måndag 5 juli 2010

Ladhe: "Kul att få vara med och jobba långsiktigt"

Jag utlovade en intervju med SSK:s nye målvaktstränare Stefan Ladhe och här är den.


(Ladhe i Tre Kronordressen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Ladhe kommer att jobba nästan heltid och så här beskriver han själv sitt nya uppdrag:

- Jag kommer vara där ett antal gånger varje vecka. Inte åka med så mycket på bortamatcherna, utan åker jag med så är det på de bortamatcherna som är "nära" Stockholm. Det känns smartast för det går så mycket tid åt att åka på de långa bortaresorna och det är ju dumt att lägga mycket tid på det, det är bättre att använda den till hockeygymnasiet och juniorer istället.

Vilka är det du kommer vara målvaktstränare åt?
- Det är framför allt a-laget men även en del åt juniorer och hockeygymnasium. Om det till exempel är hemmamatch för A-laget så hinner man ju vara med på juniorernas träning innan.

Du har jobbat åt en del andra elitserieklubbar och allsvenskan klubbar tidigare. Varför valde du att jobba med just SSK kommande säsong (förutom Tre Kronor)?
- Det kändes kul att få vara mer på ett ställe och att vara med och jobba långsiktigt. Jag ser verkligen fram emot det, ska bli jättekul!

Under uppehållen försvinner du iväg med Tre Kronor, vad säger SSK om det?
- Ingenting, de har inga problem med det. Det var ju klart långt innan jag började prata med SSK, att jag skulle jobba med Tre Kronor också så det var något de visste redan från början när de tog kontakt med mig.

Okej, vad har du för koll på SSK:s målvakter då?
- (Riku) Helenius såg jag live under några matcher i våras när han spelade i SSK, sedan har jag sett honom på matcher med juniorlandslaget, då vi har mött Finland i olika turneringar så jag har hyfsad bra koll på honom

- Pontus (Sjögren) känner jag sedan länge tillbaka men vi har inte jobbat ihop. Han var med bland de 85:0r som fanns med i målvaktslyftet för några år sedan. Vi känner varandra sedan dess även om vi inte har jobbat i hop förrän nu.

Vad tycker du om honom då?
- Min tanke är väl att han har levererat när han väl fått chansen. Nu fick han inte det så mycket i vintras men det känns som att det finns en kapacitet där att plocka ut. Det ska bli kul att se hur hög den kapaciteten kan bli.

Och Helenius, vad kan han bli bättre på?
- Den viktigaste grejen med målvakter är om de är duktiga på skridskorna, har en bra balans och en bra rörlighet, då har de en bra bas och allt det där har han. Så han har i grunden många bra saker men sedan finns det en stor chans också att man kan toppa och vässa det som han redan är bra på. Eftersom grunden finns där så går det att göra toppen bra, avslutar Ladhe.

Ladhe ansluter till truppen den 2 augusti när SSK går på is.
copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Dela

Inga kommentarer: