onsdag 18 augusti 2010

Järlefelt " Det var lite köttmur framför mål där"

Jag sitter lite risigt till på grund av en tidsoptimistisk planering av ett jobb som jag har tagit på mig... men jag hann få ett kort snack med Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt efter matchen mot Adler Mannheim i alla fall.

Djurgården förlorade ju med 0-3 men det speglade inte matchen tyckte Järlefelt:


- Nej för vi hade väldigt mycket puck.Kanske 65-35 i puckinnehav men vi skapar för lite chanser på det spelövertag som vi har. Varför? Hm, ja det är ju tidigt på säsongen, kan vara det kanske. Sedan försvarade de (Adler) sig duktigt. Det var lite köttmur framför mål där. Sedan gjorde de två mål i pp medan vi inte utnyttjade våra pp alls tyvärr.


Vad såg du som var positivt?

- Bland annat att flera av våra yngre visade framförtterna.Och så var Stefan (Ridderwall) bra i mål. De (Adler) var ju starka framför mål och tryckte in två returer trots att Stefan jobbade bra. Sedan tycker jag att John Norman och Kim Lennhammer, två av våra nya ungtuppar gjorde en bra match rakt igenom. Det är inget särskilt jag tänker på men för att vara en match på den här nivån så gjorde de en jättebra match. Men annars så var det väl ingen som utmärkte sig direkt.


Vad tycker du att ni måste jobba mer på?

- Det får tränarna svara på jag vill inte ta över deras jobb. Sedan har det bara gått två veckor av försäsongen, det är mycket kvar. Och vi hade ju spelövertaget men gjorde som sagt inga mål tyvärr.


Nu är ni utanför slutspelet, med tre pinnar upp. Hur viktigt är det där slutspelet egentligen?

- Vi vill ju gärna vinna så det är viktigt. Vi får fortsätta kämpa.


Det var föresten över 10 000 i publiken såg jag?

- Ja, det var riktigt mycket folk, en skön inramning. Och de har en fantastisk arena med tre isytor. Först själva arena och så två träningsanläggningar. Där har vi något att lära, säger Janne Järlefelt.


Sedan var det ju det här med den nye danske backen Stefan Lassen och hans fotskada som han fick mot Färjestad senast.


Där är läget följande enligt Järlefelt:

- Han kommer att vara borta i fyra veckor. Han fick en vridning och någon spricka i ett ben där nere i foten men enligt läkarna så ser allt bra ut och kommer läka bra. Och vi tar hellre det än att det är något ledband som går sönder.


Okej, för när den här sprickan läkt så är det klart, då blir det inget strul efter?

- Nej precis. Så det var tur i oturen kan man säga om om det är tråkigt och det kommer gå runt fyra veckor innan han är spelklar, avslutar Djurgårdens sportchef.

10 kommentarer:

Anonym sa...

In med en till back förfan Järlan!

Anonym sa...

Ett för uppskrivet lag...medgångare och opportunister hela bunten. Kvalserien nästa för aporna.

Anonym sa...

Haha :D

Anonym. Du är antingen aikare, södertäljetok eller bajare.

Aik lyckades vinna mot Almtuna med 1-0. Starkt.

ssk torska med 4-0. Starkt

Bajen har inget hockeylag. Starkt.

Ja, medgångare ja. Hade ju gått så jävla bra för två säsonger sen när vi sålde 700 säsongskort i klacken och nästan slog klubbrekord i antal sålda säsongsplåtar totalt. Med i princip samma lag som vi var nära att åka ur med året innan.

=)

Marie Hallman sa...

Anonym1: Känns så nu va?!

Anonym 2: Vårda språket, det heter AIK (Gnaget), Djurgården (DIF)och Södertälje (SSK). Inget annat. Inte här i alla fall.

Anonym3 Ska bli interssant att se AIK mot SSK i kväll. Hoppas båda lagen har lite färre ordinarie spelare borta nu, blir roligare så och ger en mer rättvis bild av var de står.

bigge sa...

