måndag 2 augusti 2010

OM SSK och övriga grejer från ispremiären

Så här är det.
Jag har redan fått syrliga kommentarer om att jag har "struntat" i SSK.
Men så är det inte.
Som jag redan har skrivit så kunde jag inte vara på SSK:s ispremiär av praktiska skäl = att jag jobbade då.

Jag gör den här bloggen på egen bekostnad, tjänar inte en spänn på den än utan måste därför ta andra jobb för att få in pengar till mat och hyra samt inte minst till telefon och bensinkostnaderna som jag har för bloggen.

Jag började mitt arbetspass på DN.se klockan 14.30. Och när jag jobbar ensam på webben så går det inte att åka i flera timmar till Södertälje. Gör jag det - mot mina chefers tillåtelse så får jag sparken.

DIF hade sin ispremiär 11.10 AIK hade sin 12.00, alltså hann jag åka dit före jobbet - på min fritid. SSKs ispremiär började 17.00.

Jag ville jättegärna vara där men eftersom jag inte hade lust att få sparken från det sommarvik som gör att jag kan fortsätta med bloggen så kunde jag tyvärr inte åka. Så enkelt är det.

Hade SSK haft sin ispremiär på en tid när jag hade kunnat vara där så hade jag varit där. Men jag kan inte leva på luft. Även jag har räkningar att betala och krockar ispremiären med mitt betalda arbete så går det inte att närvara och det går inte att göra det rättvist hela tiden hur mycket jag än skulle vilja. Tyvärr!

Jag önskar jag kunde leva på bloggen men jag kan inte och då är det som det är. Bloggen är gratis att läsa så ni får ta den för vad den är.

När det gäller övriga grejer... så har jag lite snack kvar från träningarna med Järlefelt, Ridderwall och Gynge men jag hinner inte lägga ut det nu. Kommer antingen att göra det i natt efter jobbet eller i morgon innan jobbet. Tack för tålamod (hos de flesta i alla fall).

24 kommentarer:

Tony sa...

Vi förlåter dig om du kommer på premiärmatchen! :)

Anonym sa...

Du gör ett toppjobb Marie. För övrigt så borde fler gå på SSK:s hemmamatcher innan man klagar på folk som jobbar gratis med DIF, AIK OCH SSK.

Berra

jonathan sa...

Din blogg är bäst fortsätt med detta underbara jobb du gör lyssna inte på dom som klagar vill dom hare bättre så får dom väll pröjsa / sponsra dig!

Cylinderhatt sa...

Du gör ett bra jobb! Det är inte många bloggar som skriver om SSK. Det är uppskattat.

Eric sa...

Du gör ett super jobb! Fattar inte att inte någon hyfsat sportintresserad tidning inte anställer dig som journalist och låter dig blogga på deras sida. Jävla idioter dem är!

Berglund sa...

Tråkiga människor som bara klagar, du gör ett kanonjobb för alla hockeysupportrar i Stockholm! tack för all tid du lägger ner utan betalning!

Anonym sa...

Varför inte lägga till en banner eller två så att du kan tjäna pengar på bloggen.

Marie Hallman sa...

Till allihop: Oj! Tack för snälla ord. Jag ska väl säga att de som klagar är i minoritet och jag tänkte först inte skriva något men blev bara lite matt efter det race jag har haft i dag. Men jag uppskattar er alla jättemycket. Det vet ni!

AnonyM: Att lägga till en banner går på två sekunder, men man tjänar inga pengar på dem som man får via affiliatesajter. Inte när man inte är någon jättestor modebloggare typ. Förra sommaren hade jag en halv miljon annonsvisningar från tradedoubler, det gav hela ... trumvirvel... 160 spänn. Och eftersom jag inte hade lust att bjuda på gratis reklamutrymme så blev jag arg och tog bort dem. Jag skulle behöva bli en bra säljare och försöka ragga enskilda annonsörer i stället men det är svårt att hinna med både jobb, blogg och sälj till 100 procent plus att jag är usel på att sälja. Men känner ni någon bra säljare som är sugen på att ta sig an jobbet mot provision så säg bara till! ;) Jag försökte anlita ett par förra sommaren men de tyckte att jag hade för få läsare, att det var för mycket jobb till för lite pengar, tyvärr.

