tisdag 27 juli 2010

Krüger: "Jag ser gärna att jag tar den platsen"

I måndags drog AIK och SSK igång sin säsong med tester och fysträning. Det kan in läsa om här (AIK) och här (SSK).

I morgon onsdag är det dags för Djurgården att köra i gång säsongen med fystester på onsdag och torsdag.


(Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Jag slog en pling till DIF-forwarden Marcus Krüger och undrade om just testerna var något han ser fram emot:


– Ha, ha, nä det vet jag väl inte, he, he. Eller det är både ock. Det kommer att bli jobbigt men samtidigt så är det skönt att se hur man ligger till.


Känns det som att du vågar titta på testresultaten efteråt?

– Det är klart jag vågar det! Man vet ju vad man har gjort hela sommaren, så det går inte att göra annat än sitt bästa. Man vet ju allt man har gjort och att det var så gott man kan göra så då är det okej.


(Foto: Annika Swenmark/jarnkaminerna.se)


Du och några till var ju iväg på camp. Får man bättre testvärden då?

– Nej det tror jag inte gör någon skillnad. Visst hade vi bra träning där i två veckor men de andra körde säkert på bra de också.


Men kör man inte hårdare på en sån camp? Och inför den?

– Äh jag vet inte. Vi hade ganska bra träning, var ju på is och sånt men det hjälper kanske inte till för att höja testvärdena. Gör man ett cykeltest till exempel så kanske det bästa hade varit att cykla hela sommaren men det är ju inte det bästa att göra heller, säger Marcus Krüger med ett skratt.


Krüger var på Chicagos development camp, ett av de läger där det gick hetast till. Det var där som Frölundas Mathis Olimb hamnade i slagsmål och fick en axelskada som kommer förstöra inledning av säsongen.


Men Krüger kom hem – hel och nöjd.


– Ja det var en bra camp, med en veckas tuffa träningar och matcher som var riktigt bra. Det var tävling hela tiden. Alla var där för att visa upp sig och det märktes. Jag har pratat med några andra som var där borta, de hade det inte riktigt likadant på sina camper.


(Krüger och Cehlin. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Nej, precis jag pratade med Patric Cehlin, han sa att det deras camp varit mycket lugnare och att alla hade varit mer polare och så?

– Hm, ja alla var väl inte polare hos oss direkt, ha, ha. Men det var bra ändå.


Jag fick ett mejl där en av läsarna vill veta vad som hände i det där slagsmålet mellan Olimb och Kyle Beach. Var det ett hårt slagsmål eller hade Olimb otur som blev skadad?

– Nja, det är klart att när sånt där händer så är det mycket otur. Sedan så... de slogs ju två gånger på rad. Det brukar väl inte hända så ofta men det var så klart otur att just det där med att axeln hoppade ur led hände. Det var riktig otur. Jag bodde med honom också, så det var jobbigt för honom.


Var du nära slagsmål?

– Nej, nej jag försökte att hålla mig undan allt sånt där, he, he.


Det gjorde väl Olimb också?

– Jo men han visste väl inte vem han slogs med heller. Men jag försökte hålla mig undan och bara spela bra i stället, det räckte med det.


Ingen som kom fram och ville mucka bråka med dig då?

– Det var väl som jag sa där att alla ville vinna hela tiden så det är klart att det var lite småtjafs men det var inget särskilt tycker jag, det var precis som hemma. Men jag försökte hålla mig undan utan att vika ner mig.


Vad sa du när någon ville ta en fajt?

– Jag låtsades inte förstå något, ha, ha, ha, skrattar Djurgårdsforwarden.


Som liksom alla hockeyspelare har längtat efter att säsongen ska dra igång.


– Ja det ska bli grymt kul att dels göra testerna och sedan är det fullt fokus på att köra igång igen. Jag tror att alla är sugna nu. Vi har gått och väntat i några månader på att det äntligen ska starta.


Förväntningarna på er har höjts nu. Är det kul eller jobbigt?

– Jag vet inte. Det är ett nytt år med nya förutsättningar så vi får väl leva efter dem. Det är inget jag har funderat på direkt.


Som det ser ut just nu är Marcus Nilson borta ur laget. Det innebär att en lucka i förstalinen är ledig att fylla för dem som är sugna – även om det tas in en forward till. Vem tror du kommer att fylla den luckan?

– Hm, det är klart att alla vill vara med och ha den rollen och producera mycket. Det är klart att alla vill försöka ta den platsen, sedan vet jag inte vem som tar den men jag vet att någon gör det och jag ser gärna att jag är den som tar den.

7 kommentarer:

Erika sa...

Mycket intressant och bra intervju Marie, trevlig läsning :)

Marie Hallman sa...

Erika: Tack själv, det värmde! Och tack för att du läser :D

lan-kan sa...

Håller med. Men Marie, tycker alltid att du skriver schyssta inlägg i bloggen. Men man pallar inte skriva det :). Men det gör du. Hoppas du fortsätter. Väl mött på DIF:s första ispass.

Marie Hallman sa...

lan-kan: Tack. Ja vi får se, beror lite på hur det går de närmsta månaderna med inkomster och så. Ska försöka ta mig till DIF coh AIKs ispass som båda tursamt nog är på förmiddagen och inte helt samtidigt i alla fall... Missar tyvärr SSK:s som är klockan 17 när jag sitter fastkedjad vid datorn på DN:s webb. Trevlig redaktion men tyvärr finns inget utrymme för att röra sig utanför huset när man jobbar på webben :C

Tompa sa...

Kanonblogg Marie as always.. Hört något namn på ersättare till Nilson och till Ragnarsson?

Marie Hallman sa...

Tompa: Tack själv :D Namn? Nope, sorry.

Elina sa...

härligt med en hockeyblogg som skrivs av en tjej !
fina intervjuer och intressant läsning !:)