onsdag 14 juli 2010

Silly season - Johan Åkerman

Jag har fått ett par frågor och även funderat själv på om Johan Åkerman - som jag tycker är en bra spelare - skulle kunna vara en ersättare för till exempel Djurgårdens Marcus Ragnarsson, till att börja med under hösten.
Men det är helt kört. Jag slog en pling till Åkerman och så här är läget:

Landslagsbacken skulle gärna spela i Sverige MEN han har ett kontrakt med Lugano, som gäller - glöm allt annat som ni har läst på andra ställen om det.

Det är lite andra regler där nere och under maj, juni, juli får Åkerman inget betalt men den 1 augusti tickar det kontrakt som han har med Lugano i gång igen och gäller sedan i nio månader om inte parterna lyckas komma överens om någon annan lösning.

Är det inte bara bryta det kontraktet då? Nej, verkligen inte. Luganobacken förklarade läget för mig och det var en hel del omständlig juridik, byråkrati, skatteregler med mera som jag inte ska trötta ut er med.

Men ska man sammanfatta läget så kan Johan Åkerman - för tillfället - inte spela i Sverige, så länge ingen svensk klubb tar över hela kontraktet och det är för dagen inte aktuellt.

Dessutom skulle Lugano, rent teoretiskt kunna kräva att få betalt av en klubb som tar över kontraktet, och sammantaget så innebär det att - nej. Inget spel i Sverige som läget är nu.
Johan kommer istället åka ner till Schweiz till den 1 augusti och se sedan vad som händer där.

Eller för att citera Johan själv:
- Sverige har jag gett upp som det ser ut nu. Sedan vet man inte vad som kan hända från nyåret och på den sidan säsongen men det får man se då.

Jag berättade förresten för honom att det finns, bland andra Djurgårdsfans, som gärna hade sett honom i klubben. Det blev han glad av och uppskattade mycket.

Dela

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man säga om dig!? Gud måste vara en kvinna vid namn Marie! Allt man undrar över fixar du fram info om. Du är helt jävla suverän!

Mvh DIF Stockholms Stolthet!

Erik sa...

Det finns även dom som vill se honom i AIK..

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du :D Jag har varit lite nyfiken själv på det ett tag också, trodde det kunde bli han men tyvärr inte då.

Erik: Jupp och även en del som ville se honom i SSK, det var därför jag skrev bland annat Djurgården. AIK la dock ner det spåret för någon månad sedan och SSK verkar inte intressade, därför jag skrev DIF med flera. :)

Eric sa...

Marie, anledningen till att AIK la ner var ju just att han är dyr och köpa ut. Det betyder inte att vi icke vill ha han senare!

Anonym sa...

Detta jävla djugården om och om igen.. Alla som gnällt tidigare får vatten på sin kvarn.

Larry sa...

Nu får du väl ändå ge dig kring grejer om dif-packet för minst en månad framåt. Det finns ett STÖRRE och MÄKTIGARE lag från huvudstaden som numera spelar i elitserien och som är mycket mer intressant. Att dif-packet bara hade snorflyt och jätteflax att ta sig fram till en mycket oförtjänt SM-final hör inte hit.
Det handlar om prioritering Marie.
Det lag som är störst och mäktigast ska också ha störst utrymme så är det bara.

Och när det gäller Åkerman tror jag knappast han drar på sig en pyjamas när han återvänder från Schweiz. Det lär nog bli en svart tröja med världens vackraste klubbmärke på.

Anonym sa...

Kul att personer som Larry har vaknat till liv! Ni som har en trogen skara på 900 pers på läktarn. Ni ska inte ens nämnas i samma mening som Djurgården. Så skönt med 5 enkla 3 poängare i vinter. Tyvärr har ju alla andra lag lika lätt att spö upp gnaget. Måste vara det sämsta laget som vart i ES dom senaste 20 åren? Bara se för hands tippset vi har lika stark trupp som HV 71 (fbk klar etta) Ni är ända laget som fått en etta i betyg. Ser man på pappretb så blir man inte direkt rädd. Och med sveriges kanske absolut sämsta fans så blir det en skön vinter med slutspel medans ni harvar på i kvalserien och åker ur. Och ekonomin total körd i botten efter ett försök att hänga med dom stora lagen i ES. Bye bye gnaget!

Marie Hallman sa...

Eric, nä men som det lät på Åkerman är det omöjligt just nu. Vi får se om och i såfall när Lugano viker ner sig, kan tänka mig att det finns en del intresserade klubbar i så fall.

Anonym, Larry och anonym 2: Så här är det. Det har aldrig varit och kommer aldrig gå att ha millimeter rättvisa på hur mycket som skrivs om vilket lag. Det bästa vore om det var lika mycket om alla tre hela tiden men det har jag varken tid eller råd att göra. Jag är jättetacksam för alla som läser men jag kan inte göra mer än det jag redan gör. Och det blir mer av en klubb ibland, nästa månad kanske det är mer av en annan och så vidare. Det blir som det blir utefter vad som händer och det som känns roligt och intressant att skriva om. Det har hänt NADA i SSK i sommar . Inte ett jota, däremot har det dykt upp skador med mera i DIF som var väldigt oväntade, därför har det varit mer DIF. Jag har försökt göra intervjuerna jämt fördelade, ibland går det ibland inte beroende på vilka som har tid och möjlighet att svara också. Och så vidare så som sagt. Det kommer aldrig bli på millimetern lika mycket av alla tre, det kommer gå i vågor. Vill ni fortsätta läsa trots det är jag glad för det. Men så är det hur som helst.

Anonym sa...

Åkerman till Djurgården haha löjligt!

Kommer han till Sverige så kommer det att bli till hv71 tro mig!