Anonym sa...

Du är grym Marie!
//Christer

Jocke sa...

Oj.. det är ju jätte synd om dig. Får de andra hockeybloggarna betalt alltså?
Förstod nästan det så mycket tid som de verkar lägga. Tälje tattarna har ju en bra blogg som förser dem med allt de kan önska men råttorna och vi har typ bara dig. Tur att du älskar DIF mest..:)))

Anonym sa...

Marie du är ju journalist! Det är ju ditt jobb att skriva om hockey.. vilka bloggare kan konkurera på de vilkoren? Är inte så synd om dig om du frågar mig.. Många skulle ge sin högra hand för att få samma gräddfil som du.. du kan ju sitta på pressläktaren och skriva för bloggen, eller?

Anonym sa...

Vill bara säga att de som inbillat sig sig att klaga på sig är vettigt är ute och cyklar! Rejält! Tack för att du och din blogg finns! Du berikar hockeyn! Vi i Slöddersta bör vara glada att någon utomsocknes ens vill ens beröra oss.

Anonym sa...

Vill bara säga att de som inbillat sig sig att klaga på sig är vettigt är ute och cyklar! Rejält! Tack för att du och din blogg finns! Du berikar hockeyn! Vi i Slöddersta bör vara glada att någon utomsocknes ens vill ens beröra oss.

Anonym sa...

Vill bara säga att de som inbillat sig sig att klaga på dig är vettigt är ute och cyklar! Rejält! Tack för att du och din blogg finns! Du berikar hockeyn! Vi i Slöddersta bör vara glada att någon utomsocknes ens vill ens beröra oss.

Donkeyman sa...

Som gammal Söderkis i förskingringen läser jag din blogg var dag med glädje. Och blir imponerad av din energi.

Jag hoppas verkligen någon sportchef ser ljuset och tar in dig på heltid. Det förtjänar du - och läsarna. Dess värre innebär det nog att en av de få riktigt kunniga oberoende bloggarna försvinner och knyts till en redaktion.

Skall man lämna någon kritik så tycker jag att du kunde ha givit "Bajen Fans Hockey" lite kred för det som de håller på att skapa. Åtmindstone i någon enstaka artikel eller passage. Fast jag förstår att dygnet bara har 24 timmar. Även för det som tycks vara ett riktigt arbetsjärn.

Kent Fredriksson sa...

Tyvärr finns det alltid individer som måste gnälla.

Jag har inga problem med att du liksom andra som har ett jobb måste prioritera sina åtaganden.

Problemet för oss runt SSK är att rapporteringen från stadens medier kunde vara bättre. Dock har vi en eminent webbmaster och som oftast Klimpen/Myrans blogg!

Tack för ditt arbete Marie, det uppskattas.

Marie Hallman sa...

till allihp igen:
Tack för alla sköna kommentarer och åsikter. Var inte meningen att göra en stor grej av det hela bara att försöka förklara varför jag itne var i Södertälje. En del tror ju felaktigt att jag inte "orkade" eller"inte hade lust" men det var praktiska orsaker försöker bara förklara det.

Och nä jag tycker inte det är synd om mig. Det är ju bara att lägga ner bloggen när man inte orkar längre. Inlägget var som sagt ägnat att förklara varför jag itne var i Templet eftersom några läsare irriterat sig på det.

Bajen? ja jag vet, jag borde men det finns mer jag borde och inte har hunnit med. sorry.

vilket lag jag håller på? Svar: Ishockeyn som sport. Självklart tycker jag det är roligast att skriva om AIK, DIF och SSK då jag träffar de spelarna och människorna runt de lagen oftast.

Men det är inte kärleken till någon enstaka klubb som driver mig.

Det finns istället tre saker som får mig att fortsätta med bloggen.

1. Jag älskar hockey som sport, den har allt - känslor, dramatik,taktik, slump, närkamper, fina mål, härlig teknik och jobbar hårt för att få med sig publiken.

