torsdag 26 augusti 2010

Rudslätt "Vi måste spela mer rejält och enkelt"


(Finns en del att jobba på, men det blir bättre hela tiden, konstaterar Rudslätt. Foto:www.hockeymedmariehallman)

AIK har mött tre elitserielag så här långt på försäsongen. Det har blivit vinst mot ett, SSK och förlust mot två – Timrå i går och Brynäs i kväll torsdag.


Men Daniel Rudslätt tycker att spelet fungerade klart bättre nu än i går:


– Ja det känns väl som ett stort steg framåt jämfört med då, för då var vi inte alls med. Jag vet inte om det var bussresan eller om det var för många som hade för mycket respekt (för Timrå) eller vad det var då men i dag var vi med redan från början så det blev stor skillnad.


Säg några grejer som det märktes skillnad på?

– I dag var det mycket mer kompakt spel, vi var tajtare i skridskoåkningen, bättre och tajtare i närkamperna och visade att vi vill vara med och kämpa. Och det är viktigt, det är ju det vi ska leva på sedan – att det ska vara väldigt jobbigt att möta oss, det ska vara jobbigt till hundra procent, säger Rudslätt.


(www.hockeymedmariehallman.se)


Bloggen tycker dock att det fanns lite väl mycket respekt kvar hos AIK för elitseriemotståndet, framför allt vid baklängesmålen där Brynäs fick fritt fram och det höll Rudslätt delvis med om:


– Ja, så var det väl men det är naturligt att man har den där respekten när man är nykomling fast jag tycker att vi är på rätt väg. Vi är på väg att hitta det spel som vi ska ha, men just nu så gör vi lite för enkla misstag. Det leder till att de skapar chanser och får enkla mål. Vi måste spela mer rejält och enkelt - framför allt i första passet. Spelar inte vi rejält så får de bra tryck på och bra press mot oss, då bjuder vi dem på chanser. Nu fick de en del enkla chanser och det har vi inte råd med.


Det var nästan - om man hårdrar det lite – några som bara stod och tittade på när det blev mål?

– Jo men det blir lite så när man inte tar närkamper eller är tajta i spelet, för då kommer det förr eller senare att ringa. Sedan är det ju ändå Brynäs vi möter. Jag tycker att vi har en del bra chanser och även om vi har en del kvar att jobba på så är det bra forwards vi möter, med bra speed. De är lite större och starkare här (än de spelare som AIK har mött i allsvenskan), säger Rudslätt.


Och det ska det gå bra i vinter krävs bra självförtroende. Så frågan är ju när hela laget, även de som inte har spelat i elitserien förr, börjar känna att det är ett elitserielag som man spelar i nu.


– Ja, det är ju vi i gruppen som ska intala oss att vi är det. Vi måste få i den där känslan i gruppen. Sedan ju flera matcher vi får spela, desto mer tappar man den där onödiga respekten.


Det är du och Dick (Tärnström) som ska få in det i skallarna på folk?

– Ja exakt, vi får visa vägen och att det inte är så märkvärdigt men det är ju inte bara vi två. Alla i laget måste jobba hårt – från första till sista man. Annars går det inte.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Det här var andra matchen på två dagar, kan ni skylla förlusten på det?

– Nej, det ska vi orka! Och ser man till helheten så böljar ju matchen. Vi har övertag ibland, sedan har de ett litet

övertag och så växlar det så. Vi är så bra tränade så vi ska kunna spela två matcher på två dagar. Det kommer komma många matcher på rad i serien också fastän det kanske inte är två matcher på två dagar men det ska vi orka. Det kan vi inte skylla på, säger Rudslätt.


Som för övrigt gjorde AIK:s första mål. Daniel Bång gjorde det andra men så här beskriver Rudslätt sitt mål:

– Vi har ett bra byte där. Dick (Tärnström) tog ett skott. Jag fick den långt ner i zonen och chansade och sköt. Då gick pucken på benskyddet och in.


Christopher Heino Lindberg, skulle vakta målet, men han blev sjuk och därför fick 17 årige Niklas Lundström – som fyller 18 i januari – ta plats i målet. Lundström kunde väl ha tagit ett av målen men han gjorde annars en riktigt bra insats.


Det höll Rudslätt med om.

– Ja absolut, han (Lundström) var bra och liksom (Mathias) Franzén. Det är synd att han inte fick sätta pucken där (vid ett friläge, se noterat.) Han är liten men ettrig och bra i närkamperna. Sedan har vi ju bra juniorer. Jag tänker även på såna som (Patrik) Nemeth och (Joakim) Nordström med flera. Och ser man på de bra lagen så har de svenska juniorer som sticker upp. Jag hoppas vi kan haka på den trenden vi med, avslutar Rudslätt.


Bloggen pratade föresten lite med Christian Sandberg efter matchen. Han har haft lite problem med en sträckt magmuskel under två veckor, han trodde det var bra och spelade mot Timrå. Men där lyckades han sträcka den igen och som det ser ut nu så kommer han inte att spela nästkommande match men hoppas vara med igen när AIK åker till Finland för tre matcher 4-7 juli.

2 kommentarer:

Eric sa...

Marie, Vad tyckte du om AIK's boxplay? Har ju fungerat rätt bra nu på försäsongen men skulle vara roligt och höra vad du såg ^^

Marie Hallman sa...

Eric Okej med tanke på att de inte släppte in mål men det var å andra sidan bara två boxplay så det är svårt att komma med någon vettig analys ;). men jag tyckte överlag att spelet i egen zon var lite för försiktigt. Det var tidvis lite för lätt att ta sig in framför mål, det ska göra ont inte vara någon fingata fram ju.