tisdag 17 augusti 2010

Zäta besök på Hovet och Nilson förnekar tvärnobben...

Var till Hovet idag för att göra en intervju med Niklas Kronwall. Den får ni läsa lite senare men här är några bilder från dagens träning på Puddinglägret.

Det brukar ju vara mestadels Stockholmsbaserade spelare med kontrakt utomlands som är med där men i dag tog sig Henrik Zetterberg en sväng förbi Hovet, på sin resa från Sundsvallstrakten ner mot Skåne...Här försöker "Zäta" finta bort Torontokeepern Jonas Gustavsson....


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Spelarna bestämmer själva om de ska köra eller inte, idag var det proppat med NHL-spelare. Fyra målvakter var det också så det blev till att turas om lite...


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det var bra drag på träningen också tyckte jag. Såg inte hela i och för sig utan kom när de spelade tvåmål på tvären på slutet men det är tung prestige här i vem som gör mål och inte...


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... Fast med glimten i ögat så klart. Niklas Anger påpekade att han gjort två plus en på Jonas Gustavsson idag.... inte illa. Och nej, han har inte klart med ny klubb än sa han.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Marcus Nilson var också på plats. Och ville som vanligt inte säga ett jota om framtiden eftersom inget är klart än.

Något nytt? frågade jag. Nej, svarade han.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Sedan kunde jag inte låta bli att fråga om den här artikeln som var hos hockeykanalen häromdagen. Den där hans agent Claes Elefalk säger att "Han har ju andra planer nu. Han kommer att spela utomlands den här säsongen" samt att "Nu är det nej till Djurgården."

Jag tyckte det lät märkligt eftersom "Mackan" ju inte har någon ny klubb klar än, inget som har offentliggjorts i alla fall och frågade om det verkligen var kört med Djurgården? Om det verkligen stämmer att han inte kan tänka sig att skriva på för DIF senare i höst med kort varsel om det skulle bli läge för det? Ja eller nej liksom? Det är ju ändå han som bestämmer och ingen annan.

Marcus Nilson hade inte läst artikeln och såg rätt förvånad ut när jag sa vad det stod. Sedan fick jag fick det här kortfattade svaret

- Nej, det stämmer inte. Det gör det inte.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag i och för sig lyckats missa detta, men kul att höra att han (Nilson) fortfarande håller dörren öppen i alla fall.

Sedan tänkte jag passa på att fråga om någon vet ifall det finns möjlighet att se veckans DIF-matcher (förutsatt att man inte är på plats, naturligtvis), mot Mannheim, Prag och Berlin. Gör det det? Och i så fall hur?

Niklas Persson sa...

Anonym: Matchen mot berlin på lördag visas på viasat hockey.

Anonym sa...

Niklas: Nämen, det har du ju helt rätt i! Det har jag lyckats missa. Och den kanalen har ju jag faktiskt. F*n vad underbart!

Hur är det med de övriga matcherna? Går de att beställa, eller får man nöja sig med live-uppdatering?

Marie Hallman sa...

Anonym: gå in på viasatondemand.se och kolla. De matcher som sänds i viasat hockey går att köpa via ppv om man inte har abbonemang på kanalen.

niklas: TAck för hjälp med info där :)

Anonym sa...

Mackan verkar genuint trött på ditt tjat, Marie. Med andra ord riktigt bra jobb, fortsätt att ligga på denna vel-pelle. Han har gjort sin bädd och nu får han ligga i den också, frågor som dessa och hets får han räkna med.

Svempa sa...

Dessa agenter... de bara snackar. Som det har konstaterats tidigare. Det är ett otyg som borde tas bort från sporten och framförallt ska man göra allt annat än lyssna på dem. Var det inte Elefalk som blånekade att Sundin skulle spela för någon annan klubb än Toronto? Så skrev han på för Vancouver någon dag senare...ett bevis gott som något att man inte ska lyssna på vad agenter tuggar om. Och det är alltid deras spelare som är världsbäst.

Marie Hallman sa...

Anonym: jo han är less. inte bara på mig utan på alla som frågar. Men jag brukar påminna honom när han ser som mest less ut att han ska ta det som en komplimang att det finns en massa fans där ute som vill veta vad det blir. Och att det är åt de jag frågar. Så det vet han ju. Och jag vet att han uppskattar fansens intresse på såvis. Men det ska bli skönt när det är klart var det är!

Svempa: Jo, men det kan ju vara så att det blivit lite hårdvinklat coh så det han sagt också. SVårt att veta när man inte hört hela intervjun. Jag vet inte. Men Mackan blev i alla fall verkligen förvånad när han hörde det.

Niklas Persson sa...

Så lite så! :-)

Niklas Persson sa...

Jag får rätt ofta en känsla av att agenterna jobbar mer för sig själva en sin klient/spelare.

Antar det är ekonomiskt bra varje gång spelaren byter klubb eller skriver nytt kontrakt...

Sen tror jag ju MÅNGA journalister speciellt på Aftonbladet och Expressen har en tendens att vrida och vända på alla uttalanden.

För att skriva att Mackan inte vet säljer inte så många tidningar. Men säger agenten att just nu är det nej till DIF, så säljer det ju mer skriva han nobbat DIF för alltid och hatar dom...

Det jag skriver om jornaliter, ta INTE åt dig Marie! ;-)

Marie Hallman sa...

Niklas. Det är lugnt :D JAg tycker själv att det hårdvinklas lite väl ibland. Eller så har en del lite svårt med kommunikationen he he. Vet inte men det var intressant att se Mackans min, han såg inte glad ut när jag sa vad det hade stått.

Niklas Persson sa...

Marie: Var och en får ju tycka vad man vill om det Mackan gör nu. Men vad fan, det är hans buisness, hans jobb.

Men att han skulle totalneka DIF tror jag aldrig kommer hända. Killen har DIF hjärta!

Han har också en grymt skön inställning. Kommer ihår då han slog igenom som junior och frågade om han var tvungen följa med a-laget då han skulle vara bänkad, och undrade om han inte kunde spela match med AJ istället...

Det är rätt inställning! :-)