tisdag 8 juni 2010

Josef Boumedienne: " Det är mer fart,mer passion, så som jag tycker att hockey ska spelas"


(Josef Boumedienne fångad på bild i vintras, på Hovet på en DIF match faktiskt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jag var ju en bit ifrån datorn när Djurgården offentliggjorde att man signat Josef Boumedienne. Ett namn jag faktiskt gått och funderat på om han inte var på väg dit, skulle ringa på det men kom aldrig så långt. Och så blev det DIF. Som hörde av sig för ganska länge sedan:

– Ja, de hörde av sig för en och en halv månad sedan och frågade om jag var intresserad. Då svarade jag att jag inte visste och att jag måste tänka efter först. Sedan hade vi kontakt några gånger fram och tillbaka, pratade lite till, sedan tänkte jag lite till sedan kom vi i familjen fram till att det var ett bra alternativ att vara kvar i Stockholm, berättar Josef Boumedienne.

När blev det ”riktiga” förhandlingar då?
– Det var väl när vi båda bestämde att båda var intresserade. Sedan fick det snabbt, det blev klart en vecka innan Kyle (Klubertanz) drog. Men allt mitt var klart när han stack, jag hade ingen aning om att han skulle försvinna, säger Josef Boumedienne.

Han medger att det kommer bli ”lite speciellt” att möta SSK i Djurgårdsdressen eftersom han spenderat mycket tid i Södertälje och Scaniarinken, har spelat några säsonger i klubben och känner både de flesta i laget och många SSK-supporters.

Och visst fanns det en hel del SSK-fans som hoppades att han skulle återvända till Södertäljeklubben.
Några skulle nog till och med påstå att SSK var ett självklart val för ”Bom-Bom” men det var det inte.

– Nej, det kan det inte vara eftersom jag inte har haft en enda konversation med dem (SSK) på ett och ett halvt år. Vi (Josef och klubbledningen) har inte ens sagt hej till varandra under den tiden och då är det ju inget självklart val.

Det kan jag hålla med om. Är du förvånad över att de inte har hört av sig på så lång tid?
– Nej, vad ska jag vara förvånad över? Jag har inte den kopplingen till dem som är där nu (klubbledningen), så det är väl inte så konstigt.

Men Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt har du känt ett bra tag?
– Ja, han försökte värva mig till juniorlaget för 16 år sedan, ha, ha. Han tränade min brorsa då.

Men det är ju 16 år sedan, hur mycket kontakt har ni haft under den tiden?
– De har hört av sig några gånger då och då. Men (de senaste åren) har det mer varit Garpen (Johan Garpenlöv) som hört av sig på somrarna och frågat vad jag har haft för planer till hösten. De har varit proffsiga och hört sig för, fast de gångerna har jag inte haft några planer på att stanna i Sverige. Men nu kändes jag att det kunde vara kul att spela här (i DIF).

Varför nu?
– För att Djurgården spelar en hockey som är mer annorlunda än den som brukar spelas i elitserien. Det är mer fart, mer passion, så som jag tycker att hockey ska spelas. Sedan var det ju ett jäkla drag på läktarna i vintras också. Det är kul, säger Josef Boumedienne som såg en del Djurgårdsmatcher i vintras.

På vilket sätt är Djurgårdens hockey annorlunda då menar du?
– De spelar en mycket mer tempostark och fartfylld hockey, med mer hög press och forechecking. Det blir inte så mycket åka baklänges och vänta på vad motståndaren ska göra. Det är mer initiativrik hockey som bland annat spelas i Nordamerika, Finland, Schweiz och Ryssland för den delen.

På vilket sätt är det mer passionerad hockey då?
– Det är väl mer det att de yngre killarna tar för sig mer än vad andra har gjort tidigare år. De har mer drivkraft att vara bättre och synas än många andra och det tvingar fram en helt ny nivå och ett helt annat fokus hos de äldre spelarna i laget för att de ska hänga med. Så såg det ut från läktarhåll i alla fall tycker jag.

Boumedienne har spelat i 17 olika klubbar under sin karriär och det finns en och annan Djurgårdssupporter som oroat sig för att han tänker hoppa vidare mitt under säsongen.
Men det snacket och epitetet ”hoppjerka” rycker han bara på axlarna åt.

– Jag har ju inte hoppat runt egentligen utan det har varit lite olika omständigheter som har gjort att det blivit som det har blivit. I till exempel Nordamerika kan man inte bestämma själv om man ska bli bortbytt eller upp och ner skickad. Och i Europa har det varit en del andra omständigheter som under NHL-strejken, ingen visste ju hur länge den skulle vara. Och visst har jag varit en hel säsong på en del ställen, påpekar Djurgårdsbacken.

För att vara rakt på sak, finns det risk att du lessnar och vandrar vidare mitt under säsongen?
– Nej, absolut inte.

Vill du vara kvar i Djurgården hela de två år ut som kontraktet gäller?
– Definitivt, till hundra procent, säger Josef Boumedienne.

Han anses av många (bland andra mig) vara en så kallat offensiv back. Men den titeln gillar han inte:
– Nä jag skulle inte påstå att jag är en ”offensiv back”. Det är nästan förolämpning om någon kallar en för det för det antyder att man är en person som kanske har bra personlig statistik, men bara för att du bara spelar för dig själv och för att jaga poäng till dig själv och inte bryr dig om slutresultatet för laget. Det är inte för inte som det finns ett klassiskt uttryck att ”med offensiva backar vinner man ingenting”, säger Boumedienne.

När jag påpekar att jag ser det lite annorlunda, att en offensiv back för mig är en spelskicklig back som följer med upp i anfallen när laget vill ha en hög press på motståndaren till skillnad från ultradefensiva backar som till exempel Ronnie Pettersson var håller Boumedienne dock med om att han i så fall är mer åt det offensiva hållet:

– Absolut, alla ska följa med upp och laget vill ha hög press men man får ju inte försaka det defensiva bara för det. Man får inte chansa, då kan man lika gärna vara forward, ha, ha. Nä, men backens uppgift är ju, tycker jag, ändå att minimera målchanserna för motståndarna och sätta snabb fart på pucken och hänga med upp OM det finns läge att följa med.

Kommer du få spela mycket PP tror du?
– Vi får se. Det är inget jag räknar med, det beror ju på om man producerar och vad tränarna vill. Men kan jag hålla mig på den nivån som jag hade förr så tror jag att jag kan få vara med och spela i alla spelformer. Men då handlar det om att prestera först. Man får ju inte spela i power play om man inte presterar.

Copyright:www.hockeymedmariehallman.se

Dela

21 kommentarer:

Lossenlad sa...

Då var det med andra ord som jag misstänkte.
Någon rolig rubriksättare på AB som var ute och cyklade när han skrev något i stil med "Dif snor back framför ögonen på SSK".. Kan ju knappast påstås vara någon direkt stöld när SSK inte var intresserade.
Tack Marie!

Benjamin sa...

Bra intervju. Trevligt att "lära känna" de nya killarna i laget.
Tackar och bockar!

Lasse Andersson sa...

Inget nytt?

Anonym sa...

Grymt Marie! Kan du inte försöka nå linkan för en kommentar om Gnihet?
Jag kommer inte kunna sova förren jag hör att Linkan inte vill skriva på för packet.

Unknown sa...

Härligt att du är tillbaka Marie. Grym intervju som vanligt!

Marre sa...

På hugget som vanligt!
Tack

Larry sa...

Anonym: Packet? Det är ju NI som är packet och inga andra. Dif-packet. Vedertaget i var mans hem. Försök inte lägga det uttrycket på någon annan för att ni själva har brist på fantasi.

Ska bli ett sant nöje att greja en AIK-tröja med nummer 23 Bremberg på ryggen om han skriver på.

Anonym sa...

Larry, du är ett pack.

Anonym sa...

Iofs så kommer jag inte känna något hat för 23 om han går till någon annan ES klubb, eftersom DIF verkar ha nobbat honom. Han har ju inte direkt något val. Men ändå känns det som att det blir SSK för linkan. Tror han förstår att det skulle vara en mycket känslig övergång.

Marie Hallman sa...

Losenlad: Ja, det har du rätt i! Tack själv för att du läser :)

Benjamin: Tack själv! Ska försöka göra lite fler såna i sommar med nya spelare i SSK, AIK, DIF. Om jag hinner, ska jobba en del på dn.se också men så gott det går så.

Lasse: Har inte hunnit. Har ägnat dagen och kvällen åt att vara lite social med nära och kära.

Anonym: Tack du. Jo jag ska försöka få tag på Linkan. Sist vi pratade vi var AIK inte på kartan så jag blir minst sagt förvånad om det skulle vara annorlunda nu men man vet ju fan aldrig. Ska ringa honom.

matteh och marre: Tack båda, det värmer, det vet ni! Tack allihop för att ni läser också!

Larry: Som sagt jag skulle bli mycket förvånad! Men men vi får se.

Anonym: Jag tror som du ja. Eller någon annan klubb utanför 08 området. SÅ långt bort är det ju inte till tex LHC.

Apropå rubriker är det ju lite humor att Bladet gör en stor "AVSLÖJAR" grej på att DIF inte pratar med Linkan. Eeeeeeh. Det har han sagt både här och i andra media hur många gånger som helst nu. Liksom Järlan. Här på bloggen sa båda det igen, senast för några veckor sedan. Men det har ju ni som läser koll på! :)

Erixon sa...

Marie, de återupptog kontakten för 2 veckor sedan. Men men..
Du som inte kan sova för att Linkan är på våg till packet kan somna om.. Det blir en annan tröja på Linkan nästa säsong.

Välkommen Josef!

Johannes sa...

Larry: Skillnaden mellan oss och er. När Franzén skrev på för DIF blev han allt annat än välkommen och oftast utbuad vid spelarpresentationen. Ni dreglar efter Bremberg med över 600 DIF-matcher och 500 poäng. Något liknanade skulle aldrig kunna ske omvänt.

Därför är det vi som är Djurgår'n och ni är Packet.

Larry sa...

Johannes: Vi buar aldrig ut någon som har visat på ett stort mått av sunt förnuft och stor vishet och klokhet genom att ta på sig den svarta tröjan med världens vackraste klubbmärke. Det är väl packmentalitet om något att bua ut sina egna redan under presentationen... så dif-packet känns verkligen befogat som epitet. Att sedan supportrarna står på läktaren med fotbollströjor på hockeymatcherna visar ju också att det är mycket pack hos supporterleden.

Anonym sa...

Larry

När DIF spelar på hovet finns det i alla fall supportrar på läktare. Till skillnaden från Solna Aik. Hur länge orkar ni se förluster i ES? 10 omgångar? 15? Med ett lag som varken kunde vinna Allsvenskan eller kvalserien har jag svårt att se något annat.

Ni kommer i alla fall spela tråkigaste hockeyn med Swingern i båset.

Marie Hallman sa...

Erixon: Jag tror fortfarande på vad som helst utom AIK...

Larry och anonym: Inte hacka för hårt på varandra nu! Och anonym, ta det lugnt med kommentarer om personer som inte har med ämnet att göra. Blir det påhopp på folk som inte kan svara själva (du förstår nog vad jag menar) så kommer jag ta bort de kommentarerna.

Marie Hallman sa...

till alla: Jag har varit på datautbildning på DN hela dagen och Linkan har varit lite upptagen i början av kvällen men jag ska göra nytt försök att få till en intervju här under kvällen.

Lasse Andersson sa...

Marie 22:59>> Sällan man läser något först här som du påstår, snarare tvärtom nuförtiden! Gillar det du skriver men där här du tvär-fel..

Det om Bom Bom var tex gammalt som gatan tyvärr :-(
Roligare när man vet att en blogg här lite koll på vad andra redan skrivit om. Måste väll ligga i ditt intresse också?
Jobbar man med hockey lär man väll ha lite koll lixom? ;)

Tjeeeeena alla DIF'are.. precis som du Marie, uppenbart nuförtiden! :)

Marie Hallman sa...

Lasse: Tack för din åsikt men jag tror du missförstod precis allt jag skrev. Jag har inte hävdat att min arikel om Boumedienne var någon nyhet, tvärtom inleder jag med att skriva att jag inte var på (pga semester) när det blev klart. Däremot är det lite humor - tycker jag - när Bladet påstår sig avslöja något som bloggen OCH (som jag också skriver) ANDRA media, bland annat Expressen, hockeykanalen, dn, svd med flera har skrivit om flera gånger över ett halvår nu. Det var ju ingen hemlis direkt att DIFinte vill lägga bud på Linkan. Om man säger så...
Men. Som sagt. Tack för din åsikt. Alltid intressant att höra vad läsarna tycker oavsett om det är ris (som av dig) eller ros.

