fredag 2 juli 2010

Andreas Holmqvist: " Det tog ett tag innan jag märkte att det var hål rakt igenom"


(Det var nära att Djurgården fick börja leta efter en back till när Holmqvist slant med kniven men det verkar ha gått bra trots allt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Kniven gick rakt igenom handen.
Men Andreas Holmqvist hade tur – i oturen.
– Det verkar inte som om det är några nerver eller senor som är skadade, säger Djurgårdsbacken till bloggen.

Det var för några dagar sedan som olyckan var framme, i köket typiskt nog.

– Jag skulle sära på några frysta laxburgare som låg på varandra, skulle sära på dem med händerna men det var så jäkla halt så jag tog en kniv. Men det fanns ingen liten kniv just där så jag tog så klart den stora kniven för att sära på burgarna. Sedan la jag handen på andra sidan och så gick det som det gick, berättar Holmqvist.

Kniven gick rätt in i handflatan och rakt igenom - ut på andra sidan. Och självklart blev det rätt blodigt.

– Det är mest att man blir förbannad på sig själv. Sedan tog det ett tag innan jag märkte att det var hål rakt igenom. Jag såg att blodet inte slutade rinna fast jag körde in en handduk i handflatan och när jag vände på handflatan såg jag att det var hål på andra sidan.

Jacket i handen var sex centimeter. Så det blev ambulansfärd till sjukhuset där man har röntgat handen och gjort tester för att kolla att nerverna har klarat sig.

– Jag tror de är okej, det känns som att det har gått bra men jag vet ju hur det känns när man inte har känsel i handen också. Så är det i andra handen, den blev överkörd av en skridsko för åtta år sedan och den gången gick alla nerver och senor av och jag förlorade känseln i hand och fingrar. Men det har gått bra ändå, jag har spelat med den handen så i åtta år nu.

Den hand som är skadad den här gången, är den "nedre", högra handen som för tillfället är inlindad i bandage. Djurgården vet vad som hänt och skulle det tillstöta komplikationer får Andreas Holmqvist åka rätt upp till handkirurgen för behandling. Men det verkar som sagt ha gått bra, trots allt.

– Ja det känns så, just nu är det bara såren som gör lite ont, avslutar Holmqvist.

(Fotnot: Om någon undrar vad nedre handen är så menar bloggen den hand som Holmqvist har längst ner på klubbskaftet när han spelar hockey)

Dela

8 kommentarer:

Jerker sa...

Han måste hålla klubban jäkligt konstigt då, för det normala är ju att man håller den vänstra handen längst ned.

Wayne sa...

Sork-Jerker:

Ja, för man kan ju inte vara rightare i ishockey.

Marie Hallman sa...

Jerker och Wayne: precis, bra svar av Wayne där. Andreas är rightare.

Anonym sa...

Hur fick du nys om den här skadan? Ringde han upp dig och sa det eller ett rykte? Rolig (inte alls för oss Djurgårdare men du förstår vad jag menar) läsning ialf :)

DIF SS

Marie Hallman sa...

Anonym: ah men sånt - var journalister får nys på saker - avslöjas icke... källskydd vet du. Men det var ju en rätt anmärkningsvärd skada så jag tyckte den borde uppmärksammas. Himla tur för honom att det gick bra, kunde ha slutat riktigt illa.

Marie Hallman sa...

Anonym: fast jag måste tillägga att det INTE var han som ringde upp. Tvärtom. Det krävdes lite övertalning för att få göra intervjun.

Anonym sa...

Tre dagar senare och aftonbladet glider in: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/djurgarden/article7418942.ab

Marie Hallman sa...

anonym: ja ha ha det var lite humor. antar att de läste, inte ville ge cred och sedan fick ringa x antal samtal innan han svarade ha ha. De var lite efter där...