tisdag 17 augusti 2010

Live: Salavat - SSK

Matchkrock i kväll då SSK möter Salavat Yulaev i Uppsala och AIK tar emot Almtuna på Ritorp.

Jag ville kolla in det ryska laget som är topplag i KHL så jag är i Gränby Islada....
Och kommer köra en lite sporadisk liveuppdatering härifrån. Med början ... nu!
(Gnagets match går att följa via twitter här.) Jag tar lite bilder här i Uppsala, lägger ut dem senare.

Laguppställningar
Salavat:
Målvakter: Vitaliy Kolsenik (står) och Alexander Eremenko.
Första femman: Andrey Kuteykin, Miroslav Blatak, Alexander Radulov, Robert Nilsson, Patrick Thoresen.
Andra femman: Dmitry Kalinin, Kirill Klotsov, Igor Grigorenko, Petr Schastlivy, Viktor Kozlov.
Tredje femman: Oleg Tverdovsky, Vitaly Proshkin, Igor Volkov, Andrey Taratukhin, Oleg Saprykin.
Fjärde femman: Maxim Kondratiev, Mikhail Grigorev, Vladimir Antipov, Alexander Medvedev, Konstantin Koltsov.
Extraspelare: Artem Gordeev.

SSK:
Målvakter: Riku Helenius (står) och Pontus Sjögren.
Första femman: Markus Seikola, Timo Seppänen, Alexander Lagerström, Jonas Almtorp, Martin Chabada.
Andra femman: Mikko Kalteva, Pierre Hedin, Thom Flodkvist, Joakim Eriksson, Mattias Carlsson.
Tredje femman: Blaz Gregorc, Stefan Bemström, Patrik Carlsson, Pekka Saarenheimo, Robert Carlsson.
Fjärde femman: Tim Heed, Lukas Kilström, Julian Jacobsen, Fredric Andersson, Jonas Engström.
Extraspelare: Andreas Gröndahl.

Som ni ser så saknas Linus Videll i SSK liksom Ryan Lasch, Arto Laatikainen och så Pakaslahti som jag glömde ta med i början. Salavat har ett minst sagt... bra lag. Ska bli intressant detta!

Matchen är i gång! Här kommer nu noteringar från matchen:

Första riktiga målchansen, Salavats Grigorenko lägger en puck - förvisso väldigt lös och rakt på Riku - men ändå på mål efter 1. 14 cirka

1-0 (1.18) Och kort därpå gör Salavat första målet genom Oleg Saprykin. Assist: Vitaly Proshkin. Ett direktskott som går mellan benen på Riku Helenius.

2-0 (3.12) Patrick Thoresen assist Robert Nilsson, Alexander Radulov.

Man kan väl säga att Salavat hade högre fart än SSK i inledningen av matchen men nu när det gått dryga sex minuter så börjar SSK få till lite anfall och högre tempo också.

10.17 och grym fart på ryssarna när de vänder spelet och kommer tre mot två i kontring. Men Riku är bra med och ser till att det inte blir något farligt av det anfallet.

13.05 Almtorp har ett fint läge men lägger pucken lite för rakt på Kolesnik som inte har några problem att rädda.

Kvällens mest oväntade besök? Vet inte men jag ser faktiskt San Josébacken Douglas Murray sitta längst fram på ena långsidan, nästan i höjd med SSK-målet. Han sitter och spanar in matchen med några kompisar ser det ut som.

Ganska snällt spel för övrigt, typisk träningsmatch på så vis att ingen vill riskera att bli skadad. Ryssarna har grym speed, när de lägger in en extra växel hinner inte SSK med. Riku borde ha tagit första målet, det andra kunde han inte göra så mycket på.

Skott i första 13-9.

Andra perioden i gång... och fem minuter in i den har vi så här långt två... tacklingar i matchen. Robban Carlsson har stått för den enda i första och Oleg Saprykin för den andra i just andra perioden.

Fler bekanta på läktaren... Stefan Nyman, Leffe Strömberg, Pakaslahti och en hel drös scouter med Mats Hallin i spetsen. Hallin har för övrigt sett 15 ! försäsongsmatcher redan påstår han.

Och där kom...
3-0 (5.41) Då Petr Schastlivy styrde in en puck vid högra stolpen. Assist Viktor Kozlov och Igor Grigorenko.
Inte helt oväntat då merparten av spelet i andra varit nere vid Riku Helenius i SSK-kassen.

SSK-fansen buar efter dryga nio minuter, helt riktigt då Julian Jacobsen kommer en mot en med Kolesnik i Salavatmålet och dras omkull utan att det blir varken straff eller utvisning.

13.13 Fint friläge för Patrick Carlsson men skottet gick utanför.

Jag pratade föresten som hastigast med Pakas i pausen. Han såg lite ledsen ut. Ljumskproblemen är ju samma som han hade redan i vintras = inte bra. Å andra sidan låter det nu som han slipper operation. Å tredje sidan konstaterade han med ett snett leende att "alla (läkare) säger olika".

Skott i andra perioden: 14-6.

Tredje perioden i gång...
Lite lugnare tempo känns det som. Kanske för att Salavat leder med 3-0. SSK:s Mattias Carlsson hade ett fint läge nyss men la pucken mitt på målvakten.

Jag pratade med en finländsk hockeyreporter i pausen. Han tyckte att KHL-laget såg överlag "större ut" än SSK och jag får nog hålla med där.


Riku Helenius får jobba hårt även i tredje trots det lite lägre tempot. Och har gjort en bra match förutom första målet.

Den ryske målvakten ser lite... stillastående ut och det borde ha gått att göra fler mål på honom.

Ser inte helt tät ut. Att han hållit nollan känns mer som det beror på lite snälla skott från SSK än att han är någon superkeeper.

Var någon ute i korridoren som skämtade lite och sa att han såg ut som Salavats busschaufför men det håller jag inte med om.
Och Kolesnik har ju hållt nollan så här långt i alla fall (sju minuter kvar).


SSK jagar ett mål men det slutar med... ett till ryssarna.
4-0 (17.42) Robert Nilsson (Patrick Thoressen, Alexander Radulov).

Matchen slut. 4-0 till Salavat Julajev. Skott i sista 5-8. Totalt 32-23. Jag ska gå ner och ta ett snack, får se vem det blir!

7 kommentarer:

Erik sa...

Tack för en bra liveuppdatering!

Anonym sa...

Gå ner? En privat bloggare på pressläktaren.. Inte dåligt i så fall

:P


//gutta

Marie Hallman sa...

Erik: Tack du :D tycker själv att jag var lite ringrostig och rapporteringen så där, men är glad att du uppskattar det :D

Gutta: Jag är frilansjournalist, medlem i Svenska Journalistförbundet bland annat, har pressleg och har jobbat som journalist sedan jag gick ut journalisthögskolan sedan 93. Det kanske bidrog? Sedan gick hela publiken ner efter matchen eftersom alla platser är en trappa upp.... SSK hade tre personer på pressläktaren också, inte illa det heller.

Svempa sa...

Ha ha ha Hallin förnekar sig inte. Det hade fram till den här matchen spelats 14 försäsongsmatcher inalles med svenska elitlag. Så det här blev den 15:e då.

Vet du förresten vad som händer med Strumpan? Har han hittat någon ny klubb eller är det ingen som vill ha honom längre?

Anonym sa...

TJa! LÄser din Blogg dagligen och jag tycker du är grym! Har läst din Blogg i något år iallafall.dock bara om Södertälje.

/danne :)

Marie Hallman sa...

Svempa: ja han är skön hallin ha ha.

Strumpan? Vet inte, pratade inte med honom. Snackade lite med Nyman istället, han ville inte säga vad han hade på gång mer än att han hade lite planer. Jag tror - men vågar inte svära på - att Strömberg fortfarande letar klubb.

Danne: Tack du, det värmer. Verkligen. Är lite trött nu men när jag ser att du gillar det jag gör så blir jag lite piggare :) tack för att du läser!

Erik sa...

Som täljetok är man glad i all publicitet, eller den lilla publicitet laget får ;)