söndag 6 juni 2010

Allt på en gång....

.... ah det är så typiskt.

Jag tog sju dagar helledigt från bloggen för en veckas semester i Tunisien och vad händer?

Hinner inte mer än kliva in genom säkerhetskontrollen på Arlanda utrikes så var Nisse Ekman officiellt klar för DIF.
Hinner inte mer än landa och kliva ut på Hammamets gator dag ett i Tunisien så hade Josef Boumedienne kritat på.

Och väl hemma såg jag att Stefan Lassen var klar för DIF också.

Så sjukt typiskt. Men men sånt är livet.

Verkar för övrigt, enligt mediauppgifter, som att Lassen valde mellan SSK och DIF. Tungt för SSK som nu missar både Boumedienne, Lassen och såg jag nu även Topi Jaakola som valt Luleå.

Jag har messat lite med Josef, det kommer en intervju med honom inom kort. Ska se om jag får tag på Nisse nu också, borde gå lättare nu när det är officiellt klart.

Det var föresten lite lustigt med Josef Boumedienne. När Timmy Pettersson försvann till KHL tänkte jag att DIF nog kollar lite med honom. Och när även Kyle Klubertanz drog så kändes det som ett perfekt läge att plocka in en offensiv och rutinerad back som Boumedienne. Och SSK verkar ju inte ha varit så jätteheta på honom , plus att han är från Stockholm.

Tänkte ringa men hann inte innan jag åkte och så var han plötsligt klar. Typiskt det med. Men vi får se om han kan berätta lite i intervjun sedan om det varit på gång länge eller mest nu när Kyle drog.

SSK verkar dock ha legat lågt under veckan när det gäller att ta in folk. Det tackar bloggen för... nä skämt åsido men det hade varit helt sjukt om de också hade fyllt luckorna just den veckan.

AIK har ju mer eller mindre värvat klart,men det finns lite att kolla på där med.

Nu har jag laddat med lite sol och bad i havet, så nu kör vi igen :)

Dela

18 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! Ja det var en väldans vad mycket som hände på en gång, men du har fortfarande chansen. Det är väl en del platser kvar att fylla, och sen har vi ju ekonomin också.

Men man måste ju unna sig lite ledigt också.

/Jepe

Anonym sa...

ÄNTLIGEN!

Erik sa...

Äntligen tillbaka! :)

Anonym sa...

Marie har varit mycket saknad..

Lossenlad sa...

Välkommen tillbaka. Hoppas det varit en skön vecka.
Om du har möjlighet så vill jag gärna se en rad eller två om hur sugna SSK var på Lassen, Bom-bom och Jakoola. Svider ju lite om det skulle visa sig att vi tappar tre spelare på så kort tid till lag som DIF och LIF ;D

Anonym sa...

Välkommen tillbaka Marie!
Enligt sportbladet har DIF gått minus denna säsong. Det kan ju inte stämma?! Det vore ju ett stort jävla skämt. Tror inte att dom har lagt en budget och trott att det skulle vara ett snitt på 10 519 på 9 matcher under slutspelet. Vet inte snittet under grundspelet men vet att det va bättre än förra säsongen.

Går DIF minus denna säsong, då kommer dom ALDRIG gå PLUS!

Marie vad tror du?
/ Jonas

David sa...

Välkommen tillbaka Marie, jag har saknat dina inlägg!

Anonym sa...

Du är saknad Marie. Abstinensen har gjort sig påmind då något saknas i den vanliga vardagen, nämligen din hockeyblogg Synd att du inte satsar på politikerkarriär i Stockholm. Du är ett känt ansikte och noggrann och ambitiös i allt du gör så du borde ha goda chanser att bli ett nytt idrottsborgarråd i Stockholms stad. Kanske du med din envishet skulle kunna sparka till några betongsuggor som omöjliggör en bra och gynsam idrottskultur på elitnivå i Stockholm. Kram på dig och skönt att du är tillbaks i vardagen //Doyle

Dennis sa...

Välkommen tillbaka Marie. Lämna oss aldrig igen! ;)

Marie Hallman sa...

Jepe: Tack :) det måste man, ledigt alltså.

anonym, erik, anonym: tack allihop :) för pepp!

Losenlad: Tack :) ja den frågan har jag ställt mig själv... ska lyssna lite med josef och lassen till att börja med hur pass intresserade ssk var. ska lyssna lite med nygårds också i veckan.

jonas: DIF har ju flaggat lite för att det inte blev någon stor vinst i alla fall, men när de väl lämnar årsredovisningen så blir den offentlig då DIF hockey numera är ett bolag, ska bli intressant att se då. De kan ju iofs göra en del så kallade bokslutsdisponering osv och flytta runt pengar så men som sagt, svårt att säga när man inte har siffrorna framför sig än men tommy sa ju till bloggen i slutet av maj att han trodde de skulle vara klara till mitten av juni, typ.

David och anonym: Tack snälla, jag blir alldeles rörd av alla snälla kommentarer! När det gäller politiker finns det ett löfte som gavs för fyra år sedan som jag tänker kolla upp. Tror den politikern ångrar att detlöftet gavs nu, lite pinsamt att ite kunna leva upp till det. Men närmare politik än så kommer jag aldrig ;)

Dennis: Tack du med :) men det vågar jag inte lova. vi får se hur det blir men jag kör på nu i alla fall.

Anonym sa...

Tack för bra läsning om hockeyn i Stockholm, i synnerhet Stockholms Stolthet!

Anonym sa...

Angående ekonomin borde DIF ge ut två upplagor. En som riktar sig till dom som förstår sig på ekonomi. En vanlig årsredovisning med IB och UB blir bra.

Sedan en snabbsummering av inbetalningar och utbetalningar så att gemene man i klubben kan skrika att vi gick plus, så vi får lite lugn.

Självklart gör man max avskrivningar samt kanske avsättningar nu när det är ett bra år. För senaste 5-6 åren har man nog gjort minimalt med detta.

Folk kan vara lite naiva. Men det är väl bra att man visar kärlek till klubben.

Skulle gärna vilja se siffror på hur mycket stålar på öl vi har dragit in under säsongen :D

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du! Alla era kommentarer värmer så himla mycket, tack, tack!

Anonym 2: Den tanken har slagit mig också! Det är ju stor skillnad på vad man gör för plus/minus ett budgetår om man bara ser till raka inkomster/utgifter men ett så stort bolag som DIF, med den ekonomi man har haft gör säkert lite olika bokslutsdispositioner och flyttar om pengarna till olika delar av rörelsen, precis som du säger för att stärka bolaget vilket kan påverka hur "stor" vinst blir eller inte.
Det gäller ju, precis som du säger att lägga fylla tidigare svarta hål och "lägga undan" pengar till sämre tider nu när man kan, men det är ju lite upp till DIF att vara pedagogiska och förklara vad man gör och varför också.
Just det där med ölen ska jag komma ihåg ;) Kan tänkas finnas någon siffra på det.. inte i årsredovisningen så klart men hos tex Janne Ednertz.

Jerker sa...

Gozzi måste du också kolla med. Han lovade ju i praktiken en ny forward direkt när VM var över. "Det kommer rassla till när VM är över" sade han ju. Men nu är VM över sedan länge och bara tystnad från Gozzi och AIK-lägret vad händer egentligen? Han sade också i en intervju att han skulle gå på semester i början av juni och att då skulle det sista forwardsnamnet vara definitivt klart.

Och det går också rykten om att Kasparaitis går på is denna vecka eller i nästa. Hur är statusen där?

Många av oss gnagare är halvnöjda med nyförvärven. Det vi saknar är ett riktigt stort namn, en "blockbustervärvning" som gör att laget kan få lite respekt hos motståndarna, typ Daniel Widing eller Johan Åkerman. Vore kul att få höra Gozzis synpunkter om våra önskemål.
Det känns lite naivt att satsa på allt för många av de spelare som spelat upp laget. Det har ju gjorts så många gånger förr men aldrig lyckats. Man har haft för stor tilltro till det befintliga laget men sedan har det inte räckt till i den högre serien. Klassiskt misstag som Gozzi också verkar göra.

Tack för en bra sida och du har varit saknad. Det är bara du som tar Stockholmshockeyn på allvar. Pinsamt att det finns två stora dagstidningar och två stora kvällstidningar i stan men ingen av dem skriver knappt något om hockeyn. Hur ska det då kunna bli en "hype"? Hade jag varit chefredaktör för DN-sporten hade jag haft åtminstone en AIK, DIF och SSK-nyhet i veckan i tidningen.

Marie Hallman sa...

Jerker: Tack för pepp där :) Ja det har du rätt i, han sa faktiskt rassla. Ska se om han är på semester då eller om han är tillgänglig.

bigge sa...

Måste säga att som SSK:are ser jag det inte alls som några tunga motgångar att inte få dessa herrar i laget. Jaakola är en duktig spelare, men har inte riktigt kommit till sin fulla rätt i SSK känns det som. Kanske på grund av skador.

Bom-bom verkar inte SSK varit så intresserad av. Skadefri skulle han ha varit ett väldigt bra namn för SSK, men jag tror att man avskräcks av att killen har en rätt omfattande sjukjournal. Hade varit en chansning helt enkelt.

Lassen vet jag inte varför SSK ens verkade intresserade av när man har egna juniorer på backsidan som mycket väl kan göra lika bra säsonger.

Än är det någon backplats kvar att fylla, men jag hoppas att det blir någon som känns lite stabilare skademässigt.

Marie Hallman sa...

Bigge: jo men visst hade josef kunna vara bra i SSK också. Och Topi är ju en gåta. Han spelar jättebra i landslaget och inte alls lika bra i SSK. Kan bero på omgivningen, javisst men ändå! Lassen har jag inte så mycket att säga om, har för dålig koll på honom

bigge sa...

Säger inte emot där, men som ssk:are skulle man gå omkring och vara orolig för när bom-bom får nästa skada. Dif känner nog att de har råd att chansa på ett annat sätt. För visst är han bra när han spelar, helt klart!

Jaakola skulle jag gärna sett vara kvar, fast till en rejäl lönesänkning. Misstänker att han har lön baserad på bl a sina landslagsmeriter, men det har han inte levererat för i ssk.

Det var ungefär så jag menade med min förra kommentar :)