Täljetokar tycker jag som född och uppväxt i Södertälje är helt okej, dock inte Södertäljetok ;)

Sen skulle man kunna lägga till "Djurgården torska med 3-0 mot nåt tyskt gäng. Starkt." Så inte kasta sten i glashus nu ;)

Justus sa...

"Tryckte in två returer". Undrar hur mycket vi får svära över alla returer det blir mål på. Owuya är ju en erkänt stor returmaskin och Ridderwall verkar ju inte vara sämre på den punkten. Begriper inte att det ska vara så svårt att stoppa pucken och hålla den.
Roffe mindes jag aldrig släppte vidlyftiga returer, utan han fångade puckarna och släppte han returer så styrdes dem ned i hörnen. Han borde ta ett snack med grabben om hur man gör.

Anonym sa...

Justus: Jag vill bara påminna dig om att hockeyn är liiiiiiite annorlunda i dag, jämfört med när Roffe spelade, så den jämförelsen saknar helt relevans. För det andra undrar jag om du såg matchen? Det tycks nämligen som om de som var på plats tyckte att Ridderwall gjorde en bra match, men du kanske vet bättre?

Och till er andra... Mannheim spelar uppenbarligen ett bra försvarsspel. Något som blir extra tydligt om man har i åtanke att laget endast släppte in 5 mål under de 3 inledande matcherna. Mot DIF förlorade man skotten med 35-30, men en bra f.d. NHL-keeper gjorde ett bra jobb i kassen. Dessutom kom två av Mannheims mål i PP 5 mot 4 och ett i 5 mot 3.

Dessutom ska man komma ihåg att det är tidigt på säsongen (behöver jag för övrigt påminna om att Almtuna och Visby är sämre än Mannheim?) och att det tar en stund innan allting sätter sig. De som var med i matchen förra säsongen minns tydligt hur t.ex. Marcus Nilson gick från att vara väldigt anonym till att bli Djurgårdens bästa spelare. Det är inte omöjligt att Ekman och Widing behöver lite extra tid också.

Men fortsätt gärna att häckla Djurgår'n, för det är bara ni som kommer att få äta upp allting i slutändan ändå.

Anonym sa...

SSK:are kan mopsa upp sig mot oss Djurgårdare när de lyckas komma före oss i Elitserien en gång till. Ni minns väl när ni senast lyckades med det, va? Året var 1986: Linus Videll gick runt i blöjor, Robert Carlsson hade precis lärt sig läsa, Jocke Eriksson åkte runt på lädret i SPAIF:s hockeyskola och av Riku Helenius fanns inte så mycket som en skugga i mammas mage ännu.

bigge sa...

Anonym: Är väl bara en som har häcklat DIF, han som sa att ni hamnar i kvalserien. Jag påpekade bara att om man drar slutsatser utifrån andra lags insatser på försäsongen (där SSK:s förlust t ex kom mot det lag som rankas 1:a i Europa) så kanske man ska göra det vid ett annat tillfälle än då det egna laget precis förlorat själva med 3-0.

Marie Hallman sa...

Bigge okej :)

Justus: Men det här med returer... tror jag ska göra en grej på det en dag. Synen på returer är en annan nu. På rolfs tid skulle pucken helst plockas, returer var no no. Nuförtiden säger alla målvaktstränare att returer är helt okej, allt beror på var man styr dem oc där finns det två skolor men tanken är att det är bättre att lämna retur och så rensa bort pucken än att försöka plocka pucken vilket är svårare och oftare leder till baklängesmål. Så skäll inte på stefan för returerna... men jag ska återkomma i ämnet senare.

anonym 1: håller med om match analysen! och analysen kring målvaktsspelet.

anonym 2 och bigge: jag tycker bigge har en poäng där. själv brukar jag minnas alla lag som varit kalas på föräsongen och som det sedan gått åt helvete för och tvärtom. resultaten på försäsongen är oväsentliga men spelet, hur långt man kommit i att få i hop laget är desto mer intressant. tyckr jag.