2. Alla roliga människor - som det är en ynnest att få träffa och porträttera. Få prata med och berätta om. Det har tagit 17 års hårt jobb för att få bra kontakter men nu har jag dem kontakterna.

3. Alla sköna läsare som håller mig alert att anytime och peppar när det är tungt. Tack för att ni finns.

Andra bloggar? Kanon, ju fler desto bättre! Starta gärna fler, kan aldrig bli för många!

Så nu drar jag ett streck här för mina kommentarer till det här. Sköt om er alla.

Benny sa...

Donkeyman: Vad håller Bajen Fans Hockey på att skapa? De harvar ju i trean för andra säsongen i följd och har mest gamla avdankade farbröder i föreningen som lirar på hobbynivå. Det är ju den nivå och standard som Bajen alltid hållit när det gäller ishockey. Snart får de sällskap av Bajen Fans Fotboll och Bajen Fans Bandy också med tanke på hur ekonomin ser ut.

Anonym sa...

Haha bajenfans...

Varför inte skriva om Nynäshamn då också? Dom håller ju också på att "skapa" något stort.

Higginz sa...

Marie, du vet att vi uppskattar ditt arbete här på bloggen. Du gjorde det mycket klart för oss alla SSK-fans att du inte kunde medverka på SSK's första ispass p.g.a. jobbet. Vi förstår det till 100%.
Jag tycker det är beundransvärt att någon över huvud taget tar sig tid (på sin fritid) att följa upp stockholmslagen i ishockey så pass mycket som du gör. Jag vet att, hur jäkla engagerad jag än skulle vara, så skulle jag inte palla med det utöver mitt eget jobb.
All cred till dig Marie!.

Donkeyman sa...

Till Benny:

Det "Bajen Fans Hockey" har skapat är att man på bara några år har byggt upp en helt ny hockeyklubb ifrån ingenting. Man har vunnit alla serier man ställt upp i och gått vidare uppåt i seriesystemet. Man har skapat ungdomsverksamhet. Och man bygger vidare, piece by piece. Hur långt det räcker får vi se.

Till Anonym:
Visst är Nynäs värda att skriva om. Precis som en mängd med andra klubbar som alla gör ett beundransvärt jobb långt från rampljuset. Runt stan finns det massor med idealister som gör ett ofattbart jobb för sina klubbar. I stort och i smått.

Till Marie:
Tack igen. Den som har en kärlek till idrotten uppskattar när det finns folk som skriver oberoende och sakligt. Speciellt bland bloggare och supportersidor är det alldeles för mycket floskler och hyllanden av "mitt lag" samtidigt som man hatar "de andra".

Därför är det befriande att kunna läsa någon som uppriktigt glädjer sig åt Djurgårdens finalplats men som samtidigt kan glädja sig åt att AIK tog sig upp och att SSK hängde kvar.

Larry sa...

Donkeyman: Gått uppåt i seriesystemet? Du verkar leva som alla bajare i fablernas värld. Ni spelade i division III förra säsongen. Ni spelar i division III denna säsong. Det är INTE att avancera i seriesystemet. Men det är väl det som varit det allmänna problemet inom Bajen att det varit svårt med siffror och svårt att räkna. Nej. Bajen har alltid varit och förblir ett stort skämt när det gäller ishockey.

Donkeyman sa...

Det finns en enkel förklaring till den saken. Tidigare säsong har div III varit delad i två nivåer. Från div IV har man gått till en "amatördiv III". Från denna har man gått till "riktiga div III".

Förra säsongen vann "Bajen" "amatörnivån" i div III (som väl borde ha kallats div IV) och kvalificerade sig till "riktiga" trean. Men i år lägger man om seriesystemet för att undvika detta problem. "Bajen" kommer att spela i div III Sthlm Norra, vilket också kan beskrivas som Nivå 5 i seriesystemet. Medan man förra året spelade på Nivå 6 och året innan på Nivå 7.

Rom byggdes inte på en dag heller.

Marie Hallman sa...

Donkeyman: Jag är glad att du ser det. Det var grymt roligt att följa alla tre lagen (och alla andra lag med så klart) i våras. Känslorna, passionen, dramat. Allt fanns där på alla håll. Det är mumma :D