. Det lilla lyft LHC fick i slutet av första var som bortblåst under mittperioden.

Skott i andra 15-13. Var finbesök i pressrummet
då Glenna Johansson tog en kaffe där med bland andra Mats Hallin.

...tredje perioden i gång.

...Och den inleds med
ett dryga halvminuten pp av SSK som satte fin press på LCH även i inledningen av tredje!

.... Oj vilket billigt mål Leinonen släpper där.

... 5-1 (15.08) Robert Carlsson (Patrik Carlsson, Pekka Saarenheimo)
Han var i och för sig rätt ensam men Robban får ett läge som inte är helt farligt men lägger enkelt in femman ändå, mellan benen (tror jag) på Leinonen.

... finländaren fick en liten snabb revansch
i nästa bytet då han plockade ett bra läge för Saarenheimo.

... dagens domarvurpa...
bjöd huvuddomare Lärking på då han plötsligt satt pladask på baken. Har varit lite såna grejer under försäsongen men det är väl lite försäsong och ovana vid hal is för domarna med kanske.

... Linköpings amerikan Murley var inte med och spelade.
Han var med och tänjde lite och tog några skär i pausen men det verkar vara något papperstrassel där så att han inte får spela matcherna än. Wahlqvist var inte heller med trots att han fanns med i den officiella laguppställningen. Jag har ändrat lite i LHCs laguppställning högst upp här i inlägget.

... Väldigt avslaget nu men bra fart på läktaren i alla fall.
Inte så konstigt kanske med 5-1 på resultattavlan som nu blev 6-1.

... 6-1 (13.46) Ryan Lasch (Fredric Andersson, Stefan Bemström)
Andersson dribblar först någon LHC spelar, men får inte riktigt ordning på pucken som åker ner i sargen, där utnyttjarAndersson sargstudsen och styr pucken tillbaka mot målet där Lasch kommer åkande och sätter ner klubbladet vid stolpen och styr in pucken.

... Videll blir avblåst för offside
när han kommer fri, lägger ändå in pucken i mål vilket retar upp Leinonen men det blir mest någon svordom och inte så mycket mer.

... fem mot tre för LHC nu, i cirka 1.30.
Pierre Hedin och Julian Jacobsen samsas på botbänken. Press av LHC så klart men Sjögren är med bra ända tills Patrick Zachrisson kommer fri och stänker in reducering nummer två.

... 6-2 (16.38) Patrick Zackrisson (Andreas Jämtin, Nicklas Hävelid) spel fem mot tre.
Zackrisson är plötsligt fri vid ena stolpen och lyfter in pucken.

Matchen slut, SSK vann genrepet med 6-2. Kommer en intervju senare i kväll.

12 kommentarer:

Tretton sa...

Tack Marie! Du är en klippa. ;-)

Sara sa...

Enligt stats.swehockey.se blev Norrena utbytt inför andra perioden, så det är alltså Leinonen som står. Det måste stämma, för Leinonen är ett jäkla såll jämfört med Norrena som aldrig skulle släppa in två mål bara sådär. Vi LHC-fans trodde att värvningen av Leinonen skulle hjälpa, men han gör fasen allt bara värre och värre!

Henke sa...

Men du Sara, Norrena släppte ju in två mål "bara sådär" i första;-)

Sara sa...

Jo, i och för sig, men då var det inte mindre än en minut imellan målen... :p Han fick väl en liten chock där vid första målet och inte hann återhämta sig innan andra, men med hans temperament så kan man vara ganska säker på att han inte skulle tillåta nåt sånt igen redan i nästa period. Jag tycker att Säcken borde byta in Norrena igen, så slipper vi skämmas ännu mer än vad vi redan gör :p

Marie Hallman sa...

Nils: Tack du :)

Sara: helt rätt, jag hade inte noterat det. Bra att du sa til! Norrena står ju och hänger i båset. Håller med dig om att Leinonen!

Anonym sa...

Det är INTE Norrena som står.

Cylinderhatt sa...

Linköping verkar vara beroende av sina tjecker, det blir tungt tills dom kommer.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nej, det var ju det jag skrev. Att han stod första, sedan i andra blev han utbytt och stod och hängde i BÅSET. Dvs inte i mål... Tack igen Sara för att du uppmärksammade mig på det föresten:)

Cylinderhatt: jo,det är väl så men det här var inte bara frånvaron av tjecker kändes som intresset att spela matchen var noll också. Förlora är ju en sak men LHC:spelarna får skämmas för den bleka insatsen tycker jag.

Torsten sa...

Oavsett Vita Kissarnas bortförklaringar så berodde vinsten idag på att SSK spelade som en maskin, så här bra över en hel match minns jag inte ens man såg dem spela (bortsett från senaste slutspelet mot just Slaka)
Härligt att se ett LAG på isen, det kommer bli svårt att slå SSK i år om detta är vad som bjuds!

En som var där! sa...

Skojar du eller? Du kan ju inte mena att SSK inte var bra? Hela matchrapporten bygger på hur dåliga LHC är?!?!?
Ni journalister är otroliga...

Sara sa...

Inga problem :) Tack själv förresten, riktigt kul att läsa din live-rapport där man faktiskt får veta i princip allt som händer! :) Oändligt mycket roligare än att följa swehockey där bara mål och utvisningar noteras.

Marie Hallman sa...

Torsten: var riktigt bra ja. Kul att se. Bästa matchen hittills av SSK på försäsongen. Allt satt där det skulle.

En som var där: Eh nu fattar jag inte hur du har läst riktigt. Var har jag skrivit att SSK inte var bra??? Att du inte gillar mig och det jag skriver kan jag ta, men hur du får det till att jag tyckte SSK var dåliga är ju helt obegripligt.

Sara: tack:D kul att du gillar det, det värmer.