torsdag 19 augusti 2010

Victor Ahlström " Vi har pratat om att gå mycket på mål"


(Victor Ahlström, med ny kortare frilla än i våras. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Andra raka segern (på tre dagar) för AIK trots att tongivande, ordinarie spelare som Dick Tärnström, Richard Gynge, Daniel Bång, Daniel Rudslätt, Christian Sandberg, Oscar Steen och Josh MacNevin samt långtidsskadade Andreas Dahlström återigen saknades.


I matchen mot Almtuna i tisdags ersattes en hel femma med juniorer så att Gnaget kunde gå runt på fyra femmor. Mot SSK gick tränarparet Melin och Persson ner på folk i stället och körde på tre kedjor.

Bröderna Ahlström, som hade det tidvis tungt i vintras, fick mycket speltid nu och gjorde en hel del bra av den, bland annat AIK:s segermål.


Just det målet (1-3) kom under ett powerplay som såg ut att gå på tomgång. Men svosch så bara satt pucken där till allmän förvåning.


– Ja vad hände? Ha ha, säger Victor Ahlström med glimten i ögat innan han förklarar hur målet kom till


– Vi kom två mot en, jag gick på mål, satte klubban i isen och tänkte bara styra den lite så blev det bara mål helt plötsligt, he, he. Men det var bra. Vi har pratat om att gå mycket på mål, hela laget ska jobba mer med det, så det var kul att det gick okej nu då, he, he.


Vad säger du annars om matchen?

– Det kändes bra och såg bra ut fast vi bara gick runt på tre femmor. Det här var ju bara vår andra match för säsongen egentligen (om man inte räknar braksegern mot Nynäshamn) så det känns hyfsat bra nu. Men det tar ju ett tag att komma igång också.


Det var en kul fartfylld match att se på, men tränarna kan inte ha varit nöjda med raggarhockeyn i andra?

– Nä, he, he och det gick ju fram och tillbaka där hela tiden. Vi var inte så skärpta där i passningsspelet utan gjorde ofta fel och tappade pucken ofta så att de fick en vändning emot oss. Men det var samma för dem kändes det som.


Första elitserielaget ni möter för säsongen (efter Nynäshamn från division ett och Almtuna, i allsvenskan). Någon skillnad?

– Ja det gick lite fortare. Men det gick bra ändå och ibland är det enklare när det går fortare för då hinner man inte tänka så mycket, då gör man bra saker i stället.


Trixigt att spela med så många borta?

– Äh, det är bara bra för då får man ju spela mycket, he, he. Sedan blir det lite jobbigt när man bara är tre kedjor men det tänker man inte på när man har kul, he, he.


Men du erat pp... och fem mot tre var eländigt. Lustigt nog mycket sämre än fem mot fyra!?

– Ja, he, he. Det var det. Men vi har inte spelat alls i de här nya femmorna innan och vi har inte tränat något alls på det än. Vi har varken tränat eller tänkt något på de grejerna, det kommer senare.


Det såg bra ut idag för dig och Oscar. Kommer du och brorsan att ta mer plats i laget i år?

– Ja det är tänkt så! Eller... det är planen i alla fall, he, he. Sedan vet man aldrig om det blir så men jag hoppas det, avslutar Victor.


Jag hade lite svårt att skilja på honom och brorsan när jag bad Victor komma ut till intervjun från det fullproppade omklädningsrummet men det skyller jag på att Oscar satt en bit bort och så långt ner i rummet (och då blir det svårare) plus att det var några månader sedan jag såg twinsen senast.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Lakritsbiten sa...

Det var Nynäshamn och inte Roma som dom mötte på Gotland (vinst 7-1).

Holmis sa...

Visby Roma är det tälje som mött.
Det var la roligt för aik att vinna mot tälje, det lär ju vara enda vinsten mot dom denna vinter!

Marie Hallman sa...

Stefan och Holmis: Åh pinsamt misstag av mig där! Var alldeles för trött i natt, klart det var Nynäs, var ju SSK som mötte V R. Ska ändra, kanon att ni säger till!!!!