måndag 23 augusti 2010

Rätt beslut men på tok för sent

Det krävdes kaos och bråk på Råsunda för att Hockeyligan skulle fatta det som alla andra förstått hela tiden - nämligen att fredagkväll klockan 21.00 är en sanslöst illa vald tidpunkt att låta AIK göra entré i elitserien på.

Ända sedan beslutet att spela den tiden togs i våras har jag undrat vems "smarta" idé det var att lägga en match när fyllan är som störst och därmed också risken för bråk - oavsett vilka klubbar som spelar.

Har under sommaren frågat runt lite och inte hört någon som tyckte det var bra på något sätt. Utom möjligen reklamsäljarna på TV4 som ville ha in matchen direkt efter Idol och därmed få en redan förväntad storpublik att bli ännu större med fina reklamintäkter som följd.

Jag har även varit förvånad över att polisen sagt okej till den sena fredagsmatchen men det krävdes alltså kalablik på Råsunda för att poletten skulle trilla ner.

Och nu är matchen flyttad till en tid då den borde ha varit schemalagd på från början, det vill säga onsdag klockan 19.00.

Lite humor att läsa Hockeyligans pressmeddelande där man konstaterar att "fredag kl 21 inte är en optimal tidpunkt och vissa andra publika målgrupper som önskar se AIK:s första match i elitserien på 8 år".

Eh, no shit?! Komma på det nu? Hm.

Hockeyligan hoppas även att bytet av dag kommer leda till "mindre påverkan av alkohol etc som riskerar de hockeyfest som vi alla ser fram emot".

Precis så ja, men behövde det ta flera månader att komma fram till det?

Jag tycker det är bra att man byter dag och tid, det var det enda vettiga här men det är ju eländigt att det skulle ta en hel sommar innan man gjorde det. Nu sätter man käppar i hjulen för många AIK:are som planerat almanackan den veckan efter den matchtid som meddelats från början och som nu missar matchen. Inte bra. Verkligen inte.

Men det var som sagt ett nödvändigt beslut - som borde ha tagits långt innan bråken efter fotbollsmatchen. Bara hoppas att hockeyligan tänkte lite längre lite tidigare i nästa gång, i vår när schemat för säsongen 2011-2012 ska läggas.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och så har bråkstakarna lyckats påverka hockeyn redan innan säsongen börjat. Det börjar bra det här.

Tim sa...

Tycker det är synd att våldet skulle gå upp i Elitserien. Men man får väl hoppas att det blir en säsong bara.

Hans sa...

Ursäkta språket men TV4 är en jävla skitkanal!! Fredag kl 19.00 hade faktiskt varit perfekt, och det hade funkat.

bigge sa...

Väldigt konstigt att lägga matchen så sent, oavsett vilken arena det hade varit. Däremot känns det som att en fredagkväll (klockan 19) hade varit trevligt för en elitseriepremiär i vilken annan arena än AIKs. Väldigt tråkigt att en liten klick får förstöra för så många. (Jo, jag fattar också att inte alla AIK:are är bråkstakar.)

Pelle sa...

Det mest tråkiga i allt det här är att dom är tvungna att ta den här hänsynen, väldigt trist att folk inte kan gå på hockey, fotboll o.s.v utan att ställa till bråk. Visst verbalt mellan klackarna det hör till men att börja slåss nä inge bra alls och till Tim vill jag säga att det är inte bara AIK som slåss och bråkar det finns bråkstakar i alla klubbar, problemet är att media slår upp det så förbannat när det är någon av Stockholmsklubbarna som är inblandad. och innan du frågar nä jag är inte AIK:are

Larry sa...

Det blir nog ingen tv-sändning nu heller, då det ju var fyrans KRAV att matchen skulle spelas 21.00 om de skulle sända från premiären. Det jag hörde var att polisen lämnade tidigt in synpunkter på att spela en fredagskväll 21.00 men blev överkörda av hockeyligan som ju så gärna vill få ut sin produkt till folket till vilket pris som helst, i synnerhet i en "fri-kanal" som TV4 som kan ses av hela svenska folket.

Vad jag har förstått så skulle det heller inte bli något paussnack överhuvudtaget i den andra pausen, då det bara skulle bli redovisning av idolresultatet...

Så på TV4 är de nog rätt putta nu när de inte fick sin vilja fram och det skulle inte förvåna om de bojkottar premiären - precis som de bojkottar att sända från AIK:s matcher på Råsunda.

Daniel sa...

@ Larry:

Ja precis, och det kan ju kanske bero på att Aik - både klubben och en del av dess supportrar - uppträder som drägg av lägsta klassen.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Jag tycker hockeyligan har satt sig själv i en väldigt dum sits. Hade man tagit rätt beslut från början hade man inte ens hamnat i det här läget att idiothändelserna på Råsunda spiller över på hockeyn.

Hade man tagit rätt beslut från början så ingen reagerat.

Sedan vill jag säga att jag inte tycker man ska dra alla AIK fans över en kam. Eller några andra fans från andra klubbar heller. Jag har sett så många matcher med både AIK SSK DIF med flera så jag tycker att jag med gott samvete kan säga att det är just en liten klick personer, som verkar gilla idén att synas och jävla mest av allt, som stör oc förstör. Framför allt förstör de för alla som älskar hockey, i såväl AIK som DIF, SSK, och alla andra klubbar. På de allra flesta matcherna är det bara fest och glädje och underbara fans på läktarna. Jag vägrar falla i fällan att dra alla över en kam. Tänker inte göra det oavsett vad det står på tröjorna

Anonym sa...

Spelar ingen roll vilken kam du använder, Marie. Att hoppa in i spelarbåset, attackera spelarnas buss, galghistorien, tvinga spelare från egna laget att lämna egna laget...det säger något. Antingen att de är värre eller att det finns fler. Båda alternativen är lika illa.

Jag säger inte att alla supportrar i mitt lag är änglar men det finns en speciell sorts av förmåga till felbedömning hos nykomlingarna.

För mer information ring 08-517 633 00.

Hans sa...

Anticimex. :) Djurgårdshumor.

Tycker nog i övrigt att en som håller på ett lag som har för vana att sparka ner domare och slå ner motståndarspelare ska vara lite mer sparsam med sina fördömmande kommentarer.

Hans sa...

Ops. Nu blev det lite fel. Det skall naturligtvis stå...

Tycker nog i övrigt att en som håller på ett lag VARS FANS har för vana att t.ex. sparka ner domare och slå ner motståndarspelare skall vara lite mer sparsam med sina FÖRDÖMANDE kommentarer.

Marie Hallman sa...

anonym och hans: som sagt, i mina ögon är det de människor som gör bort sig som är problemet - oavsett vilken klubb de säger sig hålla på. För några dagar sedan kissade en luleåsupporter på skellefteås buss och busschauffören blev nitad när han sa till. Innebär det att alla Luleåfans är galna huliganer? Nej sjävlklart inte. Det visar bara att det finns folk - i alla möjliga klubbar - som inte har alla hästar hemma. Djurgården coh AIK hockey jobbar hårt för att få bort det som förstör och lyfta fram det som är bra med en stark supporterskara nämligen stödet och kärleken, festen på läktarna. Visst de har långt kvar - varje idiotgrej är ett misslyckande m en de försöker i alla fall och det ska klubbarna ha cred för.