fredag 23 juli 2010

Mellqvist: "Sponsorskapet går väldigt bra"

Det börjar närma sig dagen Å som i återkomst på riktigt nu för AIK i elitserien.

Avancemanget är ju som ni vet klart sedan i våras men det är ju först nu, när säsongen drar igång som det kommer att märkas av på riktigt.

Att det är skillnad på serier, vad gäller intresse och pengar från fans men framför allt sponsorer märks redan nu.


– Sponsorskapet går väldigt bra. Prognosen är att vi ligger lite över budget fast det just nu mitt i sommaren är lite stiltje, säger AIK:s ordförande Peter Mellqvist till bloggen.


Hur många säsongskort har ni sålt?

- Vi har drygt 2 000 sålda säsongsbiljetter så här långt, inklusive VIP (= företag, Maries anm). Men det kommer att öka när det närmar sig säsongen nu. Det är i augusti och september som den stora försäljningen brukar komma. Vi kommer ha mer fokus och komma ut med riktade erbjudanden då också,

Runt 800 av de drygt 2 000 sålda säsongsplåtarna är så här långt sålda till företag och AIK kommer att köra på och bland andra marknadsföringsaktiviteter att ”sälja spelare” precis som man gjorde i kvalserien i våras.


Det låter ju lite crazy att "sälja spelare" men det är ju alltså namnet och bilden på spelaren som man säljer. Det finns fler klubbar som gör samma sak, bland andra har Brynäs redan tidigare slängt upp bild på spelare och företag när det har blivit mål under hemmamatcherna.


De företag som är sugna på att ”köpa” sig en AIK-spelare kan göra detta för 100 000 kronor och då får man använda bild och namn hur mycket man vill i samband med marknadsföring, man får sitt företag presenterat tillsammans med spelaren på jumbotronen (exakt när var lite oklart när jag frågade men bland annat vid matchstart), man får reklam utplacerad i arenan och fyra matchbiljetter, bland annat.


AIK ”sålde” fem spelare på det här sättet i kvalserien, då var det målvakten Heino Lindberg, backstjärnan Dick Tärnström och AIK-ikonen David Engblom bland andra.


Till hösten var det återigen Christopher Heino Lindberg som gick först, men nu tillsammans med backen Jonas Liwing. Lite otippat jag hade gissat på målskyttar som Gynge och Sandberg som allra hetast men inte då. Det ska dock vara några fler på gång så de kanske kommer där då.


Samtliga 08-lag har föresten ispremiär på måndagen den 2 augusti.


DIF har sin på Hovet runt 11 tiden, det går att köpa något lunchpaket om man vill titta på den.


SSK kör vidare med det som blev succé förra gången, nämligen ett evenemang i Templet (Axa sports center) som kör igång kl 17. Det blir, precis som förra året, presentation av spelarna och tränarna, korta intervjuer med laget i samband med presentationen, sedan autografskrivning och gratis glass till kidsen.

Ett jättebra initiativ och det klart mest genomarbetade av de tre 08-lagens ispremiärer.


AIK kommer också ha öppen ispremiär, den sker runt 12 tiden på Ritorp, obs alltså ute i Solna och inte på Hovet. Men något direkt program finns inte klart ännu.


– Vi diskuterar lite kring det just nu. Spelarna har ett samlat program med is och fys som börjar klockan 12, sedan blir det kanske autografskrivning och så. Och kanske även i samband med första träningsmatchen (som är på Gotland) eller seriematchen, det är inte helt bestämt än, säger nya VD:n Peter Linder till bloggen.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: