tisdag 21 september 2010

Apropå camperna....

.... så är det ju full rulle överallt.

Är inte lätt att hålla koll på alla 08-spelare men en snabb koll ger vid handen att:

* Jacob Josefson hyllas rejält på Devils hemsida. Både i en intervju med Marcus Nilson som ni hittar här men också av lagkamraterna, bland andra David Clarksson i en artikel som ni hittar här.
Jacob spelade center mellan just Clarksson och Darius Zubrus i en intern träningsmatch i måndags och satte då ett shorthandmål på Martin Brodeur.

Clarksson öser som sagt lovord över Josefson och säger bland annat "“It’s early, but I’m impressed" och Devils coach MacLean säger så här " For a young guy, he seems to have a greatunderstanding of the game at both ends of the ice, which is a positive.”

Det är rätt många svenskar i laget och i nyss nämnda träningsmatch var förutom Josefsson även Marcus Nilsson, Henrik Tallinder, Alexander Urbom och målvakten Johan Hedberg i det röda laget. Mattias Tedenby fick spela i det vita och det var han nog glad för, för de vita vann med 4-3 över det röda svenskgänget på övertid.


När det gäller lite andra 08- spelare så kanske ni har sett att...

... Robin Figren: hoppar på kryckor. Han fick ett skott på foten men konstaterade för någon dag sedan i ett mejl till bloggen att "Täcka skott har ingen dött av". Foten är svullen men Figren hoppas vara tillbaka "inom några dagar" dvs snart.

... Jhonas Enroth: öser på bra. Och det verkar som om han kommer få spela en hel träningsmatch i år. Förra året fick han dela på målvaktsjobbet i en av träningsmatcherna mot andra NHL-lag men i år ser det ut som om han får stå en hel match. Låter kanske inte så märkvärdigt men är en indikation på högre status i klubben ju.

... Att Wesslau har kikhålsopererat ena knäet kanske ni har sett. Var en del löst som flöt runt i knäet och som är åtgärdat. Wesslau hade hoppast att vila skulle hjälpa men nu känns knäet bättre meddelade han i natt så förhoppningsvis går det fortare än de beräknade fyra veckorna innan han är tillbaka på isen.

... har försökte hitta lite runt Jonas Andersson också men det enda jag har hittat är att han ingår i lag blå tillsammans med Andreas Thuresson och att Blå vann mot Silver är Patrik Hörnqvist spelar under interträningsmatcherna.

Blå vann med 7-1 över silver i nummer två av tre internträningsmatcher, Silver förlorade även mot vit. Thuresson gjorde 4-1målet i blås segermatch men i övrigt hittar jag inget på hemsidan om Jonas Andersson och Hörnqvist.

Linus Klasen är fortfarande skadad, har försökt få lite bättre koll på den skadan men inte kommit någon vart.

5 kommentarer:

Rojk sa...

Rättelse, de vita vann mot de röda och Tedenby var på det vita laget.

Marie Hallman sa...

Rojk: Dethar du rätt i, jag lyckades vända på det men Tedenby vann ju som jag skrev :)JAg ska ändra, bra att du sa till om min mixup där.

Torkel Knutsson sa...

Hur går det för Nilson då? Vågar man hoppas på en återkomst i DIF i vinter eller har det tåget redan lämnat...?

Marie Hallman sa...

Hej Torkel. Vet ite riktigt, han var inte med i första "riktiga" träningsmatchen mot Philadelpha det var Jacob som även fick förtroendet att sätta fjärde straffen i straffläggnigen som avgjorde (han missade). Tror det klarnar hur det går för Mackan om 1 1/2 till 2 veckor.

ADHD sa...

HEj Marie! Om jag läser rätt på Devils hemsida så spelade varken Mackan eller Josef i senaste matchen mot Rangers. Har du hört nåt mer?