fredag 9 juli 2010

Silly season AIK: Gozzi om Laraque "Vi håller på och pratar med honom nu. Om kontrakt och pengar"

Det är en bra bit kvar. Och det har inte getts några löften.

Men nu är åtminstone förhandlingarna mellan AIK och Montrealforwarden Georges Laraque igång.

Det kan bloggen avslöja i dag (fredag):

– Vi håller på pratar med honom nu. Om kontrakt och om pengar. Sedan får vi se om det blir något och i så fall vad, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi.



Han etablerade kontakt med Georges Laraque och hans agent tidigare i veckan och har så här långt (fredag morgon) hunnit med ett samtal med ”Big G” och ”snackat några gånger” med agenten.


– Jag kan inte säga så mycket mer än att vi är inne i ett tidigt skede där vi har gett honom kontraktsförslag och börjat snacka lite. Och att vi har börjat prata lite om pengar och så, säger Gozzi.


Laraque sa tidigare att han ville invänta förslag från NHL, då free agentmarknaden öppnade den 1 juli. Vad säger han nu om NHL?

– Att det har han lagt åt sidan. Det blir inget mer i NHL för honom.


Ingen risk att han ångrar sig på den punkten igen?

– Det tror jag inte. Jag har pratat med honom personligen och då sa han att NHL är ett avskrivet kapitel för honom. Samtidigt vill ha fortsätta spela i en fyra-fem år till, någon annanstans.


Vilken längd på kontraktet har ni diskuterat?

– Det är väl på ett eller två år till att börja med i så fall.


Vilka är det ni konkurrerar med, när det gäller underskriften? KHL kanske?

– Jo, KHL finns säkert med, det finns säkert lag där som vill ha honom.


Hur ska ni kunna matcha bud därifrån? Det kan ni väl inte ekonomiskt?

– Nej men det är ju så att det finns andra värden att väga in. Det är ju inte så kul alla gånger att bo och leva i Ryssland, konstaterar Gozzi.


Vilka andra lag som slåss om Laraque vet han inte, sånt kommer ju inte upp i diskussionen mellan parterna. Det kan hända att även andra elitserielag är med på banan, Gozzi vet inte det heller.


– Nä, jag vet inte utan vi kan bara hoppas att det är AIK som han vill spela i men det vet man ju inte förrän allt är klart.


Men du tror ändå att det finns en realistisk chans att ni (AIK) landar Laraque?

– Ja, absolut, det finns det. Det finns definitivt en realistisk chans. Sedan kan vi inte göra mer än hoppas och tro att det blir av också. Men det är en bit ifrån än så länge, vi är som sagt inne i ett tidigt skede av förhandlingarna nu. Just nu pratar vi, sedan får man spekulera hur man vill i vad som blir utgången av det, avslutar Gozzi.


Nästa kontakt mellan parterna är planerad till nästa vecka.



Dela

10 kommentarer:

Eric sa...

YES YES YES YES!!!!!!! Viktigaste av allt var att NHL inte är aktuellt tror vi har en 60-70 % chans att han spelar i AIK nu! Och Nylander är på Waiver och vi får hoppas ingen vill ha han så han kan lånas ut!

YEEEHA!

Marie Hallman sa...

Eric: Det vore riktigt kul. Det enda som oroar är väl penningbuntarna i KHL. Ska bli intressant att se hur stort AIK hjärta Big G har nu då...

Eric sa...

Han är rik nog ändå. Hoppas han gör 2-3 säs i AIK nu, sedan kan han gå till KHL isf

Marie Hallman sa...

Eric: Jo, så tänker vi som inte har chansen att dra in miljonerna... men frågan är hur han tänker. Snacket i våras om att han skulle spela "gratis" var ju bara strunt eftersom det i det tänket ingick en fet lön på några miljoner dollar från Montreal och allt uppehälle här betalt av AIK. Men man ska aldrig säga aldrig. Kanske lockar äventyret mer än pengarna den här gången...

Anonym sa...

Georges Laraque hade ju kontrakt med Montreal även denna säsong som kommer.
Han blev nu utköpt från kontraktet i förtid och får istället resterande lön utbetald.
Därmed får han indirekt fortfarande en NHL-lön från Montreal över nästa säsong, vilket troligtvis betyder att han inte kommer söka efter klubben som erbjuder mest betalt.

Därför talar det mkt för att det blir AIK för Laraque, nu när NHL inte är ett alternativ.

Marie Hallman sa...

Anonym: Joprecis men det finns inget som hindrar honom från att dra in ännu mer deg...genom att öka på med en fin lön till och uppenbarligen vill han inte spela utan lön från Gnaget heller eftersom de pratar pengar. Men vi får se. Bara hoppas han ser till de andra värden som finns än stålarna (för att citera Gozzi) och väljer bort KHLs feta sedelbuntar.

Anonym sa...

Tror det kommer bli mycket problem båda på och utan för isen om han kommer till gnaget. Slår han sönder en Djurgårdare så brukar det finns "smarta" personer som vill återgälda det genom att börja slåss efter matchen. Så nej tack till den där penga kåta gubben som ändå inte tillför något mer än slåss och åka skriskor som en 3 åring.

DIF SS

Marie Hallman sa...

Anonym: Men alltså... de som vill ha en anledning för att slåss utanför matcherna kommer göra det oavsett vilka som är på isen. JAg hoppas verkligen att det inte drar igång en massa skit i vinter. Båda lagen har en majoritet av bra och sköna fans. Jag hoppas det blir dem och sköna publikfester som kommer dominera, inte mupparna som vill slåss.

Larry sa...

En fråga till dig Marie. Känns Laraque fortfarande som ett långskott som du hävdade i våras... Man ska aldrig underskatta klubbkänsla och han fick ju tydligen en rätt stark känsla för AIK.

Marie Hallman sa...

Larry: Då kändes det som ett långskott och det var det ju också eftersom han i det läget valde pengarna i Montreal före AIK. Nu när NHL verkar vara ett passerat kapitel för honom så känns det mer 50-50. Om det bara var klubbkänsla som styrde så hade han redan skrivit på och sagt att hej, jag spelar gratis. Och då gratis på riktigt, dvs även betalar uppehälle och allt själv. Han har ju ändå några mille på banken...DET hade varit klubbkänsla det. Nu är det förhandling och snack om pengar och jag hoppas verkligen att de där känslorna för AIK som han pratat om väger tyngre än sedelbuntar från tex KHL. Det vore skitkul.