lördag 7 augusti 2010

Patric Blomdahl: " En bra genomkörare"


(Patric Blomdahl gjorde ett av AIK:s sju mål. Här är han med sina hundar Bailey och Sally. Foto: privat/arkiv)

Det blev sju mål och sju målskyttar när AIK vann sin första träningsmatch för säsongen, mot division ett laget Nynäshamn med 7-1.

Nyförvärvet Patric Blomdahl var en av de sju målskyttarna och gladde sig så klart åt målkalaset.


Målet beskriver han så här:


– Jag stod framför mål, fick en passning av Johan (Andersson) rakt på klubban, sedan gick pucken stolpe, ryggen och in, he, he. Annars får jag väl säga att vi gjorde en okej första (period) men sedan var det ganska dåligt i andra och tredje var sådär.


Vad är det som du tycker var dåligt?

– Vi slutade åka skridskor och släpper upp dem alldeles för mycket. De får för många chanser men de är första matchen och vi har bara varit på i fem gånger och har kört hårt i två dagar precis innan med två ispass plus fys varje dag så det var lite segt. Men vi hade många avslutare, det var bra…


Jag såg på liverapporten från matchen att många mål just bökades in?

– Ja, tittar man på statistiken så är det många mål som görs på det sättet. Vi kommer ha den inställningen att hela tiden lägga puckar på mål och ha folk som driver på mål och det kommer vi få utdelning på i vinter.


Hur känns det i kroppen annars efter första matchen?

– Hm. Det är ju alltid kul att få göra mål men nu är man väl lite… vi har kört hårt sex dagar i rad så nu är man lite mör, he, he.


En annan sak som stod i liverapporten var att du smällde på mycket och hade mycket energi?

– Eh, hm nja. Det var väl i första som jag hade energi. Sedan var det inte så mycket, jag hade inget kvar sedan, säger Patric Blomdahl nästan ursäktande.


Tiden i AIK så här långt beskriver han som ”kanonbra”.


– Det har varit lätt att komma in i laget, det är sköna grabbar men det är det väl i alla lag. Men det har varit kul att få komma hem till Stockholm och sådär så jag trivs jättebra.


Vad har varit tuffast så här långt?

– Nja jag vet inte, det är väl inget som har varit sådär… men fysträningen har varit tuff. Men det är den alltid, he, he.


Någon teambuilding har AIK inte haft förutom att spelarna fick ta med sig familjerna till Gotland där man har varit i några dagar. Häromdagen vann hockeylaget en fotbollsmatch med 4-0, mot ett gäng med olika sponsorer. Fast där var inte Blomdahl med.


– Jag har inte kunnat springa så bra i sommar utan har cyklat mer på grund av en jobbig rygg. Så jag springer inte så mycket just nu.


Aj då, märker du av ryggen på isen också?

– Nej, där funkar det bra. Utan det är löpningen som inte funkar, det blir så skumpigt, så stötigt, säger Blomdahl.


AIK ställde upp med mer än fullt lag mot Nynäshamn. David Engblom och Richard Gynge fick sitta på bänken i halva matchen och bytte sedan plats med twinsen, Oscar och Victor Ahlström så att alla fick spela.


Och Blomdahl tycker inte att det går att dra några växlar på den här 7-1 segern:


– Nej, inga växlar alls! Utan vi försökte se det mer som en riktigt bra träning istället, som en riktigt bra träningsmatch. En bra genomkörare.


Okej, men du en sista fråga. Nu blev det mål och du smällde på, men tror du att du kommer få ta en lite annan roll i AIK än du har haft tidigare? Och få var delaktig mer i spelet och inte ”bara” smälla på?

– Ja, det kommer jag att få göra, absolut. Jag måste spela det spelet bättre men jag kommer att få hålla mer i pucken och ta in fler puckar på mål och utnyttja det spel jag har framför mål bättre än förr.


AIK:s målskyttar i matchen i tur och ordning: Victor Ahlström, Patrik Nemeth, Patric Blomdahl, Johan Andersson, Daniel Bång, Daniel Rudslätt, Stefan Johansson.

De tre målvakterna i laget delade på matchen, Christopher Heino Lindberg (första perioden) och Niklas Lundström (andra perioden) höll båda nollan, Victor Fasth som stod i tredje släppte in det enda baklängesmålet.


****

Brynäs spelade för övrigt också träningsmatch idag och vann med hela 11-3 mot Visby Roma. Björne Bjurling vaktade målet.

Inga kommentarer: