torsdag 17 juni 2010

Silly season SSK. Nygårds: " Inga förhandlingar. Än."

SSK saknar fortfarande en back och en forward till sitt lagbygge.

Jag ringde sportchefen Per Nygårds och kollade läget.

Men först snackade vi lite Helenius.

Tampa skickade ju ett skriftligt ja till utlåning av den finländska målvakten bara en halvtimme före årsmötet i tisdags:


– Ja, ha, ha, det var faktiskt en slump. Stefan har pratat länge med hans agent men på grund av att Tampa har bytt ut hela ledningen och det här då inte varit högst upp på dagordningen så har det inte gått att få ett godkännande från dem förrän nu. Men det var ju en otrolig slump att det kom ett fax precis just då. Vi skrev på det efter mötet och skickade till dem, sedan fick vi tillbaka papperna från Tampa med deras underskrifter.


Så nu kan inte Tampa ångra sig eller ta tillbaka det här på något sätt här under sommaren?

– Nej, det kan de inte. Inte enligt vårt sätt att se på det i alla fall.


Och inte under resten av säsongen heller?

– Nej, precis. Inte om vi har uppfattat texten rätt vilket jag är övertygad om att vi har gjort. Det står att han ska vara utlånad till oss för ”the total remainder of the season 2010-2011”. (= resten av säsongen 2010-2011).

Sedan efter den här säsongen så har tydligen Tampa Bay kvar rättigheterna för honom, säger Nygårds till hockeymedmariehallman.se.


Det är SSK som betalar lönen för Helenius under utlåningen till Södertälje. Och med målvaktsfrågan nu äntligen klar och löst så står signing av en back och en forward överst på listan.


– Ja, vi har sagt att det blir så, om vi hittar de spelare som känns rätt.


Förhandlar ni med några spelare just nu (torsdag eftermiddag)?

– Nej, det gör vi inte. Inte än, slår Nygårds fast.


Det har cirkulerat en del värvningsrykten runt SSK och så här kommenterar SSK:s sportchef tre av de namn som har nämnts:


… amerikanske forwarden Ryan Lasch:

– Jag fick en fråga om Lasch av en reporter och svarade att han var en av flera olika spelartyper som vi tittar på. Vi har pratat med honom för att samla in information inför framtiden, en vi har inte lagt något bud än. Sedan k-a-n det bli ett bud senare om vi tycker att han känns rätt. Men just nu har vi mest bara samlat in all info som vi kan få tag på, bland annat från scouter, hans tränare och andra personer som jag litar på. Plus att jag har en egen uppfattning om honom.


Men ni har inte inlett några förhandlingar om jag förstår dig rätt nu?

– Precis. Vi har inte förhandlat, inte än i alla fall. Där får man se senare om det blir något. Vi håller på och går igenom all info för att se om han är en del som passar in i vårat lagbygge.


… amerikanske forwarden/centern TJ Hensick:

– Honom har jag bara sett att det har ståt rykten om men det är allt jag vet, vi har inte haft någon kontakt där alls.


… slovakiske forwarden Ivan Ciernik:

– Han har kontrakt med Hamburg som gärna vill hyra ut honom, då han är en väldigt dyr spelare. Han är en bra målskytt och verkar vilja ha en ny utmaning men vi har inte pratat med honom. Däremot har vi samlat in lite info, det ringer ju agenter dagligen och då måste man ta reda på vilka spelare de erbjuder och se efter om de passar in i vårat lagbygge eller inte, säger Nygårds.


Och förklarar sedan att han inte satt någon deadline för de värvningar som fattas, men:

– Vi har som mål och tycker att det är bra om så mycket som möjligt av truppen är klar när vi startar upp vecka 30, en vecka innan vi går på is så att alla är med från start. Sedan kan det finnas grejer som gör att det inte blir så. Vi ska självklart tillfredsställa våra fans, men det gör man genom att se till att man har ett bra lag att ställa på isen, inte genom att man värvar någon bara för att man ska ha ”värvat klart” under en viss tid.


Per Nygårds var nyligen i Nordamerika och kollade in lite spelare i AHL och NHL. I juli kommer han åka tillbaka till ett par camper ”over there” men mer som en studieresa för att se hur lagen där borta jobbar. Men också för att hålla lite koll på en del spelare.


Fanns det några spelare du kände att du ville gå vidare med efter den första resan?

– Ja, det fanns det men det var ändå finallagen (i AHL-slutspelet Calder Cup, Texad och Hershy ) som jag följde mest och där fanns en del spelare som vi har försökt kontakta. Men det ser tyvärr ut som om de spelarna kommer få en chans i NHL och då är det bara avbryta de försöken.


Men det finns ju alltid fler godbitar där borta. Ta Martin Sonnenberg som varit här, han kom därifrån och har varit bra här. Yannick Lehoux också så klart eller varför inte bröderna Abbott, så det finns en del spelare där som kan lyckas här. Mycket går i gång 1 juli då free agent marknaden öppnar, då kanske man kan starta något.


Och med risk för att vara lite tjatig, så kan man sammanfatta läget just nu då med att ni inte förhandlar med någon precis just nu?

– Precis. Men du kan skriva att vi jobbar hårt på att få ett slagkraftigt lag till ispremiären. Det gör vi!

copyright:www.hockeymedmariehallman.se



Dela

5 kommentarer:

BigDan sa...

Mycket bra jobb som vanligt Hallman!

Härligt att få lite svar på frågor ingen annan ställer men som man är så jäkla nyfiken på, tur att du gör det jobbet :)

Lossenlad sa...

Tack Marie!

Marie Hallman sa...

BigDAn: Tack det värmer :)

Lossenlad: Tack själv du. Och tack båda för att ni läser :)

Jerker sa...

Nu har du missuppfattat saker och ting. Ciernik har varit aktuell för AIK och ingen annan klubb av Sthlms-lagen.

Marie Hallman sa...

Jerker: Nej, men så är det inte. Han har ryktats både till AIK, SSK med flera klubbar. Men det verkar inte bli någon av dem. För dyr förmodligen.