torsdag 29 juli 2010

Spelare på vift

På måndag går de flesta elitlagen på is men det kommer saknas spelare lite här och där på grund av uppdrag med juniorlandslaget eller Team Sweden U20 som det också kallas lite internationellt...

22 spelare satte sig i morse på planet till USA för att ta sig Salt Lake City. Där ska man dels träna och dels spela träningsmatcher mot Finland och USA vit och USA blå. Matcherna spelas måndag, tisdag, torsdag och fredag kommande vecka. Resan hemåt inleds på lördag och så landar hela gänget söndag morgon (den 8 augusti) - om planet är i tid.

Spelarna som är ute på vift är:

Målvakter: Fredrik Pettersson Wentzel, Almtuna, Robin Lehner, Soo Greyhounds.

Backar: Fredrik Styrman, Luleå, Oliver Ekman-Larsson, Frölunda, Tim Erixon, Skellefteå, Adam Larsson, Skellefteå, Peter Andersson, Frölunda, Adam Almquist, HV71, Simon Bertilsson, Brynäs.

Forwards: Jacob Josefson, NJ Devils (står dock officiellt listad som Djurgården än så länge), Martin Karlsso, Leksand, Gabriel Landeskog, Kitchener Rangers, Jesper Fast, HV71, Anton Lander, Timrå, Carl Klingberg, Frölunda, John Norman, Djurgården, Calle Järnkrok, Brynäs, Sebastian Wännström, Brynäs, Magnus Pääjärvi Svensson, Edmonton (står officiellt listad på Timrå fortfarande), William Wallén, Förlunda (fast han står listad på Mississauga st Michaels), Oscar Lindberg, Skellefteå, Patrick Cehlin, Djurgården.

Ganska många elitseriespelare med där och jag vet inte om det är så himla bra för dem att börja matchningen inför säsongen med att inte vara med här hemma men förhoppningsvis så är väl träningarna bra och matcherna tuffa där borta så att det ger något ändå.

Det de kommer sakna är ju att hitta "sin plats" i laget inför de första träningsmatcherna här men det ska väl gå bra ändå förhoppningsvis. Men nu vet ni varför det är lite luckor på en del ställen.

Jacob Josefson kommer föresten inte att åka med övriga spelare hem. Han kommer att stanna i USA och köra på med försäsongsträningen där. Verkar som Devils hade is som de som vill får köra på.

Vi pratades vid i går onsdag kväll och det finns en intervju med Jacob om det nya livet som kommer att komma upp på bloggen inom kort.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie!

Tack för en mycket bra blogg, jag följer den slaviskt.

Nya rykten strömmar in både här och där att det trots allt verkar bli DIF för Mackan, inte hört något?

Marie Hallman sa...

ANonym: TAck:D När det gäller Macka så jobbar jag ju heltid nu på sommaren på dns webb och har tyvärr inte hunnit ringa någonting för bloggens räkning så jag vet faktiskt inte. Är ledig från dn i några dagar, men har en hel del annat som måste göras. ska lyssna lite om jag hinner. Ledsen att jag inte kan ge bättre svar än så just nu.

Anonym sa...

Ryktas om att Nolan Pratt kan vara på väg till DIF.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack :) Har försökt ringa lite folk men ingen svarar :C Ska testa igen.

Pekka sa...

Oliver Ekman-Larsson tillhör inte Leksand längre. Frölunda är hans nya klubb om det inte blir spel i nordamerika...

Marie Hallman sa...

Pekka: Fast han står listad på Leksand... men jag ändrar det.

Anonym sa...

Hej Marie, bra blogg! :)
vill bara påpeka att du skrivit fel lag på William Wallén han spelar numera för Frölunda.

Marie Hallman sa...

Anonym: Hej, ah jag vet! Har ju till och med skrivit om det klubbytet men det är samma där som på de andra, han står officiellt på missisuga... men jag kan ändra det med. Vet inte varför det är så många klubbar som inte stämmer med de klubbar de spelar i nu.