tisdag 3 augusti 2010

Gynge: "Man får vara mentalt inställd på att det blir tuffare"

Här är lite grejer från AIK:s och DIF:s ispremiärer i går måndag som jag inte hann lägga upp i går/i natt.


(Nya prylar, ny frippa. Gynge är redo för ny säsong! Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Först ut ett kort snack med Richard Gynge som med sina 28 mål och 24 assist på 51 matcher var poängkung i AIK under grundserien (blev 4 mål och en assist under kvalserien).


Gynge var nyklippt men trött efter första passet som kändes:

– Bra! Det är roligt att vara tillbaka.

Stefan Johansson sa att ”benen känns inte alls som de ska” när han tog igen sig under en liten dricka paus. Hur känns dina ben nu efteråt?
– Äh det känns som de ska göra efter första tycker jag. Det är lite stelt och sådär men det är lite nya grejer som ska köras in också.

Svårast att få ordning på?
– De nya skridskorna och handskarna. De är alltid svårast att köra in, konstaterar Gynge som dock verkade ha klarat sig utan skavsår under premiären.

Hur mycket tänker du på att det var första elitserieträningen med AIK?
– Ha, ha nä ingenting faktiskt. Det tog ett tag att smälta och inse att man hade gått upp. Det är jättekul och inspirerande att vara i elitserien men samtidigt så är det ju samma spel, samma sport och samma saker som ska göras. Man måste jobba hårt och göra sitt bästa, det gäller ju jämt oavsett serie.

Fast det blir lite tuffare motstånd ju i elitserien?
– Ja, man får vara mentalt inställd på att det blir tuffare men äh, hockey är alltid tufft. Jobbar man hårt och är ödmjuk så löser det sig, säger Gynge.

Jag började få ont om tid här så det blev en rätt kort intervju men det kommer komma en längre intervju med honom och andra spelare i alla tre 08-lagen framöver.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Marie, tack så mycket för dina grymma intervjuer! Det är verkligen jättekul att komma in här och läsa! Jag har även ett önskemål: Om/när du har tid, kan du ta en intervju med Heino då? Skulle verkligen uppskattas!

Marie Hallman sa...

DAniel: Tack själv för att du läser. Bra förslag med Heino! Han är med på listan :D

Jonas sa...

Om du ska snacka med Heino kan du väl ställa en fråga jag alltid har undrat. Det är om han känner en fördel av att vara högerplockare när han spelar. Det är ju inte så vanligt som målvakt att vara det och när spelarna som är vana att skjuta mot en vänsterplockande målvakt och skjuter på klubbhandsidan så har ju Heino sin "kobra" där och kan nya pucken.

Marie Hallman sa...

JOnas: ska försöka komma ihåg. Vet att jag frågat spelare om det där förr och då sa de att de inte tänkte så mycket på det... men jag ska försöka komma ihåg det med Heino.