fredag 30 juli 2010

Silly season AIK: "Jag är mer optimist nu än förr"

AIK har inte gett upp hoppet om Georges Laraque ännu.

Den förre Montreal forwarden fortsätter fundera men Gozzi är fortfarande hoppfull:

– Jag är mer optimist nu än förr! Man får en bra känsla bara, säger AIK:s sportchef till bloggen.


För en vecka sedan ville Laraque vänta lite till, vad har hänt sedan dess?

– Jag pratade med honom förra torsdagen och då sa han att han skulle återkomma idag men det blir inte så utan jag har skickat mejl och försökt nå honom så där är vi nu.


Vad har han sagt?

– Förra torsdagen när vi pratades vid så sa han att han ville fundera lite till i en vecka eller två.


Men vad är det han måste fundera så himla länge på????

– Enligt honom själv så är det väl det att nu när det inte blir NHL någon mer utan han ska ta nästa steg så är det lite det mentala. Han känner att om han vill komma över så måste han ställa om mentalt att det inte blir NHL mer utan det blir någonting annat. Det är den förklaring som jag har fått, sedan får man tycka vad man vill om det.


Ser du en värvning av honom som körd nu?

– Nej, absolut inte! Tvärtom, när vi pratar så känns det bra. Men det är en stor grej för honom som har spelat i NHL så många år att plötsligt är det slut där borta, nu om han ska flytta till Europa ett helt år så vill ha känna på det, fundera lite. Det är inga konstigheter tycker jag.


Går det inte att övertala människan?

– Nä, man kan nog inte göra så mycket mer än att ge honom lite tid och ringa och prata med honom då och då. Du får ju tänka på att det är en stor mental omställning, han är van att tjäna 20 miljoner om året i NHL så ska han komma till Europa och elitserien där man inte alls tjänar de pengarna. Det är som om du ska byta jobb och gå från 30 000 till 10 000 i månaden. Det är klart man vill fundera, säger Gozzi.


Att lägga skridskorna på hyllan verkar dock inte vara något alternativ för den förre Montrealstjärnan. Inte om man ska tro på Laraque som sagt till Gozzi att han ”vill lira”. KHL verkar inte heller vara något som drar trots de betydligt högre löner som finns där än i elitserien. Och blir det Sverige så finns bara en klubb:


– Han har sagt att ska han flytta till Sverige, då är det AIK som gäller. Ingen annan klubb. Det har han lovat mig.


Är det en pengafråga då? Att han vill driva upp ert bud?

–Nej, nej, inte alls. Det är bara det mentala. Det är en stor omställning men jag är mer optimist nu än förr. Man får en bra känsla bara, säger Gozzi.


Som kommer vänta någon vecka till, eller två på besked.

–Vi kan vänta en bit in i augusti också. Det går.


Väntar ni hur länge som helst?

– Nej det går ju inte för kommer han så måste han i så fall komma i början av september. Men det finns tid för det fortfarande, avslutar Gozzi snacket om Laraque.


Vi pratade även lite om en aningen märklig artikel som fanns i Bladet nu i veckan som gick. Där fick man intrycket att AIK stängt börsen helt och därmed lagt Laraque åt sidan. Men så är det alltså inte. Gozzi begrep inte riktigt hur reportern hade lyckats missförstå allt han hade sagt men Laraqueläget är alltså (i skrivande stund, fredag eftermiddag) som ni kan läsa här ovan.

5 kommentarer:

Black Boris sa...

Marie, du gör ett fantastiskt jobb! Det har jag tänkt och tyckt länge men aldrig kommit mig för att skriva i kommentarsfältet. Det vore fint om du fick bli först med nyheten att Laraque skrivit på.

För visst fan skriver han väl på?!

Marie Hallman sa...

Black Boris: Tack du :D det värmde!
Jag vågar inte säga ja men visst vore det kul, både för AIK och för elitserien!

Erik sa...

Tack för intervjun Marie!
Alltid lika bra jobb från dig:)

Det skulle vara kul om du kunde fråga Gozzi om hur stor sannolikheten är till ett ev. lån av Michael Nylander som lär hamna i frysboxen år igen i Washington.
(Eller varför inte fråga Nyllet himself)

Marie Hallman sa...

Erik Jag glömmer alltid fråga Gozzi om det men å andra sidan så pratade vi lite om vad det kunde bli OM Laraque nobbar men det låter som att för närvarande så är det Laraque eller nada. Sedan vet man aldrig vad som händer typ. Gozzi stänger inga dörrar helt men Nyllet känns inte på tapeten just nu om man säger så. Han har fortfarande kontrakt med Washington också vilket komplicerar hans sits.

Marie Hallman sa...

Erik: hann trycka publicera lite förö fort... tack för snälla ord hade jag tänkt få med också.