onsdag 8 september 2010

Boumedienne " De var bättre på allt"


(Allt annat än nöjd. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Blev allt annat än fest för hemmalaget på Djurgårdens genrep mot Brynäs. Det var i och för sig bra fart i första, tempot gick ner i andra men i tredje var det bara Brynäs som fick spelet att funka.

Djurgården inledde tredje med ett stolpskott som såg ut att vara inne från läktaren men som Andreas Holmqvist själv säger inte var det. Sedan tog Brynäs över och någonstans där rasade DIF ihop helt.


Eller som Djurgårdsbacken Josef Boumedienne konstaterar efter matchen:

– De var mycket bättre på allt. De åker skridskor bättre, rör sig bättre, har bättre PP, är bättre på allt. Det är bara onödigt att komma med bortförklaringar


Men hur kan ni tappa så?

– Ja vad ska man säga? Det är hockey. Man försöker vinna varje men det finns ju inte något lag som vinner precis alla matcher. Sedan kan man ha ursäkter som att man är trött, har sega ben vad som helst men det spelar ju ingen roll. Brynäs var bättre på allt, punkt slut.


Har ni haft hård träning nu senaste tiden?

– Nja, jo men det har väl de med haft, säger Josef Boumedienne och skakar på huvudet.


Djurgårdsspelarena var nedstämda efter genrepet och tog ett lite längre snack än vanligt efter matchen innan man släppte in media och andra som inte tillhör laget.


Men även om det var ledsna miner nu så får man kanske se lite bredare på saken.

–Vi har spelat nio matcher och vi spelade bra mot Linköping, mot Prag, mot Mannheim, IFK Helsingfors, Vålerengen och mot Jokerit. Vi spelade halvbra mot Färjestad. Vi har varit bra i sju av nio matcher, säger Boumedienne.


Men det såg väldigt blekt ut på slutet, var det inställningen som det var fel på?

– Det får du fråga varje spelare om, det är upp till var och en att svara på det för sin egen räkning. Men det är inte tre poäng som vi spelar om idag men man ska aldrig ha dålig inställning. Vi får betalt för att spela bra varje dag oavsett om det är träningsmatch eller elitserien.


(Boumedienne mot Brynäs. Foto Andreas Grandin)

Du själv då?

–Jag tycker det kändes okej men vi måste vara effektivare. Vi hade en massa PP som vi inte gör mål på. Vi hade en 5-6 PP och då ska man göra minst ett mål, men det gör vi inte. Man ska göra mål i minst vart femte PP, det ska vara mål i minst 20 procent av de PP som man har. Det gör vi kanske i snitt sett över alla matcherna om det ska vara bra men det gjorde vi inte i dag.


Mot slutet såg det ut som att de fick härja rätt fritt vid några av målen. Att alla ni i DIF stod på ena sidan målet så fick Brynäs fritt spelrum vid den andra sidan?


– Fritt vet jag inte men visst, de hade snurr där i anfallszon och vi kanske blev trötta, sedan hade de en del bra passningar där vi sorterar dåligt. De hade några anfall där de kom tre mot tre och gör några snygga passningar. Ibland blir det såna mål.


Extra tungt med en sån här förlust när det är genrep?

– Äh, jag lägger inga funderingar på just det. Vi försöker göra vårt bästa i varje match, annars kan man lika gärna skita i att spela matcher.


Ni hade ett snack efter matchen, vad sa ni där?

– Vi sa väl att vi måste spela bättre och så är det ju, det är ingen hemlighet. Utan det är rätt enkelt, det är inget hokuspokus i det här. Varje spelare kan bara gå till sig själv och sedan prestera bättre, konstaterar Josef Boumedienne.


Jag tog ett kort snack med tränaren Tomas Montén också. Han konstaterade rakt på sak att:

– Brynäs var mycket bättre än oss, sedan ja vad ska jag säga? De får 3-0 och 4-0 i samma byte, de är kvickare än oss i tanke och handling, det var inte mycket att säga om.


Kan man få ut något bra av det här? Var det en väckarklocka?

– Det var det väl. Vi kommer i alla fall att få bra träningar efter det här. Så på så vis är det bar, det är ingen som kommer få svullhuvud och slappna av efter det är i alla fall.

6 kommentarer:

David sa...

Det var ju inte så att Brynäs spelade speciellt bra, DIF spelade avslaget och oengagerat. Helt enkelt så skitdåligt att jag skämdes ända uppe på läktaren.
Skärpning!

stefan sa...

"Boumedienne mot Gävle" - vad är det för bildtext? Ska han flytta norrut eller var det Gävle stadslag som dom mötte igår?

Anonym sa...

Börjar bli seriöst orolig över den så kallade backsidan. Om Järlan hade tänkt lira Claesson, Deliert, Eklund och Lennhammer i premiären vill jag fan inte vara med längre.

Anonym sa...

Och förresten; SKJUT! Förstår inte varför man laddar skott i en halvtimme och sen bara får iväg nått halvdant.. Såg inte ett enda godkänt skott igår tror jag, förutom det som Honken fick i stolpen.

Erixon sa...

Tung förlust som sätter lite grilleri huvudet på spelare och fans. Inte bra. Hoppas på en bra premiär nu mot HV.
Roligast i artikeln är annars:
(när blir tydligt övertydligt)
"Vi hade en massa PP som vi inte gör mål på. Vi hade en 5-6 PP och då ska man göra minst ett mål, men det gör vi inte. Man ska göra mål i minst vart femte PP, det ska vara mål i minst 20 procent av de PP som man har. "

Marie Hallman sa...

David: Tror de skämdes rätt så bra själva. Fick höra idag på upptaktsträffen att Jimmie Ölvestad hade skällt ut sina lagkamrater efter matchen igår. Så skämdes gjorde de nog.

Stefan: nä bara jag som var trött, tänkte Brynäs skrev Gävle men nu har jag ändrat! Bra att du sa till.

Anonym: Hm ja det är väl de plus Holmqvist och Boumedienne som finns att tillgå. Plus Falk som kan gå ner på backen. Seadn är det ju bara hoppas att Lassen snart är bra i foten.

Erixon, ja han var bekymrad över det där. Med rätta men jag tar det ändå som det var, en träningsmatch. Hoppas och tror på skärpning till premiären. Kan ju vara bra med en väckarklocka i bland också.