torsdag 12 augusti 2010

Silly season AIK. Nu är Laraque även officiellt pensionerad

Om det fanns någon tvekan kvar så är den borta nu. Georges Laraque meddelar i ett inlägg på sin blogg, daterat 10 augusti (dvs natten till onsdagen den 11 på vår sida), att han lägger grillorna på hyllan.

Han gör det i ett lååååååååååångt inlägg men de här orden kan ju inte missförstås:
"After a long 12-year hockey career, 695 NHL games, I'm officially announcing my retirement."

Det vill säga, att "efter en 12 år lång hockeykarriär och 695 NHL matcher, annonserar jag nu offficiellt min pensionering (som hockeyspelare”.

Han gör det med hänvisning till att ryggen är körd och att han är rädd för att bli förlamad och eller hamna i rullstol om han kör på i ett eller två år till.


Så oavsett vad som har hoppats eller inte i AIK så är det kört. Definitivo. I det megalånga inlägget berättar Laraque att han inte kommer att sakna ishockeyn då han kommer ha fullt upp med annat och räknar förutom sitt engagemang i Miljöpartiet i Kanada även upp sina restauranger och någon slags revolutionerande (enligt Laraque) plantskola för växter.


Den som vill läsa inlägget hittar det på den här länken.


Frågan är ju vad AIK ska göra nu. Jag antar att man nöjer sig med det man har och kör järnet på det. Jo jag vet det finns rykten om Nyllet men han sitter ju fast i sitt kontrakt med Washington till att börja med så det är bara ett bonusspår i så fall.


Jag har messat lite med AIK:s sportchef Anders Gozzi och bland annat frågat om Nyllet, för säkerhets skull, men han har bett att få återkomma senare i frågan så där står vi nu. Får ta det senare.


Jag tycker för övrigt att det var lite synd att det inte blev något av det hela då Laraque hade gett mycket PR och tagit bort en del av pressen på AIK. Men jag tycker inte att AIK-fansen ska deppa ihop allt för mycket. Med tanke på den risiga ryggen och att han började bli lite over the hill den gode Laraque så betyder hans beslut inte allt för mycket sportsligt. Det är kanske till och med bättre att laget nu sluter sig samman som ett supertajt lag och kör den här underhundgrejen fullt ut.


Att de bara biter ihop, sluter sig samman, borrar ner skallarna och maler på. Det kommer bli tufft men ska det finnas någon chans att hålla sig kvar kommer AIK att behöva en grym lagsammanhållning och den tror jag faktiskt de kan skapa.

6 kommentarer:

Erixon sa...

Tror inte Laraque hade varit en tillgång i ngn ES-klubb, inte ens Aik. Han hade inte hängt med den rätt skridskoskickliga ES på stor rink.
Hans få minuter hade spenderats i utv.båset.

Marie Hallman sa...

Erixon: Kan vara så. Bra att det äntligen är klart vad som gäller.

bigge sa...

Jag tror också att man snarare bör gratulera AIK till den uteblivna värvningen i det här fallet. En begränsad spelare som själv säger att ryggen tagit för mycket stryk, knappast vad AIK behöver om de ska hålla sig kvar.

Marie Hallman sa...

Bigge: PR värdet hade dock varit massivt... å andra sidan är det inte PR värdet utan det sportsliga som är viktigt så det var kanske lika bra med den ryggen.

Anonym sa...

Marie du skriver passionerat och j-v bra !

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du, blir glad av att du gillar´t :)