onsdag 9 juni 2010

Silly season Fredrik Bremberg: " Vi pratar just nu med fyra klubbar"


(Linkan i Djurgårdsdressen. Men var spelar han i höst? Just nu är fyra klubbar med i förhandlingarna. Foto: Andreas Grandin/arkivbild)


Det är många Djurgårdsfans som har reagerat med förtvivlan över uppgifterna att AIK lagt bud på DIF-ikonen Fredrik Bremberg. Många fans som fortfarande vill se honom komma tillbaka. Men DIF har fortfarande inte visat något intresse för sin förre poängkung och då går det ju inte. AIK är däremot intresserade och Bremberg bekräftar för bloggen att AIK har lämnat ett bud och att parterna nu förhandlar. Men han säger också att fler klubbar fortfarande finns med i bilden:

– Vi (Linkan och hans agent) pratar just nu med fyra klubbar och håller kontinuerlig kontakt med allihop, vi får se vad det blir.

Hur långt har du kommit med AIK?
– De kom tillbaka för ett par veckor sedan och de har lagt ett bud som jag inte har tackat nej till. Just nu förhandlar vi och jag vill inte utesluta någonting. Alla förslag är intressanta just nu, det är väl det jag kan säga för tillfället.

Många fans har väldigt svårt för att se dig i en AIK tröja, kan du förstå att det jobbigt för dem?
– Ja, det kan jag förstå, säger Linkan utan att vilja gå in djupare på det ämnet fast det märks att det berör honom.

Djurgården har fortfarande inte visat något intresse men det har förutom AIK även bland andra SSK och Modo, det bekräftar Linkan för bloggen.

– Ja, Modo har visat intresse och är väldigt intresserade, detsamma gäller Södertälje. Absolut, vi har fört diskussioner. Så de två är också intressanta.

Det har spekulerats lite i att du inte vill lämna 08-området på grund av det hus som du håller på och bygger?
– Jasså men det huset står ju kvar ändå. Det blir mindre slitage då bara, he, he, säger Linkan med glimten i ögat.

Vilket den fjärde klubben som är med i leken är och vilken serie som den klubben spelar i, vill Bremberg behålla för sig själv så länge det går. Han gillar, som de flesta spelare, egentligen inte att diskutera olika klubbar i media innan något är klart.

Vad tittar du själv efter hos de klubbar som anmäler sitt intresse då, förutom en juste lön så klart?
– Det är mer helheten. Att det ska funka bra med allt socialt och allt sportsligt.

När blir det klart?
– Jag vet inte men jag hoppas det blir klart så fort som möjligt. Det kanske blir klart i veckan, vi får se, avslutar Bremberg.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Dela

11 kommentarer:

Pelle sa...

Bra intervju som vanligt och intressant att han inte tackat nej till AIK. Han hade ju kunnat sagt "Tack men nej tack" men det gör han inte. Så visst är Gnaget med i racet fortfarande.

Tomas Ros antydde ju tidigare i veckan i sin krönika i ämnet att Linkan kunde vara på gång till Frölunda, så det kan nog vara den fjärde klubben i så fall, förutom Modo, SSK och AIK.

Marie Hallman sa...

Pelle: Ah tack du :)! Frölunda? Hm, ja kanske. Håller med om att det är intressant att han inte nobbat AIK rakt av. Kändes som ett oväntat drag.

Plock sa...

Välkommen hem till Gnaget Linkan!

Anonym sa...

Välkommen till Gnaget! Du har ett AIK-hjärta och det borde dif lions-fansen veta.

Jerker sa...

Varför skulle han spela med SSK som ju har en garantiplats i kvalserien? AIK har ett ungt och spännande lag - ett framtidslag och där skulle Linkan med sin rutin bli värdefull. Får AIK bara en bra start på säsongen är laget en slutspelspretendent. Luleå (värvat mest spelare från hockeyallsvenskan och kvalserielagen), Timrå och SSK känns klart mycket svagare i dagsläget.

Och stackars Gozzi som inte kan gå på semester än. Han sade ju tidigare att han skulle in med forward till innan han kunde göra det.

back4 sa...

Ja Jerker du är rolig du :D Hoppas du skämtar annars är du väl rätt trög, finns ingen vettig mäniska som inte fattar att ajk kommer toksist i vår.

Anonym sa...

Skulle vara svårt att se Linkan i en annan klubb än DIF , han skulle säkert tillföra mycket , både poäng och härligt lir !!!!!!!!
/Ubbe

Myran sa...

Japp Frölunda är det 4:e om ni inte vet det redan..

Erixon sa...

Myran -> Jaså? Då är det 5.

Anonym sa...

Aiks spelare har i dagsläget spelat 1945 Elitseriematcher. Luleås 3519 matcher. I snittålder är Aiks spelare 0,56 år yngre.

När du nämner att Luleå mest värvat från Allsvenskan och Kvalserielagen, tänker du då på att Aiks hela trupp (minus fyra av nyförvärven) kommer från Allsvenskan och Kvalserien?

Förresten, ingår slutspel i era säsongskort? :-)

Marie Hallman sa...

Plock, anonym: verkar som att han tänkt en sväng till under natten och nobbat AIK i morse.

Jerker: Gozzi har tänkt ta semester när spelarna gör det, dvs från midsommar (sa han när vi pratades vid för några dagar sedan) så än har han ett par veckor på sig.

Ubbe: Det kommer han göra, garanterat!

Myran och Erixon: Det är inte Frölunda, det är HV71 - enligt Bladet. Jag hade mina aningar dit också även om Linkan inte har velat säga till mig heller vilken den fjärde klubben var. Frölundaspåret kan vi nog glömma.

Anonym: Tungt svar där! Men det var till Jerker va?!