Pelle sa...

Ja det här ordet "avslöjar" missbrukas rejält. Det har ju hänt många gånger att båda tidningarna "avslöjat" samma grej. Ett avslöjande är ju något som inget annat berättar om.

Lasse Andersson sa...

Ris vet jag inte om jag skulle kalla det, då har du inte fått mycket ris genom åren :)

Det är mera ett kontaterade från en av dina läsare. "Ni som läser bloggen har vetat detta..." jo visst men det var länge sedan just du var först med något. . Inget konstigt med det tycker jag.. Tydligt att bloggen inte är lika viktig för dig som tidigare men jag är tacksam för att du skriver övervägande om DIF, medans de andra säkert saknar den gamla Marie som hittade scoop och hade koll på nyförvärv osv. Där ligger ju andra bloggar ljusår före dig nuförtiden.

DIF SM-GULD 2010/2011

Marie Hallman sa...

Pelle: Jo det har gått lite inflation i det. Sedan kanske de tror att de är ensamma om det. Men just det här var ju humor när det stått om det på alla möjliga ställen långt innan.


Lasse: Du får tycka precis vad du vill om det jag gör och jag kan ta kritik men en sak jag hatar är när folk påstår saker som inte är sanna. Som när du skriver så här
"Tydligt att bloggen inte är lika viktig för dig som tidigare"

För så är det inte. Du har inte en susning om hur mycket bloggen betyder för mig. Så hur fan kan du påstå en sån sak?

Du får ursäkta men jag blir faktiskt arg när jag ser såna kommentarer.

Tror du på fullt allvar att jag jobbar gratis och betalar mellan 3-4000 i månaden i telefon och bensinpengar för att åka på matcher och ringa in alla artiklar och leta nyheter utan att tycka att bloggen är viktig för mig???

Tror du på fullt allvar att jag jobbar varje dag, när jag borde ha varit ledig och borde ha umgåtts med nära och kära men i stället prioriterar bloggen om bloggen inte är viktig för mig??

Om du tycker jag gör dåliga saker eller är värdelös på alla möjliga sätt, fine. Det kan jag ta. Men påstå inte saker som du inte har en endaste susning om.

Att hitta scoop och nyheter tar tid och kostar telefonpengar. Men med tanke på att bloggen inte går att använda för att betala räkningar och mat med så måste jag ta andra jobb som faktiskt ger en lön också. När jag har gjort de jobben sitter jag med bloggen, som nu två på natten.

När jag jobbade på City kunde jag använda en del av arbetstiden till att leta fram nyheter som även hamnade i bloggen. Nu måste jag försöka hinna med både annat jobb coh bloggen vid sidan av.

om du sedan tycker jag misslyckas eller gör ett uselt jobb. Okej. Då tycker du så. Fine. Men påstå INTE att jag inte engagerar mig i bloggen när jag sliter som en bäver för att hinna med allting. För då är du ute och cyklar, rejält.

Sedan är det ganska få bloggar som är "ljusår före". Det finns ett gäng bloggar som sitter och lusläser nätet och lägger ut alla rykten de kan hitta. Det är inte vad jag vill göra.

Det finns en hel drös rykten varje dag som man kan slänga ut till höger och vänster men det är inget jag har lust att göra. Jag vill ha på fötterna innan jag lägger ut saker och det gör ibland att andra hinner före och då ser det ut som att jag "inte har gjort något" , "inte bryr mig" men det är smällar man får ta i såfall. Jag är hellre sist varenda jävla dag, så länge som det jag skriver är byggt på fakta som stämmer och inte en del i det allt mer uppskruvade ryktesflödet. DET handlar inte om att "inte bry sig". Tvärtom. Jag vill försöka hålla kvalitet på de nyheter, den info jag lägger ut istället för att bara dynga ut så mycket som möjligt utan hämningar som många andra gör.

Men det är deras val, jag har gjort mitt val, så återigen. Tycker du att jag gör ett dåligt jobb, fine. Det har du all rätt i världen att tycka men när du påstår att jag inte bryr mig och inte lägger ner tid på bloggen så är du helt fel ute.